От х:

Днес в x:

Нов случай на заразен с коронавирус в община Димитровград

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети две проби за наличие на коронавирусна инфекция от МБАЛ-Хасково. Една от пробите е положителна и една отрицателна. Положителната проба е на жена на 52 години от община Димитровград. Тя е настанена в Инфекциозно отделение с грипоподобни симптоми.

На 28 юли от РЗИ-Хасково бяха взети сто и четиринадесет проби за наличие на COVID 19. Сто и три от тях бяха взети от Дома за възрастни с психични разстройства - с. Радовци - сто са отчели отрицателен резултат и три ще бъдат повторени.  От останалите единадесет проби, четири контролни и седем на контактни лица, всички направени след изтичане на четиринадесет дневната карантина, положителни остават четирите контролни проби. 

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за нов положителен случай на жена на 23 години от община Хасково. Жената е поставена под домашна карантина, а контактните ѝ лица са установени. 

За последното денонощие на територията на областта са регистрирани общо два нови положителни случая на коронавирусна инфекция. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини