От х:

Днес в x:

Пуснаха водата и в Свиленград, но все още не става за пиене

Изображение 1 от 2

    Чешмите в Свиленградска община потекоха в ранния следобед след два дни безводие заради проблемите с отклоненията във водата на отходния канал, който се влива в р. Марица край Димитровград.

    Водата беше пусната след като службите получиха уверение от лабораторията, че анализите на пробите вододайните кладенци тук  са добри.

    В района на Свиленград има двама министри -на околната среда и водите Емил Димитров и на здравеопазването проф.д-р Константин Ангелов.

    Тази сутрин те бяха и в Димитровградско, където стана ясно, че десет населени места вече имат вода след добри проби.

    Въпреки това и в двете общини водата е с препоръка да се ползва само за битови нужди, за пиене е все още забранена. Очакват се пробите на РЗИ , които днес бяха взети от чешмите, да станат  след ден, за да се прецени каква насока ще се даде за консумацията на водата. Заради това в Свиленград има осигурени три водоноски от ВиК -Хасково, които доставят питейна вода за населението, пристигнал е и 20-тонен тир с бутилирана вода.

    По-рано днес двамата министри посетиха и МБАЛ в Свиленград.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Em
      Emi
      3 0
      19:10, 29 юли 2020
      Че тя кога се пиела, вместо да правят магистрали да направят водопроводи и пречиствателни.
    • 2
      Ко
      Компакт
      6 0
      23:07, 29 юли 2020
      До господин министъра: Защо не пробвате водата от р.Марица нали е чиста и е годна за пиене, но пиете бутилирана вода от Хисаря ... Не е толкова тръден отговора и не се изисква магистърска степен?
    • 3
      Яз
      Язовиро
      1 0
      14:40, 30 юли 2020
      Язовиро може да има магистърска степен по натягане на бат Бойко , но не и по степен свързана с екологията! И той е боклук голям! Да пие от водата , но друг път , страх го е!
    Последни новини