От х:

Днес в x:

РИОСВ погва нерегламентираните сметища и замърсители (видео)

    Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково ще се опита да наваксва с плановия превантивен контрол до края на годината, който бележи изоставане заради коронавируса. Това заяви на брифинг новият директор на екоинспекцията инж. Тонка Атанасова, която зае шефския пост преди около две седмици и днес официално бе представена пред медиите.

    Тя уточни, че се предвиждат проверки на големите оператори в областите на отпадъците, водите и атмосферния въздух. Заяви, че торов завод в Димитровград е бил проверяван по два пъти годишно, а занапред ще се инспектира всеки месец след инцидента от края на юли тази година, при който умряха 28 крави на фермер.

    Инж. Атанасова заяви, че екоинспекцията ще бъде безкомпромисна с нерегламентираните сметища. В покрайнините на Хасково има поне две такива големи. Едното е в недостроения ТЕЦ, а другото е край квартал „Република“, което често бива запалвано и обгазява Хасково, а за потушаването на огъня периодично се ангажира държавен ресурс.

    Шефката на РИОСВ-Хасково заяви, че при необходимост ще се сезира прокуратурата за преценка на необходимостта от повдигане на обвинение. Уточни, че ангажиментът за недопускане за образуване на нерегламентирани сметища има собственикът на терена. Каза още, че в тази връзка собственикът на терена превантивно може да постави видеонаблюдение или да приложи други методи за контрол.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (20)

