От х:

Днес в x:

Нов районен мюфтия в Хасково, Басри Еминефенди стана духовен водач в Кърджали

Доскорошният районен мюфтия на област Хасково Басри Еминефенди стана духовен водач на мюсюлманите в област Кърджали. От вчера той пое поста на тамошния титуляр Бейхан Мехмед, който пък е издигнат за заместник-главен мюфтия в София.

Рокадата стана по предложение на главния мюфтия в България и след решение на Висшия мюсюлмански съвет, който заседаваше миналата седмица във вторник, обясни Басри Еминефенди.

Еминефенди беше духовен водач в Хасково през последните 12 години. „От 2009 г. насам с отговорност и всеотдайност се трудех и стараех да изпълнявам задълженията си към поверената ми област. През тези години Вие бяхте до мен, поради което искам да благодаря за вярата и подкрепата, която получих от Вас, имамите, настоятелствата, от гражданите и цялото население на района ни“, каза Еминефенди.

От вчера за временно изпълняващ длъжността районен мюфтия на област Хасково е назначен Сейхан Мехмед, който е родом от Кирково. Той дойде в Хасково през октомври миналата година и за кратко беше имам в централната джамия в областния град. Преди това той изпълняваше длъжността експерт „Медии и култура“ към Главно мюфтийство.

„Пожелавам му от все сърце успех и праведни дела през новата му длъжност“, пожела предшественикът му, който е жител на Хасково, но е родом от Крумовград.

Назначенията на водачите в Хасково и Кърджали предстои да бъдат утвърдени в края на май тази година, когато ще се проведе Национална конференция, след която ще има районни конференции.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Д
    Д
    12 -12
    17:35, 2 мар 2021
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
Последни новини