От х:

Днес в x:

5 медала за състезателите на „Компас“ от Държавното по ориентиране

    Хасковският клуб „Компас 1994“ записа силно участие в Държавното първенство по ориентиране за деца и юноши от 12 г. до 18 г., провело се в Русе от 23 до 25 септември 2022 г. Над 500 състезатели от клубове от страната и гости от Румъния заедно с ветераните се надпреварваха в три дисциплини – спринт, дълга дистанция и щафети.

    Хасковският клуб с председател и треньор Тодор Стратиев се представи с 12 състезатели. Най-добре се класираха 12-годишните Никола Делчев, Даниел Йорданов и Елица Ксиаопу, които спечелиха бронзовите медали в щафетното бягане. Никола Делчев добави още две сребърни отличия в индивидуалните стартове, а Даниел се класира 6-ти и 8-ми в тях. Много добре се представиха и девойки до 18 г. - Дияна Янева, Ивана Йорданова и Ванеса Бачварова, които постигнаха отличното 6-то място в щафетата и добри класирания в индивидуалните стартове.

    До края на сезона останаха да се проведат Държавното нощно първенство и Маратона на 9 и 10 октомври във Велико Търново, а на 5 и 6 ноември ще бъде Приз „Хасково“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини