От х:

Днес в x:

19 °C

РИОСВ погва нерегламентираните сметища и замърсители (видео)

  Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково ще се опита да наваксва с плановия превантивен контрол до края на годината, който бележи изоставане заради коронавируса. Това заяви на брифинг новият директор на екоинспекцията инж. Тонка Атанасова, която зае шефския пост преди около две седмици и днес официално бе представена пред медиите.

  Тя уточни, че се предвиждат проверки на големите оператори в областите на отпадъците, водите и атмосферния въздух. Заяви, че торов завод в Димитровград е бил проверяван по два пъти годишно, а занапред ще се инспектира всеки месец след инцидента от края на юли тази година, при който умряха 28 крави на фермер.

  Инж. Атанасова заяви, че екоинспекцията ще бъде безкомпромисна с нерегламентираните сметища. В покрайнините на Хасково има поне две такива големи. Едното е в недостроения ТЕЦ, а другото е край квартал „Република“, което често бива запалвано и обгазява Хасково, а за потушаването на огъня периодично се ангажира държавен ресурс.

  Шефката на РИОСВ-Хасково заяви, че при необходимост ще се сезира прокуратурата за преценка на необходимостта от повдигане на обвинение. Уточни, че ангажиментът за недопускане за образуване на нерегламентирани сметища има собственикът на терена. Каза още, че в тази връзка собственикът на терена превантивно може да постави видеонаблюдение или да приложи други методи за контрол.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (20)

  • 1
   Ди
   Димчев
   23 -3
   12:59, 1 сеп 2020
   Тая от родата на Делянчо ли е? Едно време по селата имаше 1 пъдар, който контролираше цялата мера. И откриваше коя овчица е посегнала на посевите. Сега цяла година някъде се изхвърлят отпадаци и тези не могат да хванат виновника. И не могат да определят от коя фирма са отпадъците. А иначе по цял ден си клатят краката и пият кафе. Какво работят. Нищо.
  • 2
   Ди
   Димитровградски
   23 0
   13:03, 1 сеп 2020
   Кога ще проверите неохим? Канала между черните езера на Теца и Неохим? Подпочвените води около завода, всичките отрови се изливат там?
   • Го
    Гост1
    17 0
    14:14, 1 сеп 2020
    Този завод е на повече от 50г и вече е морално остарял. Как издържа на екологичните изисквания не знам.
    Обиколил съм половината заводи за торове е Европа такова допотопно чудо не съм видял никъде .
    Работи още защото някой някъде се отчита. Може би.?!
   • До
    До Димитровградския
    10 0
    15:12, 1 сеп 2020
    Неохим е на наши хора. Там не проверяваме! Ние тормозим само обикновенни хора и дребни риби.
    Затваряме си очите и за ТЕЦ- Брикел Гълъбово, там се горят боклуците на Европа. За населението не ни пука. Ако умрат от мръсния въздух ще ги пишем Ковид и пак ще сме на печалба.
   • До
    До Димитровградски
    7 0
    15:26, 1 сеп 2020
    Най лошото е, че се правят некачествени ремонти защото основно инвеститорския контрол гледа да си прибере рушвета. А това че може да стане екологична катастрофа не им пука
   • Не
    Неохимец
    4 0
    15:45, 1 сеп 2020
    Нека се знаят отбор юнаци
    Краси с купената диплома
    Славунчо рушвета
    Весо Ремонтстроя
    Ивайло тъпото
    Иво и Пламен проекта, без да им се отчетат проектите не става
  • 3
   До
   До Тончето!
   15 0
   13:23, 1 сеп 2020
   Тонче Атанасова, душа ти защо не си под карантина?
   Нали зет ти е с корона вирус!?
   • Тя
    Тя може и без карантина
    12 0
    15:18, 1 сеп 2020
    Тонито може и без карантина.Тя знае мерките и ще се спаси, но нека да помисли , как да спаси хасковлии от замърсяването на 200 дка.общинска земя ползвана от Ерол-ДПС момче , срещу "Четвърти стопански двор", използвани за автоморга.Там се разливат опасни ADR вещества , масла , горива , киселини от акумулатори , за които ЕС ни дава пари и ние гражданите плащаме екотакса 300 лв.при закупуване на кола втора ръка.
  • 4
   Не
   не може така
   14 -1
   13:46, 1 сеп 2020
   Бързо под карантина и цялата и рода, зет и е в болницата, с положителен тест, какви интервюта дава дамата! Да се прибира у дома да си движи фирмените сделки, вместо да изпира парите на общината, скрита за идеята със погването на сметищата, това от сега ли го знаят, или просто симулират работа!
   Погвали били, хайде вкъщи Тонче! Карантината е за всички!!!!!
  • 5
   Не
   Не разбирам
   12 -2
   13:54, 1 сеп 2020
   Как може да има контакт с хората, да не е поставена под карантина, при положение, че ситуацията със зет и не е никак цветуща, не разбирам как може свободно да дава интервюта, та това грози от зараза и околните?
   • Ра
    Разбирам
    10 -7
    14:05, 1 сеп 2020
    А защо да не дава,дори да има болен роднина,ако не живее с него в един дом или в един град и не е имала близък контакт с него,защо да излиза под карантина?! Що за нелепи коментари?!
  • 6
   До
   До Разбирам
   11 -2
   14:39, 1 сеп 2020
   Здравейте, Разбирам!
   Тонка Атанасова е имала контакт със зет, които е с доказан Ковид 19! Както дъщеря и, така и всички близки на момчето са под карантина, предполагам се досещате, че към момента Тонка Атанасова също би следвало да бъде под карантина, или вероятно ще ми кажете, че тя няма контакт с дъщеря си, просто идеята е че след като има болен с Ковид 19, би следвало карантината да бъде за всички, или просто дамата е по велика и тя никого не би заразила... Моля ви целта тук не са нападки, а истинноста за нещата в реално време, не би следвало да дава интервюта, когато един човек е бил контактен с болен от Ковид 19 , въпросния може да бъде преносител, карантината важи за всички!
  • 7
   До
   До Разбирам
   10 0
   14:41, 1 сеп 2020
   Тонка Атанасова е била контактна какво със зет си така и с дъщеря си!
   За това би следвало тя да бъде под карантина, по не потвърдени данни се говори, че към момента дъщеря и е при нея!
  • 8
   Ка
   Калинка
   12 -2
   14:49, 1 сеп 2020
   След няколко седмици,когато ГЕРБ са лошо минало,
   Танка Атанасова и калинките на ГЕРБ ще са силно безработни.
   • 12
    123
    4 -2
    15:15, 1 сеп 2020
    Няма. Ще гласуват 120 човека и ще останат до пролетта до редовните избори.
   • Ar
    are e
    8 0
    15:18, 1 сеп 2020
    Тая леля е в структурите на РИОСВ от как свят светува, и комунизма да върнат, тя пак ще търка стола там. Има хора стожери на нещо си, тя е стожер на нещото там, не знам какво е, дано да е нещо за благото на околната среда.
  • 9
   Ед
   Едва ли
   6 0
   15:25, 1 сеп 2020
   Едва ли е за благото на околната среда, по скоро всичко е за нейното благо и на семейството и, факта, че имат фирма печеливша по всички проекти, но нормално е ползва си поста правилно и знае как да си иска, към момента се оказва, че е била контактна и с болен от ковид, което е ужасно, а се движи из медийното пространство без никакво неудобство...контактна и с журналисти и с колегите си, колко отговорно!
  • 10
   Въ
   Въх, наша Тонке
   5 0
   17:04, 1 сеп 2020
   Тонке, кво правиш там, направи си поне тест, как може?!
  • 11
   Пр
   предложение
   2 0
   21:45, 1 сеп 2020
   Авторката на статията вероятно е прочела коментарите за корона вируса, утре може да попита г-жа Атанасова дали това е вярно. Редно е това да се изясни, защото работещите в РИОСВ Хасково също имат семейства и вероятно са силно притеснени от коментарите. Ако фактите са потвърдят
   госпожата да излезе в карантина, така ще докаже че е отговорна и за себе си и за колегите си.
  • 12
   Ид
   идея
   1 0
   09:59, 2 сеп 2020
   Да това е самата истина, г-жа Тонка Атанасова трябва да обясни защо не спазва карантината, дъщеря и до колкото видяхме в по горе написана информация живее при нея, която е била контактна със съпруга си, които пък към момента е настанен за лечение и е с положителен тест Ковид 19!

  Хороскоп за 19.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  19 сеп 2020
  Последни новини