От х:

Днес в x:

Обвиниха 14-годишния за убийството в Александрово, опитали да прикрият следите

Изображение 1 от 2

    Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем 14-годишният В.Г. за убийството в хасковското село Александрово, съобщиха от Държавното обвинение. Според разследващите, малолетният в съучастие с наказателно неотговорно лице – 13-годишно момче, и като непълнолетен, умишлено умъртвил по особено мъчителен начин и с особена жестокост 61-годишния Димо Димчев.

    От полицията уточниха, че момчетата срещнали жертвата, който бил приютен в дома на родителите на по-малкия. В разпрата между тях, мъжът извадил нож, което агресирало децата и те го пребили смъртоносно. Като видели, че е мъртъв, го изнесли на улицата с цел прикриване на действията си, а ножът захвърлили около къщата.

    Трупът на мъжа бе открит в понеделник сутринта на тротоара, в близост до мястото където е живеел. При аутопсията, съдебния лекар е констатирал, че по тялото му има следи от физически травми, мозъчен кръвоизлив, счупени шест ребра, кръвоизлив в коремната кухина и множество повърхностни рани и охлузвания по долни и горни крайници, които са причина за смъртта. Хасковските криминалисти с помощта на психолози от Института по психология – София, установили, че в убийството намеса имат момчетата. Криминалистите довели малолетния в управлението, а по-големият бил намерен при роднини в симеоновградското село Тянево, където се укривал.

    В хода на разследването е бил извършен оглед на местопризшествието, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели и е назначена съдебномедицинска експертиза.

    След изтичането на марката му закрила, малолетният е освободен, а 14-годишното момче е с мярка на задържане до 72 часа в следствения арест с постановление на наблюдаващия прокурор.

    Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемото момче. По случая е образувано досъдебно производство, като разследването се води от следовател.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Ко
      Константиново
      42 -1
      11:07, 27 ное 2019
      България се превърна в кочина.
    • 2
      Бъ
      Българския Джейсън Борн
      42 0
      11:32, 27 ное 2019
      Същото трябва да ги сполети и тея две изродчета, нали тяхната раса вярва в око за око.
    • 3
      Са
      Сантраповски
      37 -22
      11:59, 27 ное 2019
      Ето това са представителите на Бойковия Комсомол и бъдещето на страната
    • 4
      Фф
      ФФФ
      40 -17
      13:22, 27 ное 2019
      Тука има един червен трол които се изаква под всяка статия
    • 5
      Ja
      Jack Bauer
      12 -3
      14:09, 27 ное 2019
      Люшнете май му на та на някой клон.
    • 6
      De
      Deniss
      32 -1
      14:54, 27 ное 2019
      Казвате, че другото момче е освободен?! Счупени ребра, мозъчен и коремен кръвоизлив са причинени само от един 14-годишен пикльо, тъй ли... Хора, да счупиш кокал не е като да чупиш съчки, не е тъй лесно. И каква е тази ярост, че от един, два удара не са се спрели, не са се стреснали при вида на кръв.. Баси освирепелите същества.
    • 7
      Пр
      пролог
      17 0
      17:58, 27 ное 2019
      Ето по повод такива убийства трябва да има законодателни промени, а не да правим тежки престъпления от продаването на маркови стоки на Димитровградския пазар или цигарите без бандерол, дето ги пушат и полицаите и прокурорите и съдиите. Трябва да се вземе под внимание акселерацията и да се търсят начини за овладяване на така наречената детска престъпност, която по своята същност съвсем не е детска. Има добри примери в чужбина за законодателни мерки за справяне с това. Най-доброто в това отношение е предвиденото в американското законодателство за определени престъпления малолетните и непълнолетните да могат да бъдет съдени като възрастни.
    • 8
      Кк
      Ккк
      1 0
      23:19, 27 ное 2019
      Постояна мярка за неотклонение задържане под стража на 14г бравооооо.
      Да ще си понесе отговорноста но трябва да е пълнолетен.
      • Ва
        Василев
        1 0
        09:57, 28 ное 2019
        В НК е казано кое деяние е престъпление и кое не,както и кои лица са наказателно отговорни.За непълнолетните /14-18г/ съдът преценя дали са осъзнавал свойството и значението на извършеното от тях.Назначават се съответните експертизи и се взема решение. Практиката показва че лицата между 16 и 18 г. са дееспособни т.е наказателно отговорни почти на 100%,а между 14 и 16 г.зависи най- вече от горните експертизи.
    • 9
      Ко
      Корлеоне
      1 0
      10:23, 28 ное 2019
      Най-после ги стигнахме американците,нашите мангусти не изглеждат по зле от техните афро.
    • 10
      Ви
      Вито
      1 0
      17:27, 28 ное 2019
      Пак ц***** калайджии... :(
    • 11
      См
      Смисъл
      0 0
      17:19, 1 дек 2019
      А когато са били нападнати с нож не е ли самозащита...🤔🤔
    Последни новини