От х:

Днес в x:

30 °C

Проверки за неплатени глоби на границата: 29 акта и 99 електронни фиша

Системата на наплатени глоби стартира пробно от вчера до 30 юни на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Всички водачи с глоби се пренасочват от граничните полицаи към пътните полицаи. Водачи, на които за първи път се връчват наказателни постановления имат право да продължат пътуването си и да направят плащане до 14 дни. А тези, които имат влезли в сила глоби трябва да заплатят на място или да се разделят с книжката и талона на колата. Връчват се и електронни фишове, а глобите могат да се заплатят на място чрез инсталиран на ГКПП-то постерминал, което се отразява веднага в системата на МВР.

От Пътна полиция уверяват, че ще се проверяват и пътниците в автомобилите и автобусите. На тях също ще им бъдат връчвани фишове и актове, ако имат такива.

Вчера 9 полицаи от ОД на МВР - Хасково и колегите им от Гранична полиция пробваха ефективността на системата. В рамките на 24 часа са проверени 150 лица и 75 автомобила. Съставени са 29 акта за неплатени глоби и са връчени 99 електронни фиша по Закона за движение по пътищата. През ПОС терминала гражданите са платили 54 задължения.

Преди отпътуване, гражданите могат да проверят за невръчени глоби в Паспортна служба в Хасково или в сайта на МВР в портала за електронни административни услуги.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Сз
  Сзо
  16 -3
  13:27, 18 юни 2020
  Маке ви да еб..а гастарбайтери летят с 200 не ги тормозят... Тормозят българския гражданин отишал на разходка до Гърция...
  • До
   До Сзо
   1 -5
   16:42, 18 юни 2020
   Който дължи глоби, трябва да си ги плаща... Щом мо... Виж коментара
  • Сз
   Сзо
   4 0
   18:12, 18 юни 2020
   Обясни го на Божков туй за глобите.....
   Нещасници като мен неискат да ги върнат след 3 часа чакане на границата за снимка от 70лв за която незнаем..... Ясно?? А за гастарите... Като им дигнат палка дсват газ... А системата на снимане не е свързана с границата. Докато идр снимката те вече са зад граница... Улюгуфрен такъв
  • До
   До Сзо
   0 -2
   19:51, 18 юни 2020
   Боже колко си неграмотен...
   Не се засягай но да не би да работиш „разпространяване на невежество?
  • Ле
   Левак
   3 0
   21:09, 18 юни 2020
   Ти като си много грамотен ляв ГЕРБерастки полицай, обясни ми защо снимка с камера за 2г още не е пристигнала на адрес??? А в компютъра на границата излиза глоба!! Бойко Българоубийски от управлението на Тато- ни К....у....р не разбра!!! Той е само една пионка нищожна на Ааамет- с две думи Ду Пи му Се- Аннадън му?
  • Че Боци Маймунския Рапон
   не може да спи
   без чекмедже пулно с пачки от по 500 евро банкноти :))
 • 2
  11
  11111
  4 0
  15:12, 18 юни 2020
  с 16000000 лв свободен...за 20 лева глоба...забрана да напускаш страната...предполагам че и първият е със забрана...изводът е -крдец или дължащ е криминално престъпление...ако си голяма банка може и пари да ти дадът че си задлъжнял...банката...

Хороскоп за 06.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Получавате необходимата ви информация. Можете по-точно да планирате действията си. Изпълнени сте с ентусиазъм, но по-важното е че знаете какво точно искате. Денят може да бъде много успешен. Тези от вас, които си търсят работа е много вероятно днес да попаднат на привлекателно предложение. В началното възнаграждение може и да не е впечатляващо, но сами разбирате, че перспективите са много добри.
06 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете търпеливи и последователни в заниманията си. Това ще ви помогне да се справите по-леко със задачите си. Възможни са пречки, които не сте предвидили, но всичко ще приключи добре. Ще има какво още да желаете. Домашната атмосфера ще ви дава спокойствието, от което се нуждаете.
06 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще успеете в усилията си, и това ще ви импулсира за нови завоевания. Ще получите търсена информация, която ще ви улесни, особено на работното място. Не хабете нервите си излишно, мислете за хубавата вечер, която ви предстои. Тепърва ще имате нови запознанства и неустоими предложения.
06 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще имате напрегнат ден, за това се постарайте да свършите всичко навреме и както се очаква от вас. Имате шанса да срещнете интересни хора днес, които могат да ви бъдат полезни, ако разбира се проумеете това. Така ще поставите ново начало и ще се впуснете в реализацията на проект, който ще донесе работа и доходи не само за вас, а и за хората, с които ще го реализирате.
06 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се посветите на изоставените си проекти и нетърпящите отлагане задачи. Работата по тях ще ви донесе нужното спокойствие, защото сте от хората, които не оставят делата си на случайността. Добре ще ви се отрази спорта и престоя до вода. Направете своя избор и ще изпитате удоволствие от умората.
06 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Веднъж набелязали целта си нищо не може да ви отклони от нея. Това е важна предпоставка за вашия успех, който от дълго време очаквате. Моментът е подходящ за радикални промени, не се страхувайте да направите първата крачка.
06 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вашата обаятелност, активност и предприемчивост губят от стойността си в мига, в който решите, че трябва да поемете командването на парада. Това може да дистанцира тези до вас, които ви приемат за трудни, властни и твърде взискателни. За това пък умеете да се радвате на дребните радости в живота, които днес определено няма да ви липсват. Шансовете ви да се доближите до властта във всичките и измерения са реални.
06 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
06 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще получите особен импулс и с настроение ще посрещнете новите предизвикателства. Денят е подходящ за започване на нова работа, нова любов, нов проект. С радост и надежда ще осъществявате целите си. Получаване на помощ от силните на деня. Отварят ви се много неподозирани до момента врати и възможности.
06 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
06 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Устремени сте към успеха, но забравяте, че големите и бързи печалби крият и големи рискове. Може би това ще ви предпази сега, когато се колебаете как да действате. Имате нужда от почивка, но напрегнете се още малко. Усилията ви ще бъдат възнаградени и скоро ще се похвалите с нови придобивки.
06 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повечето представители на знака ще прекарат този ден в движение. Имате дела за вършене и естаствено не оставяте нищо за последния момент. Не се отказвайте от предложение на свой колега, което наистина ще е изгодно за вас. Помислете повече за сърдечната си връзка, не пренебрегвайте човека до вас.
06 юли 2020
Последни новини