От х:

Днес в x:

119 под карантина в димитровградско, нови дарения за Общината

Изображение 1 от 3

    Към момента в община Димитровград има 119 човека под карантина, съобщават от местната администрация. На двама от тях срокът на карантината изтича днес. Това не са болни хора, а такива под наблюдение уточняват още от Общината.

    Община Димитровград е получила още три дарения през вчерашния ден. 2000бр. ръкавици са дарени от фирма “ХИМТЕКС” ООД и г-жа Даниела Велинова. Желанието  на дарителя е те да бъдат раздадени на хората, които работят в социалните ни служби в борбата в заразата.

    Получени са и 100бр. шлемове за предпазване на лице от фирма “Пролет” и г-н Пламен Цонев, който заяви това преди няколко дни. Шлемовете ще бъдат предоставени на медиците в МБАЛ “Св.Екатерина”;

    Общинският съветник г-жа Катя Панева е дарила почистващ гел за ръце.

    До края на деня ще бъдат изпълнени и последните заявки за дезинфектант, с което ще станат 200бр. раздадени туби от 5л. тризон на домоуправителите на многофамилните жилищни сради.

    От Общината припомнят още, че със заповед на министъра на здравеопазването до 12.04.2020г. са удължени мерките срещу разпространението на COVID-19. Така затворени остават:

    - яслите, детските градини и училища;
    - кина, театри, музеи, худохествени галерии;
    - зали за фитнес и спорт;
    - дискотеки, барове, питейни заведения, увеселителни и игрални зали;
    - ресторанти, заведения за бързо хранене и кафе сладкарници. Не се допуска консумация на място, но остава възможността да работят за доставки до вкъщи.
    - големи търговски центрове тип МОЛ, с изключение на хранителните магазини, аптеките и банковите, застрахователните офиси и доставчиците на платежни услуги, които се намират в тях.

    Всички лични карти и шофьорски книжки, изтичащи между 13 март и 31 октомври 2020 г., автоматично се удължават с 6 месеца. Те ще са валидни само в България. Паспортните служби продължават да работят, а целта на мярката е да не се стига до струпване на хора.

    От вчера Община Димитровград стартира дарителска кампания за всички, които искат да дарят средства и да помогнат в тази ситуация в борбата с коронавируса. 

    Средствата ще бъдат насочени за закупуване на апаратура и медикаменти за МБАЛ "Св.Екатерина".

    От днес могат да правят дарения на сметката на общината, като в основание за плащане се декларира: ДАРЕНИЕ ЗА БОРБА С КОРОНАВИРУС.

    Сметката на която може да се правят даренията е:

    Юробанк България АД

    BG03BPBI79263165363501

    BPBIBGSF

    Община Димитровград

    Основание за плащане: ДАРЕНИЕ ЗА БОРБА С КОРОНАВИРУС

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ви
      Вие Слепи ли сте?
      3 -1
      13:24, 27 мар 2020
      Че не виждате че никой не я спазва тази карантина. Затворихте заведенията и сега се правят купони по апартаментите. Това карантина ли е? Май не.
    • 2
      На
      Надзирател
      2 -1
      21:47, 27 мар 2020
      Без глоби и затвор.
      Бой с тояги и лицеви упори ,както е в Индия.
    • 3
      Ск
      Скънаха се
      1 0
      10:21, 29 мар 2020
      Скънаха се от дарения.....само 2000. За подигравка от ДДС.
    • 4
      Й
      й
      0 0
      19:15, 30 мар 2020
      Стадион''Раковски'',се пука по шевовете,от народ.
    Последни новини