От х:

Днес в x:

80 деца от Хасковско направиха украса от отпадъци за Деня на Земята

Изображение 1 от 3

    Предвид извънредното положение и епидемична обстановка, РИОСВ Хасково организира дистанционно екоинициатива "Великденска украса от отпадъчни материали" по повод Деня на Земята- 22 април, съобщиха от екоинспекцията.

    В инициативата се включиха над 80 деца и ученици от ДГ "Пролет"- Харманли, ДГ "Звездица"- Димитровград, Обединени ученически общежития- Хасково, СУ "Хр. Ботев"- с. Караманци, общ. Минерални бани. ОУ "Кирил и Методий"- с.Конуш, общ. Хасково, ОУ "Св.Ив.Рилски"- Хасково, СУ „Св.П.Хилендарски“- Хасково и др., които изработиха у дома великденска украса от отпадъчни материали. За изработването на своите уникални творби, децата са използвали различни отпадъчни материали от бита, като стъклени и пластмасови бутилки, хартия, найлонови торбички, консервни кутии, опаковки и др.

    Грамота за най-активно участие в инициативата получиха децата от ДГ „Пролет“- Харманли. Целта на инициативата е децата да предадат живот на част от отпадъците около себе си, като ги превърнат в красиви сувенири и така да направят своята малка крачка към по-чиста околна среда в грижа за планетата Земя. Въпреки, че инициативата няма конкурсен характер, тя се посрещна с голям интерес и активност от страна на малки и големи деца и ученици. Много деца, ученици и учители, изпратиха и свои послания за Деня на Земята чрез стихове, разкази и рисунки. 

    Същевременно през седмицата преди Деня на Земята, в групата "Екоклуб- Приятели на природата" към фейсбук страницата „Приятели на природата“, предназначена за ученици, учители и доброволци с интерес към екологията и опазването на природата, бяха проведени 7 онлайн урока - презентации с екологична насоченост. В групата ежедневно се публикува и актуална информация за повишаване екологичната култура на подрастващите под формата на любопитни факти, инициативи, игри, филмчета, презентации и др. През този месец на малките природолюбители в групата е поставена месечна мисия, за заснемане на птици и засаждане на семена и цветя на балкона или в двора, резултатите от която ще бъдат отчетени през месец май, при следващата екоинициатива по повод Деня на биологичното разнообразие. Ученическите екоклубове пък имат за задача да изработят презентации и клипчета, чрез които да разкажат за своите дейности в полза на природата.

    Продължава и приемът на фотографии за участие в Регионалния ученически фотоконкурс "Аз снимам природата", по повод Деня на околната среда - 5 юни. За победителите са предвидени грамоти и предметни награди. Снимките се публикуват във фейсбук страницата по реда на получаването им, където ще се избере отличеният за наградата на публиката.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини