От х:

Днес в x:

Съдът праща малолетния Дончо в интернат за 2 г. след убийството в Александрово

Малолетният Дончо К., който бе един от заподозрените за убийството в хасковското село Александрово, ще отиде за 2 години в интернат. Това гласи решението на съдия Пламен Георгиев от Районния съд в Хасково.

Налагането на възпитателната мярка бе поискано от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Хасково, но за срок от 3 години. Магистратът обаче е преценил, че хлапето трябва да прекара 2 години във Възпитателно училище – интернат“ - ВУИ „Ангел Узунов“ в град Ракитово, област Пазарджик.

Решението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд-Хасково в 14-дневен срок.

Дончо и 14-годишният му братовчед Васил бяха заподозрени в извършване на убийството на 61-годишния Димо Димчев по прякор Кокала. Трупът на мъжа бе намерен сутринта на 25 ноември 2019 година на тротоар на метри от къщата, в която живеел. При аутопсията бе установено, че убитият е с множество наранявания - мозъчен кръвоизлив, шест счупени ребра, кръвоизлив в коремната кухина и множество повърхностни рани и охлузвания по краката и ръцете. Разследващите установиха, че двете момчета са пребили мъжа смъртоносно. По-големият бе оставен за постоянно в ареста с решение на Окръжния съд в Хасково.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини