От х:

Днес в x:

27 °C

Проверки за неплатени глоби на границата: 29 акта и 99 електронни фиша

Системата на наплатени глоби стартира пробно от вчера до 30 юни на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Всички водачи с глоби се пренасочват от граничните полицаи към пътните полицаи. Водачи, на които за първи път се връчват наказателни постановления имат право да продължат пътуването си и да направят плащане до 14 дни. А тези, които имат влезли в сила глоби трябва да заплатят на място или да се разделят с книжката и талона на колата. Връчват се и електронни фишове, а глобите могат да се заплатят на място чрез инсталиран на ГКПП-то постерминал, което се отразява веднага в системата на МВР.

От Пътна полиция уверяват, че ще се проверяват и пътниците в автомобилите и автобусите. На тях също ще им бъдат връчвани фишове и актове, ако имат такива.

Вчера 9 полицаи от ОД на МВР - Хасково и колегите им от Гранична полиция пробваха ефективността на системата. В рамките на 24 часа са проверени 150 лица и 75 автомобила. Съставени са 29 акта за неплатени глоби и са връчени 99 електронни фиша по Закона за движение по пътищата. През ПОС терминала гражданите са платили 54 задължения.

Преди отпътуване, гражданите могат да проверят за невръчени глоби в Паспортна служба в Хасково или в сайта на МВР в портала за електронни административни услуги.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Сз
  Сзо
  16 -3
  13:27, 18 юни 2020
  Маке ви да еб..а гастарбайтери летят с 200 не ги тормозят... Тормозят българския гражданин отишал на разходка до Гърция...
  • До
   До Сзо
   1 -5
   16:42, 18 юни 2020
   Който дължи глоби, трябва да си ги плаща... Щом мо... Виж коментара
  • Сз
   Сзо
   4 0
   18:12, 18 юни 2020
   Обясни го на Божков туй за глобите.....
   Нещасници като мен неискат да ги върнат след 3 часа чакане на границата за снимка от 70лв за която незнаем..... Ясно?? А за гастарите... Като им дигнат палка дсват газ... А системата на снимане не е свързана с границата. Докато идр снимката те вече са зад граница... Улюгуфрен такъв
  • До
   До Сзо
   0 -2
   19:51, 18 юни 2020
   Боже колко си неграмотен...
   Не се засягай но да не би да работиш „разпространяване на невежество?
  • Ле
   Левак
   3 0
   21:09, 18 юни 2020
   Ти като си много грамотен ляв ГЕРБерастки полицай, обясни ми защо снимка с камера за 2г още не е пристигнала на адрес??? А в компютъра на границата излиза глоба!! Бойко Българоубийски от управлението на Тато- ни К....у....р не разбра!!! Той е само една пионка нищожна на Ааамет- с две думи Ду Пи му Се- Аннадън му?
  • Че Боци Маймунския Рапон
   не може да спи
   без чекмедже пулно с пачки от по 500 евро банкноти :))
 • 2
  11
  11111
  4 0
  15:12, 18 юни 2020
  с 16000000 лв свободен...за 20 лева глоба...забрана да напускаш страната...предполагам че и първият е със забрана...изводът е -крдец или дължащ е криминално престъпление...ако си голяма банка може и пари да ти дадът че си задлъжнял...банката...

Хороскоп за 23.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
23 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
23 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
23 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
23 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
23 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
23 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
23 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
23 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
23 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
23 сеп 2020
Последни новини