От х:

Днес в x:

16 °C

Малолетният Дончо от Александрово обжалва интерната, бил болен

Адвокатът на 13-годишния Дончо К., който е единият от двамата малолетни, обвинени за убийството през ноември миналата година в село Александрово, обжалва мярката, която Районния съд в Хасково му наложи-за две години той да бъде изпратен в интернат, стана ясно днес.

Възпитателната мярка, която съдия Пламен Георгиев, определи за момчето в средата на декември миналата година беше по предложение на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Те обаче искаха тя да е за 3-годишен период.

Съдът днес не даде ход на делото поради влошеното здравословно състояние на малолетния, както и поради постъпили молби за отлагането му от неговите защитници.

Така следващото заседание, на което ще се гледа образуваното по въззивната жалба дело е насрочено за 31 януари.

Дончо и 14-годишният му братовчед Васил са с обвинения за убийството на 61-годишният Димо Димчев-Кокала от село Александрово.

Мъжът беше открит бездиханен на 25 ноември 2019 година на тротоар в селото, на метри от къщата, където той е бил подслонен от местно семейство. По трупа бяха установени много наранявания, за които по-късно стана ясно от разследването, че са причинени от зверския побоя, нанесен му от братовчедите.

По-голямото момче -Васил е с в ареста с постоянна мярка за задържане.

 haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Г-
  Г-н Михайлов
  21 -3
  20:21, 23 яну 2020
  Те ти булка Спасов ден... Сега сигането и болно излезе... Ама за е.....не сте и адвоката и съдията! Де да ви види Адолф от някъде,или Чочоолу! От Републиканците ни спомен,ни миризма щеше да остане!!! Никога не е късно, падне ли Бойко,умирате и вие! А концлагерите от музеи пак ще станат фабрики...
  • Пе
   Петко Огойски
   2 -1
   10:31, 24 яну 2020
   Този път дано ти да си първият постъпил в концлагера!! В България трябва да има работещи институции и закони! Заплахите за убийства, каторга и саморазправа напомня за едно друго време, когато беше избит елита и българската интелигенция под предлог, че се изолират опасни криминални престъпници! А циганите и убийците останаха на свобода, както са и днес! Какво се е променило оттогава, освен че можем да си хванем чантите и да бягаме?
 • 2
  Ам
  Американски ХуйГолям
  7 -2
  21:58, 23 яну 2020
  Едно от малките неща за които им казвам "Браво" на
  резняците , е че в техните села мургава престъпност няма
  ....
  Явно са по-добри от Българите в превъзпитателните мерки :))
  • Ха
   Хасковлията
   3 -4
   08:07, 24 яну 2020
   Я не се обаждай от коневръза !
   Теб както как те ползват кравар-бойс?
 • 3
  Г-
  Г-н Михайлов
  1 -1
  13:53, 24 яну 2020
  Ами бягай тогава! Значи с Петко Войвода нямаш нищо общо,но знай че там за където си тръгнал аз се връщам след много години стаж. Мащехата ти майка няма да ти стане,пък и натурализиран и оригинал никога не ги таксуват еднакво. Успех все пак и на добър път!
Последни новини