От х:

Днес в x:

21 °C

Снимка на птичи дует с първа награда от фотоконкурса "Аз снимам природата”

Макара и в дълъг период на изолация децата от Хасковска и Кърджалийска области показват, че обичат природата и умеят да й се наслаждават, да откриват красотата и предизвикателствата й, които да ги провокират.

Това абсолютно си личи от активното участие на учениците от двете области в тазгодишното издание на Регионалния ученически фотоконкурса "Аз снимам природата", който е под организацията на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите – Хасково и е посветен на  Световния ден на околната среда- 5 юни.

102 фотографии участваха в онлайн гласуването, обяви Мариана Чомпалова-главен експерт "Връзки с обществеността" в РИОСВ, която е основен организатор на конкурса. 

„В други години участниците са били двойно повече. Но много съм радостна от активността, която показаха и сега, въпреки че дълго децата бяха по домовете си заради здравната криза.“, коментира тя.

За конкурса са получени и няколко снимки, които са много красиви и са публикувани, но не са участвали в класирането, защото не отразяват местната природа, а целта е именно да се популяризират красотите и природните богатства в района на Хасково и на Кърджали, за които отговаря РИОСВ-Хасково, обясни Мариана Чомпалова.

Тричленно жури е оценило фотографиите, а със своите гласове онлайн на образователно-информационната страница във Фейсбук „Приятели на природата“ публиката също присъжда награда.

Тази година и двете отличия отиват за снимката на Теодор Милев от Димитровград „Дует“. Той и останалите отличени ще получат наградите си на открито пред монумента на Богородица в Хасково. "Това място е подходящо, защото е знаково за нашия град и е в парк Ямача, чиято природа също е забележителна", обясни Мариана Чомпалова.

Наградите ще бъдат връчени в 11 часа на пети юни. Присъстващите трябва да са на отстояние един от друг и е препоръчително да носят лични предпазни средства, посочиха организаторите на конкурса.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Наложете си да мислите позитивно и гледайте оптимистично на живота. Съдбата ще ви предложи възможност за излизане от положението, в което сте, стига да проявите активност и да не спирате в развитието си. Заниманията ви ще са ползотворни и ще се справите в деликатна ситуация, без да се натоварвате излишно.
13 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В много добра форма сте днес и нито за миг няма да мислите за почивка. Имате вдъхновение за работа, тъй като стъпка по стъпка се осъществяват плановете ви. Това ви дава ново самочувствие да се захванете с други отговорности.
13 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Водени от вътрешното си усещане за нещата, ще работите, като не пренебрегвате обективните условия край себе си. Ще напреднете бързо, ако прагматично включите в работата си и хора, чиито разбирания са близки до вашите. Общата енергия и интереси ще осигурят по-високи доходи на всички ви.
13 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
13 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
За бизнесмените денят ще е успешен, ще реализират финансови сделки и ще придобият власт над други активи. Характерно за всички от знака е, че без да се отказват от заявените участия, ще проявят активност и в други форми на изява, в бизнеса, в творческите форуми и лични задачи. Бъдете последователни и ще успеете.
13 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Забележителните ви организаторски способности с пълна сила ще се проявят днес в момент, когато всички погледи са обърнати към вас. Това е шанс да демонстрирате самообладанието си и чувството за отговорност. Насочете усилията си в затвърждаване позициите на екипа ви, като не се страхувате да бъдете безкомпромисни, когато това се налага.
13 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте в стихията си. Неудържими сте и се изявявате в различни сфери. Моментът е много подходящ да започнете работа по осъществяването на своя идея. Добре е да отделите повече време за проучвания. В случая добрата подготовка ще се окаже решаваща за окончателния ви успех. Получавате добри новини от приятели, в момента са далеч от вас.
13 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес сте по-жизнени от всякога. Артистичността и чувството ви за хумор забавляват околните и печелят симпатиите им. Вашият партньор обаче има нужда по-скоро от привързаност, отколкото от шеги.
13 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Няма да ви липсват емоции от всякакъв характер, но ще постигнете замисленото. Наясно сте с това какво искате и как да го постигнете, а това никак не е малко. Не се задълбочавайте върху това кой какво е казал, изпращайте положителни сигнали към всички и ще се почувствате добре.
13 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете концентрирани днес, в противен случай може да пропуснете нещо, за което ще съжалявате впоследствие. Помагате на близък приятел да се справи със свой проблем. Умеете да правите компромиси, от което зависи и разбирателството ви с околните. Ако сте в постоянно движение днес, осигурете си достатъчно спокойствие вечерта.
13 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите и притесненията ви ще се окажат напразни. Работата ви е в ход и ще постигнете напредък в областта, която ви интересува. Интимните ви желания ще се удовлетворят, но бъдете по-смели. Проблем, който не търпи отлагане ще намери своето решение, с което ще удовлетворите всички заинтересовани.
13 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Водени от амбициите си ще работите за собствения си просперитет, дори и това да не се харесва на някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Виталността ви ще привлече личност, която от дълго време храни романтични чувства към вас. Това ще ви разнообрази, а за някои означава и нова връзка.
13 юли 2020
Последни новини