От х:

Днес в x:

Breaking.bg: Заради парите на мюфтийството радикални ислямисти разпалват религиозна война срещу църквата

Изображение 1 от 2

    Анонимен сайт лъже, че ЕК разследва финансирането на Българската православна църква и ще спре парите на България

    Анонимен сайт, вероятно на радикални мюсюлмани, опитва да разпали религиозна война в страната покрай скандалите около дълговете на мюфтийството и опрощаването им от Народното събрание. За това са алармирали читатели на Breaking.bg, съобщава сайтът.

    Става дума за Rodopite.net, който претендира да е „гласът на народа от Родопите“. В материал от 12 март сайтът твърди, че Европейската комисия е започнала разследване на финансиране на църквите и манастирите в България, финансирани по Програма за развитие на селските райони-ПРСР.

    „Европейската комисия може да спре парите, ако се докаже, че средства за християнското вероизповедание са давани при Дискриминация на базата на етнос и религия съгласно Директива № 2000/43/EC . Това според анонимният сайт бил съобщил Началника на Дирекция „Правосъдие и потребители”в Еврокомисията Шаболкс Шмит.

    Разследването било започнато след жалба подадена в ЕК, от мюсюлмани от България.

    „Както е известно, за последните 10 години по мярка 322 от Програмата за Развитие на Селските Райони в България са напълно обновени и ремонтирани стотици църкви и манастири за около 100 милиона лева. Това Европейско подпомагане за християнските храмове продължава и през настоящия програмен период.

    Въпреки, че по заглавие тези мерки за Европейско подпомагане предполагат да се подпомага и финансирането на нехристиянските храмове, то към момента не е установено да е подпомаган ремонтът или обновяването на нито една джамия или месчид в България… Мюсюлманите се обосновават с това, че мюсюлманите в България са били над 20% от населението на страната, т.е. над 20% от добавената стойност в икономиката и над 20% от данъците се плащали от мюсюлманите“, пише още в статията.

    Това е явно фалшива новина, без автор, както и самият сайт, който няма посочени собственици. Такъв служител Шмит не съществува в Еврокомисията.

    Това обаче не е единственият материал срещу християнството в този радикален сайт. На 12 юли 2018 г. има подобна статия със заглавие: „Десетки милиони Европейски евро за църквите и само подаяния от бедните за джамиите в България“ (Заглавието и правописът за автентични б.р.).

    В деня на националния празник 3 март т.г. Rodopite.net публикува материал със заглавие: "Ферманът за Босна на Султан Фатих-Мехмед Хан“. В него се твърди, че християните в Османската империя били свободни още от 1463 г., векове преди Декларацията за правата на човека от времето на Френската революция, Конституцията на САЩ и създаването на ООН.

    Сайтът е откровено протурски, антихристиянски и проповядва радикален ислям.

    Източник: breaking.bg

    Източник: breaking.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини