От х:

Днес в x:

19 °C

Джамиите в Хасково затвориха заради коронавируса, намазите вкъщи

  Джамиите в Хасково затвориха врати за вярващите. Мярката е наложена заради въведеното извънредно положение в страната заради разпространението на коронавируса.

  "Днес в джамиите в региона няма да се проведе традиционната петъчна молитва", заяви районният мюфтия на Хасково Басри Еминефенди. "Както призова Главното мюфтийство, така и ние призоваваме мюсюлманите да кланят намазите вкъщи", каза хасковският мюфтия. Той поясни, че засега е предвидено да бъдат пропуснати три петъчни молитви, докато е в сила извънредното положение в страната. От там нататък ще се преценява според ситуацията дали ще бъдат подновени молитвите в джамиите в Хасковския регион и в страната.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (15)

  • 1
   Пи
   Пишете само глупости
   22 -36
   11:52, 20 мар 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Де
    Деба майкати деба
    8 -26
    13:30, 20 мар 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • Г-
    Г-н Михайлов
    15 -7
    16:53, 20 мар 2020
    Винаги ще се намери някой ПсевдоПатриот! Да беше отишъл и ти на опашката за лъжичката на поп Еня,сигурен съм че не знаеш къде е вратата на черквата,но зад клавиатурата е лесно да се биеш в гърдите!
   • Г.
    Г.А
    8 -2
    18:37, 20 мар 2020
    Майка ти е пръднала и те е изcрала!
    Недоваршена сбъркана грешка на природата..ако не те интересува за ко правиш коментар изобщо много си на отворен бе интересен
  • 2
   Co
   covid
   19 -11
   14:25, 20 мар 2020
   Православните скотове да вземат пример, вместо да продължават да разнасят заразата.
   • Ду
    Думус Акбар
    3 -4
    22:13, 20 мар 2020
    Някой православен “скот” да не е изпотил къдъната ти на отворен прозорец и ти сега да си мислиш, че киха щото е хванала “заразата”?! Те къдъните обичат да джвакат вожата, ама си траят. То нормално, Ахмед като предпочита на козата г*за...
   • Al
    Allah Akbar
    0 0
    02:44, 21 мар 2020
    Православните скотове всички са у лево.
  • 3
   Съ
   съпоставяне
   15 -6
   15:15, 20 мар 2020
   Чалмите се оказаха по-малко алчни от килимявките. Пуста алчност на църнокапците - не са наядоха .Аз съм добър християнин , но не споделям християнската максима "когато ти ударят едната буза подложи си и другата", това ми намирисва на мазохизъм. Още Ботев е казал "не ти Боже що си в небесата , а ти Боже мен в сърцето и душата". Чел съм много пъти библията , прочетох и корана. Не напразно арабите имат една поговорка "Вярвай в Аллах, но си вързвай камилите". Чудя се на тези дето лапат лъжичката , която преди това е била в устата на някоя к.....а, кой знае колко са и го туряли в устата и после същата лъжичка в твоята уста благочестиви християнино …...как ти се струва?
  • 4
   Бе
   бей бостан
   4 -5
   17:21, 20 мар 2020
   Намаза на бостана а в църквите да остани само по един кирлив поп и да се моли де не хвани корона!
  • 5
   А аз вдигнах цените на свещите ,
   защото ми замириса на смърт и страдание
  • 6
   Фъ
   ФъКю
   3 -7
   18:52, 20 мар 2020
   Много прости тея дал.. и. Виж коментара
  • 7
   Ве
   Весо
   3 -3
   20:44, 20 мар 2020
   Чифут Михайлов много си умен да знаеш
  • 8
   2
   2
   4 -1
   21:10, 20 мар 2020
   ФъКю ти какъв си , да не си скандинавец или ибериец чист даалия си и ти , от балканите като весо простия българин, преведете си думите и двамата (даалия и чифут )и вижте , че става дума за вас самите има още една дума с Г.
  • 9
   До
   До 2
   1 -2
   02:19, 21 мар 2020
   Михайлов следващия път си пиши 2+ за свирката.
  • 10
   Г-
   Г-н Михайлов
   0 0
   12:14, 21 мар 2020
   Ако сте следили нета до сега,ще да сте разбрали че Михайлов не е п.....ка като вас да се подписва с 2 или + или Весо и филанкишията. За разлика от боклуци като вас,аз имам чест и достойнство,нямам пепел на езика,мога да критикувам и не съм като вас на празниците християнин/мюсюлманин,на 3ти март Патриот и после целогодишно Идиот. Аз съм светски човек и нищо човешко не ми е чуждо. В религията си вярвайте - никой не ви забранява,но не се правете на по-големи вярващи от попа и ходжата. На такива аз казвам гьот......верени!

  Хороскоп за 29.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Общуването с близките ви днес ще ви донесе спокойствие и увереност за бъдещето. С лекота ще решите домашните проблеми. Не унивайте. Разчитайте повече както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Делата, започнати днес ще завършат с успех. Хубавите емоции и настроения ще ви направят и по-добри.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Вървите неотклонно по пътя, който сте си избрали. Макар и бавно, постигате целите си и това ви изпълва със задоволство. Не сте склонни да се поддавате на влиянието, което някои хора се опитват да наложат над вас. Следвате единствено собствените си принципи и не се интересувате от то приказките на околните. Сърдечният ви партньор има нужда от помощта ви.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Обкръжението на близките ви хора внася спокойствие в душата и мислите ви. Заедно ще решавате възникващите въпроси и ще планирате бъдещето си. Ще разчитате както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Всичко започнато днес обещава да завърши с успех.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Колебанията ви са напълно излишни. Действайте решително и желаните резултати ще се превърнат в реалност. Не се тревожете за половинката си, тя се справя чудесно и без вашите напътствия. Не прекалявайте със загрижеността си.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Оставете вълната на проблемите да мине над главата ви, без да ви засегне. Любовта е тази, която ви закриля, съветва и направлява. Вслушайте се в съветите на любимия човек. Днес вие сте едно цяло. Доверете му се и заедно решавайте. Посветете се на изкушенията на една страстна любов. Този свят е сякаш само за вас двамата.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Шумът и суетата не са сред представите ви за неделен ден. Във възможностите ви е да бъдете по-внимателни и добри с околните, без да ги притеснявате с претенциите си. За това потърсете тихо място за отмора, където да останете насаме със себе си и мислите си. Нечия любов ще ви помогне да се възстановите от стреса и даде сили за нови предизвикателства.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Пролетният ден ще привлича много от вас навън, сред природата. Там ще получите тласък на идеи и по-късно с лекота ще вземате решенията си. За да откриете пътя ви е нужна добра ориентация и подготвеност, а вие ги имате и двете. Ще срещнете подкрепа, щом сте готови да я приемете.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Финансови несгоди и свързаните с тях семейни взаимоотношения ще притесняват много от вас. В очакване сте нещо добро да се случи, но за това ви е нужна надеждна подкрепа, с повече аргументи в своя защита, ще се справите. Консултация със специалист ще облекчи оплакванията ви и направи по-леко и бързо да преминат неразположенията ви.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Направете нужното, за да запазите доброто настроение на всички около вас. А някои от вас ще получат покана за излет сред природата. Не се колебайте дълго. Разходката, освен че ще ви разтовари, ще ви зареди с много положителна енергия и приятни емоции.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Отдайте се на почивка, заслужили сте я. Работата в къщи може и да почака. Правете неща, които ви доставят удоволствие, четете, гледайте телевизия, мързелувайте активно. Вижте се с приятели, веселете се и забравете за грижите. До вас ще достигне вест, която може да ви провокира към нови търсения.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Бъдете по-сдържани в оценките си за хората. Рискувате много, ако споделите мнението си с неподходящия човек. Не прибързвайте с отчаянието, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
  29 мар 2020
  Последни новини