От х:

Днес в x:

12 °C

Джамиите в Хасково затвориха заради коронавируса, намазите вкъщи

  Джамиите в Хасково затвориха врати за вярващите. Мярката е наложена заради въведеното извънредно положение в страната заради разпространението на коронавируса.

  "Днес в джамиите в региона няма да се проведе традиционната петъчна молитва", заяви районният мюфтия на Хасково Басри Еминефенди. "Както призова Главното мюфтийство, така и ние призоваваме мюсюлманите да кланят намазите вкъщи", каза хасковският мюфтия. Той поясни, че засега е предвидено да бъдат пропуснати три петъчни молитви, докато е в сила извънредното положение в страната. От там нататък ще се преценява според ситуацията дали ще бъдат подновени молитвите в джамиите в Хасковския регион и в страната.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (15)

  • 1
   Пи
   Пишете само глупости
   22 -36
   11:52, 20 мар 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Де
    Деба майкати деба
    8 -26
    13:30, 20 мар 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • Г-
    Г-н Михайлов
    15 -7
    16:53, 20 мар 2020
    Винаги ще се намери някой ПсевдоПатриот! Да беше отишъл и ти на опашката за лъжичката на поп Еня,сигурен съм че не знаеш къде е вратата на черквата,но зад клавиатурата е лесно да се биеш в гърдите!
   • Г.
    Г.А
    8 -2
    18:37, 20 мар 2020
    Майка ти е пръднала и те е изcрала!
    Недоваршена сбъркана грешка на природата..ако не те интересува за ко правиш коментар изобщо много си на отворен бе интересен
  • 2
   Co
   covid
   19 -11
   14:25, 20 мар 2020
   Православните скотове да вземат пример, вместо да продължават да разнасят заразата.
   • Ду
    Думус Акбар
    3 -4
    22:13, 20 мар 2020
    Някой православен “скот” да не е изпотил къдъната ти на отворен прозорец и ти сега да си мислиш, че киха щото е хванала “заразата”?! Те къдъните обичат да джвакат вожата, ама си траят. То нормално, Ахмед като предпочита на козата г*за...
   • Al
    Allah Akbar
    0 0
    02:44, 21 мар 2020
    Православните скотове всички са у лево.
  • 3
   Съ
   съпоставяне
   15 -6
   15:15, 20 мар 2020
   Чалмите се оказаха по-малко алчни от килимявките. Пуста алчност на църнокапците - не са наядоха .Аз съм добър християнин , но не споделям християнската максима "когато ти ударят едната буза подложи си и другата", това ми намирисва на мазохизъм. Още Ботев е казал "не ти Боже що си в небесата , а ти Боже мен в сърцето и душата". Чел съм много пъти библията , прочетох и корана. Не напразно арабите имат една поговорка "Вярвай в Аллах, но си вързвай камилите". Чудя се на тези дето лапат лъжичката , която преди това е била в устата на някоя к.....а, кой знае колко са и го туряли в устата и после същата лъжичка в твоята уста благочестиви християнино …...как ти се струва?
  • 4
   Бе
   бей бостан
   4 -5
   17:21, 20 мар 2020
   Намаза на бостана а в църквите да остани само по един кирлив поп и да се моли де не хвани корона!
  • 5
   А аз вдигнах цените на свещите ,
   защото ми замириса на смърт и страдание
  • 6
   Фъ
   ФъКю
   3 -7
   18:52, 20 мар 2020
   Много прости тея дал.. и. Виж коментара
  • 7
   Ве
   Весо
   3 -3
   20:44, 20 мар 2020
   Чифут Михайлов много си умен да знаеш
  • 8
   2
   2
   4 -1
   21:10, 20 мар 2020
   ФъКю ти какъв си , да не си скандинавец или ибериец чист даалия си и ти , от балканите като весо простия българин, преведете си думите и двамата (даалия и чифут )и вижте , че става дума за вас самите има още една дума с Г.
  • 9
   До
   До 2
   1 -2
   02:19, 21 мар 2020
   Михайлов следващия път си пиши 2+ за свирката.
  • 10
   Г-
   Г-н Михайлов
   0 0
   12:14, 21 мар 2020
   Ако сте следили нета до сега,ще да сте разбрали че Михайлов не е п.....ка като вас да се подписва с 2 или + или Весо и филанкишията. За разлика от боклуци като вас,аз имам чест и достойнство,нямам пепел на езика,мога да критикувам и не съм като вас на празниците християнин/мюсюлманин,на 3ти март Патриот и после целогодишно Идиот. Аз съм светски човек и нищо човешко не ми е чуждо. В религията си вярвайте - никой не ви забранява,но не се правете на по-големи вярващи от попа и ходжата. На такива аз казвам гьот......верени!

