От х:

Днес в x:

Проверки за неплатени глоби на границата: 29 акта и 99 електронни фиша

Системата на наплатени глоби стартира пробно от вчера до 30 юни на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Всички водачи с глоби се пренасочват от граничните полицаи към пътните полицаи. Водачи, на които за първи път се връчват наказателни постановления имат право да продължат пътуването си и да направят плащане до 14 дни. А тези, които имат влезли в сила глоби трябва да заплатят на място или да се разделят с книжката и талона на колата. Връчват се и електронни фишове, а глобите могат да се заплатят на място чрез инсталиран на ГКПП-то постерминал, което се отразява веднага в системата на МВР.

От Пътна полиция уверяват, че ще се проверяват и пътниците в автомобилите и автобусите. На тях също ще им бъдат връчвани фишове и актове, ако имат такива.

Вчера 9 полицаи от ОД на МВР - Хасково и колегите им от Гранична полиция пробваха ефективността на системата. В рамките на 24 часа са проверени 150 лица и 75 автомобила. Съставени са 29 акта за неплатени глоби и са връчени 99 електронни фиша по Закона за движение по пътищата. През ПОС терминала гражданите са платили 54 задължения.

Преди отпътуване, гражданите могат да проверят за невръчени глоби в Паспортна служба в Хасково или в сайта на МВР в портала за електронни административни услуги.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Сз
    Сзо
    16 -3
    13:27, 18 юни 2020
    Маке ви да еб..а гастарбайтери летят с 200 не ги тормозят... Тормозят българския гражданин отишал на разходка до Гърция...
    • До
      До Сзо
      1 -5
      16:42, 18 юни 2020
      Който дължи глоби, трябва да си ги плаща... Щом мо... Виж коментара
    • Сз
      Сзо
      4 0
      18:12, 18 юни 2020
      Обясни го на Божков туй за глобите.....
      Нещасници като мен неискат да ги върнат след 3 часа чакане на границата за снимка от 70лв за която незнаем..... Ясно?? А за гастарите... Като им дигнат палка дсват газ... А системата на снимане не е свързана с границата. Докато идр снимката те вече са зад граница... Улюгуфрен такъв
    • До
      До Сзо
      0 -2
      19:51, 18 юни 2020
      Боже колко си неграмотен...
      Не се засягай но да не би да работиш „разпространяване на невежество?
    • Ле
      Левак
      3 0
      21:09, 18 юни 2020
      Ти като си много грамотен ляв ГЕРБерастки полицай, обясни ми защо снимка с камера за 2г още не е пристигнала на адрес??? А в компютъра на границата излиза глоба!! Бойко Българоубийски от управлението на Тато- ни К....у....р не разбра!!! Той е само една пионка нищожна на Ааамет- с две думи Ду Пи му Се- Аннадън му?
    • Че Боци Маймунския Рапон
      не може да спи
      без чекмедже пулно с пачки от по 500 евро банкноти :))
  • 2
    11
    11111
    4 0
    15:12, 18 юни 2020
    с 16000000 лв свободен...за 20 лева глоба...забрана да напускаш страната...предполагам че и първият е със забрана...изводът е -крдец или дължащ е криминално престъпление...ако си голяма банка може и пари да ти дадът че си задлъжнял...банката...
Последни новини