От х:

Днес в x:

26 °C

РИОСВ: МЗХГ ще прецени допустимостта на фотоволтаиците, ще има обществено обсъждане

Изображение 1 от 2

  Министерството на земеделието, храните и горите трябва да прецени допустимостта на фотоволтаичния парк, чието изграждане е предвидено край хасковските села Книжовник и Долно Войводино. Това заяви директорът на РИОСВ-Хасково инж. Тонка Атанасова.

  Тя каза, че отделно по процедура фирмата официално трябва да придобие права на възложител и едва тогава да подаде инвестиционно намерение в екоинспекцията. След това предстои РИОСВ да изготви екологична оценка, тъй като статутът на земята – от земеделска и пасища трябва да бъде променен в урбанизирана територия за фотоволтаичен парк.

  „При тази екологична оценка обществеността ще има възможност да изкаже своите възражения, ще има обществено обсъждане“, каза инж. Атанасова.

  В екоинспекцията обаче все още нямало инвестиционно намерение.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Да
   Да отворя ли папката
   20 -3
   14:07, 1 сеп 2020
   Относно "инвестиционната сделка" за 500 милиона за фотоволтаичен парк по-мое скромно мнение става въпрос за пране на пари в не просто в особенно големи , а в огромни размери сравними по мащаб на най-големите престъпни картели. За онези от вас който могат да си представят колко точно са 500 милиона , това е бюджета на община Хасково за 10 години т.е представете си 10 години да сте освободени да плащате всякакви данъци. 500 милиона това са половин милярд , сума която дълбоко се съмнявам че ще достигне вложените средства , тук става въпрос за изпиране на огромно количество пари и ДАНС заедно със НАП и други институции трябва да направи съответните проверки. Дали това ще се случи, когато ДАНС и МВР са под контрола лично на министър председателят мутра Бойко Борисов ?
   • От
    отваряй я
    15 -2
    14:20, 1 сеп 2020
    Парите от шкафчетата не се проверяват за пране на пари , те са инвестиции. На общественото обсъждане ще присъстват ли лица-агенти от ДАНС или им е казано по-телефона да не се занимават ? Ще се задават ли въпроси и ще се търсят ли отговори по оперативен път от къде са тези пари, платени ли са данъци върху тях, какъв е източника им на печалба, как са генерирани , кой ги е генерирал ? Реално погледнато за тези метални скелета и фотоволтаични панели и цялата конструкция дори и за 4 декера не излиза повече от 500 000 лв. за декар или 2 млн. лв. за всичко. Тези хора явно са решили да изперат 500 млн. лв. обрулени от целият народ и да си ги пишат на разход без реално да го реализират. Много елементарна схема за пране на пари , реализирана от дебили. Ще видим дали ДАНС ще успеят да прихванат измамата която се равнявва на 2 % от годишният бюджет на страната или са на същото ниво като престъпниците ?
  • 2
   Ин
   Инвеститора
   18 -1
   14:57, 1 сеп 2020
   РИОСВ да си гледат работата! Зад нас е Делян Добрев, а и кмета обеща, че всичко ще е наред и няма да има проблеми.
   Не ни пука, че земята ще стане негодна (пустиня) за ползване в следващите 100 години. На животновъдите ще кажа да не протестират, че ще кажа на г-н Премиера да ви спретне някакъв Шап или Син език по животните и бедна ни е фантазията, ще ви ги избият всичките животни. Всъщност за какво ви са животни?! Нали има Кауфланд, там може да си купите замразено двайсет годишно месо внос от Сащ, сирене от палмово масло и други такива вкусотии.
  • 3
   Ли
   Ли
   4 0
   18:03, 1 сеп 2020
   Уважаеми граждани и селяни това е много добре измислена схема,както за изпиране на мръсни пари така и за дългосрочна печалба,по документи проекта може да излезе в пъти повече от посочената сума.Но реално никой няма да разбере,Това са напълно измислени централи които и за да се построят се търсят по безлюдни терени .Съветвам жителите на двете села да си устояват правата че не искат тази централа да се построи те ако не искат тя няма да стане България си има все пак атомна централа която е напълно достатъчна
  • 4
   По
   Порчо
   2 0
   22:12, 1 сеп 2020
   Хахаха почна се РИОСВ на земеделското министерство да прехвърля, земеделското ще видим след ден на кого ще прехвърли отговорността и та така хвани начало и край типична бълг работа.
   Коня в ряката на края

  Хороскоп за 18.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  18 сеп 2020
  Последни новини