От х:

Днес в x:

Водата в част от крайречните села по Марица вече може да се пие

Забраната за използването на водата за питейни нужди и за готвене в част от крайречните населени места по р. Марица вече е вдигната. От Областния кризисен щаб за реакция при бедствия съобщиха, че

водата, доставяна от „ВиК“ ООД гр. Димитровград може да се консумира с разрешение от РЗИ-Хасково. Заповедта за това е издадена от шефката на здравната служба д-р Соня Димитрова, която е докладвала на областната управителка д-р Стефка Здравкова, че показателите от зоните за водоснабдяване „Злато поле“, „Брод“ и „Райново“, община Димитровград са добри.

Качествата на водата там се държат под лупа от властите, след като тя беше спряна за два дни в началото на миналата седмица заради намерените завишени стойности на нитрати и нитрити в канала за изходни води, който се влива в река Марица до Димитровград, и от който след водопой умря стадо крави.

Десет са населените места, които се снабдяват с вода от трите вододайни зони: с. Злато поле, с. Долно Белево, с. Малко Асеново, с. Голямо Асеново, с. Странско, с. Здравец, с. Бряст и с. Длъгнево, с. Брод и с. Райново. Несъответствията, наложили временно ограничение за ползването на питейната вода от населението, са отстранени.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пи
    Пийте
    2 -3
    18:54, 6 авг 2020
    Благодарение на ГЕРБ
Последни новини