От х:

Днес в x:

Съдът отказа да освободи тийнейджъра, обвинен за убийството на Кокала

Хасковският окръжен съд отказа да освободи 14-годишния Васил Г., обвинен за убийството на 61-годишния Димо Димчев – Кокала в село Александрово, съобщиха от Темида.

Припомняме, че престъплението беше извършено на 24.11.2019 година. Тогава беше задържан и 13-годишният Дончо, братовчед на Васил. По-малкият не подлежи на наказателна отговорност, тъй като е малолетен и беше изпратен в интернат.

Днес съдът, прецени, че събраните до настоящия момент доказателства не разколебават тезата за съпричастност на обвиняемия Васил към престъплението, извършено с особено висока степен на обществена опасност. Именно поради това и с оглед предвиденото наказание „лишаване от свобода“, опасността от укриване на обвиняемия се явява обоснована и реална.

Разследването е в крайната си фаза и предстои приключването му, поради което искането за изменение на мярката се явява необосновано и от първоначалното й вземане не е изтекъл срок, който да надвишава предвидения в закона. Също така с молбата не се сочат и представят доказателства, които да предполагат вземане на друга мярка за неотклонение. С оглед на тези съображения съдът остави без уважение поредното искане.

Определението на Окръжния съд в Хасково подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини