От х:

Днес в x:

Басейнова дирекция: Значителни превишения на нормите за състоянието на водите са установени от проби на заустване на Неохим АД

Взетите вчера проби „В точката на заустване на Северния колектор на "Неохим" АД" в река Марица са установени значителни превишения на Индивидуалните емисионни ограничения по Комплексно разрешително № 8- Н1/2015 г., информират от Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" - Пловдив.

Превишенията по показателите са по показатели: азот нитритен - около 358 пъти, азот нитратен - около 10 пъти, амониев азот - около 2 пъти и електропроводимост - около 2 пъти,  както и превишение на показателя Химично потребление на кислород -  около 2,2.
В пункта „Река Марица преди заустване на Северен колектор на Неохим АД” са установени незначително превишаване на нормата за добро състояние по показател ортофосфати-превишение 1,2 пъти.
В пункта „Река Марица след заустване на Северен колектор на Неохим АД” са установени превишавания на норматите за добро състояние по няколко показателя: азот нитратен - с около 1,17 пъти, азот нитритен - с около 24 пъти, общ азот с около 1,5 пъти, ортофосфати - около 1,13 пъти и общ фосфор като фосфор с около 1,12 пъти.
Измерените стойности в река Марица след заустване на Северния колектор на „Неохим“ АД са значително по-ниски от тези в точката на заустване на Северния колектор, което е следствие на разреждане на водата.
В пункт „Река Марица гр. Симеоновград, мост за град Стара Загора” се констатира превишаване на нормите за добро състояние по азот нитритен с 10 пъти  и за ортофосфати превишението е около 1,32 пъти.
Басейнова дирекция Източнобеломорски район ще продължи да извършва пробовземания и анализи по поречието на река Марица, като резултатите от тях ще бъдат оповестени на сайта на БД ИБР.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Зд
    Здрасти
    35 -2
    21:44, 29 юли 2020
    Здрасти басейнова дирекция. Трябваше да умрат 28 крави и тогава да се самосезирате за нещо което трябва ежедневно да изпълнявате и да налагате контрол. Смъртта на тези крави трябва да тежат на съвестта ви. Погледнете международната ж. п. линия , която преминава през помпена станция " Черногорово - градска" и снабдява с вода Димитровград. За да не се изненадате някой ден, но тогава дано да няма човешки жертви. Кой хубостник съгласува през тази вододайна зона да преминава тази ж.п. линия. Защо не се спазват елементарни законови разпоредби. Вижте кмета , "В и К" , кой разпореди тази наглост. Феодали, не калинки, които не разбират от закони и изисквания, но всичко това е подсъдно, но......
  • 2
    Ге
    Георги
    27 -3
    00:06, 30 юли 2020
    Всичко в тази държава е дъра ,бъра , каквото и да стане, където и да стане все всичко се размива.
    Хората са обезкуражени , обезверени , не само в случая но и въобще от всичко ставащо и случващо
    се, защото сме загубили надежда , че ще се случи нещо по добро.
  • 3
    Ки
    Киро
    19 -3
    02:22, 30 юли 2020
    Изнасяйте ги Димитрови от комбината и край
    • Не
      неохимец
      6 -4
      12:26, 30 юли 2020
      А може ли с краката напред.
    • Ед
      Един из народа
      9 -3
      13:45, 30 юли 2020
      Бездушни крадци на души и човешки съдби !
      Алчни нещастници !
  • 4
    Ви
    видимите резултати
    23 -9
    09:47, 30 юли 2020
    Крадецът от Банкя и шайката му превърнаха страната в кенеф.
    • Ед
      един чавек
      4 -5
      15:03, 30 юли 2020
      И президента сам като новобранец си чисти тоалетна.
  • 5
    Ст
    СТЕФАН
    6 -3
    20:33, 30 юли 2020
    Стефане това са фалшиви новини, нали? Гледай пак да бягаш и да се криеш. Ще си платиш, нали?
  • 6
    Ре
    Реалност
    2 -3
    13:54, 31 юли 2020
    За разлика от вас Стефан е кадърен и ръководи цял завод , а вие по цял ден си чешете езиците и се молите кой да ви плати кафето!
Последни новини