От х:

Днес в x:

Окончателно оставиха в ареста тийнейджъра, обвинен за убийството в Александрово

Апелативен съд – Пловдив остави без уважение жалбата на непълнолетния Васил Г. и потвърди мярката му за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от Темида.

Срещу 14-годишния Васил е повдигнато обвинение за извършване на умишлено убийство с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин, станало на 24.11.2019 г. в село Александрово, Хасковско. Според разследващите обвиняемият е пребил до смърт 61-годишният Димо Димчев по прякор Кокала и го изхвърлил на улицата с помощта на 13-годишния си братовчед, който не е обвиняем по делото, тъй като е малолетен и не носи наказателна отговорност.

Апелативният съд прецени, че не са налице нови обстоятелства, които да разколебават обоснованото предположение, че Васил е съпричастен към извършване на престъплението, в което е обвинен. Този извод се прави въз основа на проведените разпити на обвиняемия, в които е направил частични самопризнания, съдебно-медицинска и психиатрична експертиза. Съдът приема, че за Васил продължава да съществува риск от укриване при по-лека мярка за неотклонение.

Определението на Апелативен съд - Пловдив е окончателно.

Заседанието по разглеждане на мярката за неотклонение се проведе чрез видеоконферентна връзка с обвиняемия, който е в ареста в Хасково, а адвокатът му, прокурорът и съдебният състав бяха в зала номер 2 на Апелативен съд – Пловдив.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хи
    хитлер
    4 0
    21:34, 18 юни 2020
    Да седи в затвора до като изгние ******а мръсен.
Последни новини