От х:

Днес в x:

370 язовира в хасковска община ще бъдат прехвърлени на държавата

„Зелена светлина“ да задейства процедурата по прехвърлянето на 370 язовира, които са на територията на община Хасково, дадоха днес на кмета Станислав Дечев общинските съветници.

Прехвърлянето ще е безвъзмездно.

За този акт вече имаше решение на общинския съвет от предходния мандат, през 2018 година, когато властите за първи път обявиха, че общините, които не могат да се грижат за водоемите на своя територия, могат да ги прехвърлят на държавна отговорност.

Тогава обаче документите, които община Хасково е окомплектовала и подала към областната администрация за придвижване на процедурата не са били изрядни и Дечев в качеството си на областната управител по това време, ги е върнал.

Сега обаче документацията се окомплектова по надлежния ред и ще бъде скоро предадена на областна управителка д-р Стефка Здравкова.

Язовирите на територията на общината са по списък 420, но част от тях са дадени на концесия, друга част са с нарушени стени, преливници, изпускатели и реално не функционират като изравнители.

След днешното решение за прехвърлянето на 370 от изкуствените водоеми, следва мотивирано предложени на градоначалника до Министерството на икономиката за промяна собствеността им.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хм
    ХМ
    6 0
    16:29, 31 яну 2020
    уж язовирите са държавни всеки втори взима язовири под аренда има няма документ казват че са тяхни рибарите си вадят билети всяка година на празно къде отиват тези пари.!

Още новини

Последни новини