    • 1
      Ди
      Димчев
      23 -3
      12:59, 1 сеп 2020
      Тая от родата на Делянчо ли е? Едно време по селата имаше 1 пъдар, който контролираше цялата мера. И откриваше коя овчица е посегнала на посевите. Сега цяла година някъде се изхвърлят отпадаци и тези не могат да хванат виновника. И не могат да определят от коя фирма са отпадъците. А иначе по цял ден си клатят краката и пият кафе. Какво работят. Нищо.
    • 2
      Ди
      Димитровградски
      23 0
      13:03, 1 сеп 2020
      Кога ще проверите неохим? Канала между черните езера на Теца и Неохим? Подпочвените води около завода, всичките отрови се изливат там?
      • Го
        Гост1
        17 0
        14:14, 1 сеп 2020
        Този завод е на повече от 50г и вече е морално остарял. Как издържа на екологичните изисквания не знам.
        Обиколил съм половината заводи за торове е Европа такова допотопно чудо не съм видял никъде .
        Работи още защото някой някъде се отчита. Може би.?!
      • До
        До Димитровградския
        10 0
        15:12, 1 сеп 2020
        Неохим е на наши хора. Там не проверяваме! Ние тормозим само обикновенни хора и дребни риби.
        Затваряме си очите и за ТЕЦ- Брикел Гълъбово, там се горят боклуците на Европа. За населението не ни пука. Ако умрат от мръсния въздух ще ги пишем Ковид и пак ще сме на печалба.
      • До
        До Димитровградски
        7 0
        15:26, 1 сеп 2020
        Най лошото е, че се правят некачествени ремонти защото основно инвеститорския контрол гледа да си прибере рушвета. А това че може да стане екологична катастрофа не им пука
      • Не
        Неохимец
        4 0
        15:45, 1 сеп 2020
        Нека се знаят отбор юнаци
        Краси с купената диплома
        Славунчо рушвета
        Весо Ремонтстроя
        Ивайло тъпото
        Иво и Пламен проекта, без да им се отчетат проектите не става
    • 3
      До
      До Тончето!
      15 0
      13:23, 1 сеп 2020
      Тонче Атанасова, душа ти защо не си под карантина?
      Нали зет ти е с корона вирус!?
      • Тя
        Тя може и без карантина
        12 0
        15:18, 1 сеп 2020
        Тонито може и без карантина.Тя знае мерките и ще се спаси, но нека да помисли , как да спаси хасковлии от замърсяването на 200 дка.общинска земя ползвана от Ерол-ДПС момче , срещу "Четвърти стопански двор", използвани за автоморга.Там се разливат опасни ADR вещества , масла , горива , киселини от акумулатори , за които ЕС ни дава пари и ние гражданите плащаме екотакса 300 лв.при закупуване на кола втора ръка.
    • 4
      Не
      не може така
      14 -1
      13:46, 1 сеп 2020
      Бързо под карантина и цялата и рода, зет и е в болницата, с положителен тест, какви интервюта дава дамата! Да се прибира у дома да си движи фирмените сделки, вместо да изпира парите на общината, скрита за идеята със погването на сметищата, това от сега ли го знаят, или просто симулират работа!
      Погвали били, хайде вкъщи Тонче! Карантината е за всички!!!!!
    • 5
      Не
      Не разбирам
      12 -2
      13:54, 1 сеп 2020
      Как може да има контакт с хората, да не е поставена под карантина, при положение, че ситуацията със зет и не е никак цветуща, не разбирам как може свободно да дава интервюта, та това грози от зараза и околните?
      • Ра
        Разбирам
        10 -7
        14:05, 1 сеп 2020
        А защо да не дава,дори да има болен роднина,ако не живее с него в един дом или в един град и не е имала близък контакт с него,защо да излиза под карантина?! Що за нелепи коментари?!
    • 6
      До
      До Разбирам
      11 -2
      14:39, 1 сеп 2020
      Здравейте, Разбирам!
      Тонка Атанасова е имала контакт със зет, които е с доказан Ковид 19! Както дъщеря и, така и всички близки на момчето са под карантина, предполагам се досещате, че към момента Тонка Атанасова също би следвало да бъде под карантина, или вероятно ще ми кажете, че тя няма контакт с дъщеря си, просто идеята е че след като има болен с Ковид 19, би следвало карантината да бъде за всички, или просто дамата е по велика и тя никого не би заразила... Моля ви целта тук не са нападки, а истинноста за нещата в реално време, не би следвало да дава интервюта, когато един човек е бил контактен с болен от Ковид 19 , въпросния може да бъде преносител, карантината важи за всички!
    • 7
      До
      До Разбирам
      10 0
      14:41, 1 сеп 2020
      Тонка Атанасова е била контактна какво със зет си така и с дъщеря си!
      За това би следвало тя да бъде под карантина, по не потвърдени данни се говори, че към момента дъщеря и е при нея!
    • 8
      Ка
      Калинка
      12 -2
      14:49, 1 сеп 2020
      След няколко седмици,когато ГЕРБ са лошо минало,
      Танка Атанасова и калинките на ГЕРБ ще са силно безработни.
      • 12
        123
        4 -2
        15:15, 1 сеп 2020
        Няма. Ще гласуват 120 човека и ще останат до пролетта до редовните избори.
      • Ar
        are e
        8 0
        15:18, 1 сеп 2020
        Тая леля е в структурите на РИОСВ от как свят светува, и комунизма да върнат, тя пак ще търка стола там. Има хора стожери на нещо си, тя е стожер на нещото там, не знам какво е, дано да е нещо за благото на околната среда.
    • 9
      Ед
      Едва ли
      6 0
      15:25, 1 сеп 2020
      Едва ли е за благото на околната среда, по скоро всичко е за нейното благо и на семейството и, факта, че имат фирма печеливша по всички проекти, но нормално е ползва си поста правилно и знае как да си иска, към момента се оказва, че е била контактна и с болен от ковид, което е ужасно, а се движи из медийното пространство без никакво неудобство...контактна и с журналисти и с колегите си, колко отговорно!
    • 10
      Въ
      Въх, наша Тонке
      5 0
      17:04, 1 сеп 2020
      Тонке, кво правиш там, направи си поне тест, как може?!
    • 11
      Пр
      предложение
      2 0
      21:45, 1 сеп 2020
      Авторката на статията вероятно е прочела коментарите за корона вируса, утре може да попита г-жа Атанасова дали това е вярно. Редно е това да се изясни, защото работещите в РИОСВ Хасково също имат семейства и вероятно са силно притеснени от коментарите. Ако фактите са потвърдят
      госпожата да излезе в карантина, така ще докаже че е отговорна и за себе си и за колегите си.
    • 12
      Ид
      идея
      1 0
      09:59, 2 сеп 2020
      Да това е самата истина, г-жа Тонка Атанасова трябва да обясни защо не спазва карантината, дъщеря и до колкото видяхме в по горе написана информация живее при нея, която е била контактна със съпруга си, които пък към момента е настанен за лечение и е с положителен тест Ковид 19!
    Последни новини