От х:

Днес в x:

4 медала за хасковските ориентировачи от състезания в Родопите

    4 медала спечелиха състезателите на хасковския клуб по ориентиране „Компас 1994“ от два старта в Родопите, провели се през уикенда.

    Домакин на състезанията бе смолянския клуб „Карлък“. Включиха се повече от 150 състезатели от 26 клуба от страната. Първият старт в съботния следобед се проведе в местността „Средногореч“ в близост до село Полковник Серафимово и бе посветен на Освобождението на тази част от Родопите преди 110 години.

    Хасковският клуб с треньор Тодор Стратиев участва с 10 състезатели. По труднопресечената местност, осеяна с много остатъци от паднали клони и храсталаци най-добре от нашите състезатели се представиха Елица Ксиаопу в групата на 12-годишните момичета, която постигна 3-то място и брат й Енлон, който е втори при 10-годишните момчета. Останалите по-добри резултати са на Енфун Ксиаопу - 4-ти в 14-годишните момчета и Ванеса Бачварова - 6-та в групата на жените до 16 години.

    Вторият старт за Купа „Тренера“, посветена на дългогодишния треньор на смолянския „Карлък“ се проведе в неделния предиобед в района на Смолянските езера. Там хасковлии се представиха по-добре и спечелиха две бронзови отличия от Енфун Ксиаопу в М14 и Николай Стилев в М35. Габриела Нанева при жените до 21 години е четвърта, непосредствено след националните състезателки от Смолян - сестрите Дяксови, а Елица Ксиаопу и Нина Янева – при жените до 45 години почетните 5-ти места.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини