От х:

Днес в x:

Експерти ще установяват психичното състояние на 13-годишния, разследван за убийство

Експерти ще трябва да установят психичното и здравословното състояние на малолетния Дончо К., разследван за убийството в хасковското село Александрово.

Това е решено на заседание в Хасковския окръжен съд при закрити врата, където се обжалва възпитателната мярка „настаняване във възпитателно училище – интернат“ за срок от две години, наложена от Районния съд в Хасково по предложение на МКБППМН (Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни), съобщиха от съда.

Съдът прецени, че за изясняване на делото от фактическа страна е необходимо назначаване на комплексна съдебно-психиатрична и съдебно-психологична експертиза с участието на детски психиатър и детски психолог за изясняване състоянието на 13-годишния. Трябва да се изготви и социален доклад от дирекция „Социално подпомагане“ в Хасково, отдел „Закрила на детето“, след лична среща на социалния работник с малолетното дете.

Делото е отложено за 27 февруари 2020 г.

Според разследващите, 13-годишният Дончо и 14-годишният му братовчед Васил Г. са убили 61-годишния Димо Димчев през ноември 2019 г. По-голямото момче получи обвинение, а по-малко не подлежи на наказателна отговорност.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини