От х:

Днес в x:

РИОСВ: МЗХГ ще прецени допустимостта на фотоволтаиците, ще има обществено обсъждане

Изображение 1 от 2

    Министерството на земеделието, храните и горите трябва да прецени допустимостта на фотоволтаичния парк, чието изграждане е предвидено край хасковските села Книжовник и Долно Войводино. Това заяви директорът на РИОСВ-Хасково инж. Тонка Атанасова.

    Тя каза, че отделно по процедура фирмата официално трябва да придобие права на възложител и едва тогава да подаде инвестиционно намерение в екоинспекцията. След това предстои РИОСВ да изготви екологична оценка, тъй като статутът на земята – от земеделска и пасища трябва да бъде променен в урбанизирана територия за фотоволтаичен парк.

    „При тази екологична оценка обществеността ще има възможност да изкаже своите възражения, ще има обществено обсъждане“, каза инж. Атанасова.

    В екоинспекцията обаче все още нямало инвестиционно намерение.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Да
      Да отворя ли папката
      20 -3
      14:07, 1 сеп 2020
      Относно "инвестиционната сделка" за 500 милиона за фотоволтаичен парк по-мое скромно мнение става въпрос за пране на пари в не просто в особенно големи , а в огромни размери сравними по мащаб на най-големите престъпни картели. За онези от вас който могат да си представят колко точно са 500 милиона , това е бюджета на община Хасково за 10 години т.е представете си 10 години да сте освободени да плащате всякакви данъци. 500 милиона това са половин милярд , сума която дълбоко се съмнявам че ще достигне вложените средства , тук става въпрос за изпиране на огромно количество пари и ДАНС заедно със НАП и други институции трябва да направи съответните проверки. Дали това ще се случи, когато ДАНС и МВР са под контрола лично на министър председателят мутра Бойко Борисов ?
      • От
        отваряй я
        15 -2
        14:20, 1 сеп 2020
        Парите от шкафчетата не се проверяват за пране на пари , те са инвестиции. На общественото обсъждане ще присъстват ли лица-агенти от ДАНС или им е казано по-телефона да не се занимават ? Ще се задават ли въпроси и ще се търсят ли отговори по оперативен път от къде са тези пари, платени ли са данъци върху тях, какъв е източника им на печалба, как са генерирани , кой ги е генерирал ? Реално погледнато за тези метални скелета и фотоволтаични панели и цялата конструкция дори и за 4 декера не излиза повече от 500 000 лв. за декар или 2 млн. лв. за всичко. Тези хора явно са решили да изперат 500 млн. лв. обрулени от целият народ и да си ги пишат на разход без реално да го реализират. Много елементарна схема за пране на пари , реализирана от дебили. Ще видим дали ДАНС ще успеят да прихванат измамата която се равнявва на 2 % от годишният бюджет на страната или са на същото ниво като престъпниците ?
    • 2
      Ин
      Инвеститора
      18 -1
      14:57, 1 сеп 2020
      РИОСВ да си гледат работата! Зад нас е Делян Добрев, а и кмета обеща, че всичко ще е наред и няма да има проблеми.
      Не ни пука, че земята ще стане негодна (пустиня) за ползване в следващите 100 години. На животновъдите ще кажа да не протестират, че ще кажа на г-н Премиера да ви спретне някакъв Шап или Син език по животните и бедна ни е фантазията, ще ви ги избият всичките животни. Всъщност за какво ви са животни?! Нали има Кауфланд, там може да си купите замразено двайсет годишно месо внос от Сащ, сирене от палмово масло и други такива вкусотии.
    • 3
      Ли
      Ли
      4 0
      18:03, 1 сеп 2020
      Уважаеми граждани и селяни това е много добре измислена схема,както за изпиране на мръсни пари така и за дългосрочна печалба,по документи проекта може да излезе в пъти повече от посочената сума.Но реално никой няма да разбере,Това са напълно измислени централи които и за да се построят се търсят по безлюдни терени .Съветвам жителите на двете села да си устояват правата че не искат тази централа да се построи те ако не искат тя няма да стане България си има все пак атомна централа която е напълно достатъчна
    • 4
      По
      Порчо
      2 0
      22:12, 1 сеп 2020
      Хахаха почна се РИОСВ на земеделското министерство да прехвърля, земеделското ще видим след ден на кого ще прехвърли отговорността и та така хвани начало и край типична бълг работа.
      Коня в ряката на края
    Последни новини