  Хороскоп за 15.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Дребни неприятности в определени моменти ще блокират дейността ви или ще внасят затруднения в ежедневните ви задължения. Не допускайте друг освен вас да определя ритъма ви на работа или задачите, които имате през деня. Печелите доверието на важен за вас сътрудник. Помощта му в бъдеще ще ви е много полезна.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес едва ли ще сте много съсредоточени върху работата си, защото ви вълнуват въпроси от личен характер. Държите се странно с околните и не трябва да се изненадвате от реакциите им. Преценете кое е по-важно за вас и се заемете с него.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес ще се натъкнете на нещо, което ще се окаже особено полезно за работата ви, особено за в бъдеще. Имате достатъчно търпение, за да развиете възгледите си докато започнат да носят желаните от вас резултати. Стараете се да не обръщате внимание на поведението на определен човек, който ви е неприятен и това е наистина най-доброто което можете да направите.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят е характерен с непрекъснатата смяна на онова, с което ще се занимавате. Трудно ви е да се концентрирате за дълго, но едва ли ще е и нужно. Заети сте с приятни неща, като повечето от тях са свързани и с хора, на които държите. Предстои ви пътуване по работа, което ще ви отвори много възможности.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Напрегнати сте, въпреки, че ви се иска да си починете и да се заемете с нещо разтоварващо. Бъдете готови на промени и в личен план. Очаква ви сериозен разговор с интимният ви партньор. Подготвяте изненада за свой близък, от която всички ще останат наистина очаровани. Семейството ви ще застане зад всяко ваше решение.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Мотивирани сте да започнете нещо ново и с конкретни действия ще се заемете с реализацията му. Насърчавайки у себе си този плам, много скоро ще материализирате намеренията си. Не пропускайте да изразите уважението и обичта си към хората, които осмислят живота ви. Пътуванията ще са приятни.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Възможни са разногласия с колегите и началниците ви днес. Бъдете по-дискретни по отношение на нещата, които са ви поверени и не злоупотребявайте с доверието им. Вие също не изпадайте в излишна сантименталност, не е нужно да разголвате душата си пред всеки. Други от вас ще пътуват, най-често по служебни дела.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Погрижете се за интересите си, като не пречите на другите да мислят за своите. Много неща ще се променят, не пестете усилия и се старайте да останете добри хора. Любовта ще ви помогне по-лесно да се справите със затрудненията си, срещайки ви с подходящия за вас помощник.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Започвате с много хъс новия работен ден и както може да се очаква имате доста работа за вършене. Успехът ви във всяко едно начинание до голяма степен зависи от собствената ви организация, затова подредете по важност ангажиментите си.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Бизнесът ви изисква сили и средства, които не винаги имате в наличност. В тази връзка ще търсите съдействие от кредитни институции и хора, имащи по-големи възможности от вас. Категорични сте в намерението си да подобрите бита си.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Можете да спечелите вниманието и готовността за съдействие и на най-търсените хора, ако проявите искрен интерес към тях. Всеки харесва човека, който му се възхищава. Ще спечелите приятели, ако правите за тях неща, които изискват време, енергия, безкористност и внимание, ако ги поздравявате сърдечно и с ентусиазъм. Бъдете целенасочени днес и ще успеете.
  15 юли 2020
  Последни новини