От х:

Днес в x:

4 °C

80 деца от Хасковско направиха украса от отпадъци за Деня на Земята

Изображение 1 от 3

  Предвид извънредното положение и епидемична обстановка, РИОСВ Хасково организира дистанционно екоинициатива "Великденска украса от отпадъчни материали" по повод Деня на Земята- 22 април, съобщиха от екоинспекцията.

  В инициативата се включиха над 80 деца и ученици от ДГ "Пролет"- Харманли, ДГ "Звездица"- Димитровград, Обединени ученически общежития- Хасково, СУ "Хр. Ботев"- с. Караманци, общ. Минерални бани. ОУ "Кирил и Методий"- с.Конуш, общ. Хасково, ОУ "Св.Ив.Рилски"- Хасково, СУ „Св.П.Хилендарски“- Хасково и др., които изработиха у дома великденска украса от отпадъчни материали. За изработването на своите уникални творби, децата са използвали различни отпадъчни материали от бита, като стъклени и пластмасови бутилки, хартия, найлонови торбички, консервни кутии, опаковки и др.

  Грамота за най-активно участие в инициативата получиха децата от ДГ „Пролет“- Харманли. Целта на инициативата е децата да предадат живот на част от отпадъците около себе си, като ги превърнат в красиви сувенири и така да направят своята малка крачка към по-чиста околна среда в грижа за планетата Земя. Въпреки, че инициативата няма конкурсен характер, тя се посрещна с голям интерес и активност от страна на малки и големи деца и ученици. Много деца, ученици и учители, изпратиха и свои послания за Деня на Земята чрез стихове, разкази и рисунки. 

  Същевременно през седмицата преди Деня на Земята, в групата "Екоклуб- Приятели на природата" към фейсбук страницата „Приятели на природата“, предназначена за ученици, учители и доброволци с интерес към екологията и опазването на природата, бяха проведени 7 онлайн урока - презентации с екологична насоченост. В групата ежедневно се публикува и актуална информация за повишаване екологичната култура на подрастващите под формата на любопитни факти, инициативи, игри, филмчета, презентации и др. През този месец на малките природолюбители в групата е поставена месечна мисия, за заснемане на птици и засаждане на семена и цветя на балкона или в двора, резултатите от която ще бъдат отчетени през месец май, при следващата екоинициатива по повод Деня на биологичното разнообразие. Ученическите екоклубове пък имат за задача да изработят презентации и клипчета, чрез които да разкажат за своите дейности в полза на природата.

  Продължава и приемът на фотографии за участие в Регионалния ученически фотоконкурс "Аз снимам природата", по повод Деня на околната среда - 5 юни. За победителите са предвидени грамоти и предметни награди. Снимките се публикуват във фейсбук страницата по реда на получаването им, където ще се избере отличеният за наградата на публиката.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 04.12.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Щастието ни не се състои в това да “ се надяваме”, че все някой и все някога – дано още днес – по някакъв начин – ще ни го поднесе на тепсия. То започва в мислите ни, сега, веднага. И започва винаги с това да уловим мига, в който да вземем недвусмислено решение.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще успеете в намеренията си днес, независимо, че емоциите ви ще са в повече. Отдайте цялото си внимание на това, с което ще се занимавате и ще получите бърза реализация на идеята си. Не предизвиквайте близките си с необмислени приказки и ще запазите добрия тон. Отделете от времето си и за личните си нужди.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Следвайте печелившите си идеи, като изчистите програмата си от не дотам важните неща в нея. Имате знанията и опита да ги осъществите, от вас зависи те да са успешни. Романтична среща ще направи вечерта ви специална. Други от вас ще преминат през деня в надпревара с времето, колегите и конкуренцията.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Голяма част от вас днес позволяват на емоциите да властват на тях и като цяло едва ли ще останете особено доволни от делата, които вършите. В определени моменти ще ви се наложи да изчакате, да забавите действията си и ако не го направите, ще загубите добри позиции. Доверете се на човек, на когото държите и не се колебайте да му споделите вълненията си.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Възможно е да се заемете със задача, която не е влизала в плановете ви. Въпреки това я свършете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор. Предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате. Съвсем скоро ще получите това, към което отдавна се стремите.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Приключете с деловите си задачи днес за да имате време и за себе си през почивните дни. Динамичното развитие на важен за вас въпрос е изострило чувствителността ви, за това бъдете внимателни в приказките си. Отнасяйте се с повече внимание и към партньора си. Сега той има особена нужда от вас.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С поведението си ще провокирате промени, но не бива да се притеснявате. Делата ви ще се подреждат добре. Станете по-гъвкави в преценките си и търсете причините за нещата, които се случват около и с вас. В отлична кондиция сте и моментът е подходящ за нови начинания.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Влагайки старание и хъс ще напреднете в област, която е нова за вас. Опита и знанията ви са факти, които никой не може да пренебрегне, работете за просперитета на всички участници в проекта. Ако ви привлича изкуството ще заситите духовния си глад с посещение на галерия, театър, концерт.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Имате интересни идеи, възможно е голяма част от тях да намерят реално приложение. Изпълнени сте с енергия и добро настроение. Добре свършената работа отпразнувайте вечерта с приятна компания.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се отнесете с внимание към домашните си задачи, давайки си сметка за малкото време, което отделяте за тях. В желанието си да свършите всичко може да се изнервите, но не унивате. Има кой да се погрижи за това денят ви да е интересен и забавен, стига да не отхвърляте предложенията му.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
  04 дек 2020
  Последни новини