От х:

Днес в x:

19 °C

Джамиите в Хасково остават затворени през свещения месец Рамазан

Изображение 1 от 4

  Двете джамии в Хасково остават затворени през започващия свещен месец за мюсюлманите Рамазан заради разпространението на коронавируса в страната и обявеното извънредно положение. Това е по решение на Главното мюфтийство, каза районният мюфтия на Хасково Басри Еминефенди.

  "От Главното мюфтийство е издадена заповед молитвите да се предават по интернет и да бъдат извършвани извън молитвените храмове", посочи на сутришния брифинг началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Препоръчано е семействата да се събират в тесен кръг.

  По традиция в предходни години мюсюлманите в Хасково организираха благотворителни вечери (ифтари) в центъра на града, но и те няма да се провеждат. Ще бъдат раздавани храни в пакети на крайнонуждаещи се семейства в областния град и региона, уточни Басри Еминефенди.

  Припомняме, че джамиите в България затвориха врати за вярващи още около 20 март заради пандемията от Ковид-19.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Аз мога да Оперирам с Затворени Очи и само срещу... Виж коментара
  • 2
   Ха
   Хаджи Ходжов
   23 -10
   11:07, 23 апр 2020
   Ходжите затвориха, а нашите попове защо се изтерекатлиха и не затвориха. И през целия пост блажат, та ушите им плющят. Анатема.
   • Хо
    Ходжата на ГРОБ/ДПС
    9 -10
    11:26, 23 апр 2020
    В Италия и Испания
    Църквите никога не спряха да работят
    ...
    Даже да не пускат Хора , Свещениците опяват Умрелите от Корона Вируса
    ....
    Хаджи Ходжов ,
    Такива Койоти като теб от Планината на Дълбоките шалвари ви знаем - до обяд набивате свински кебапчета с бира като християни , и като отидете на молитва в джамията не можете да се спрете да пърдите като почнете да биете челата като мюслимани
    ....
    Затова сте и койоти а не пуми. Пумата - Планински лъв е гордо животно - би е се до смърт .
    А Койота е оцеляващо животно - сменя си кожата ама е жив :))
   • Ив
    Иван
    13 -7
    11:30, 23 апр 2020
    Келепирът и алчността са причините. В джамиите, сравнени с църквите, постъпващите пари са толкова нищожни, че могат да бъдат пренебрегнати. Пък и всички религиозни обряди вярващите могат да изпълняват сами извън култовите места.
   • До
    До Койота Иван
    5 -16
    11:43, 23 апр 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 3
   Ед
   Една хубава Новина от Дир.Бг
   3 -7
   12:34, 23 апр 2020
   https://dnes.dir.bg/politika/borisov-ne-iskam-medi... Виж коментара
  • 4
   Ге
   Георги
   11 -5
   13:03, 23 апр 2020
   Щом премиерът на държавата ни кара джип, като мутра, държи се, като мутра, надзирава и командери всички институции като мутра, чиято еднолична собственост е страната, какъв точно си представяте, че е тренда при позамогналите се малки дришльовци и дечицата на просташкия ни хай лайф.
   От небето ли падате?

   Мутра ви пази от вирус посредством алчни лакеи по телевизора и с милиционерски прийоми и тормоз, а вие сте искрено учудени, що няма журналисти и как така някой минал със стоипеесе по „Черни връх“!

  Хороскоп за 19.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  19 сеп 2020
  Последни новини