От х:

Днес в x:

27 родители с глоби, защото децата им не ходят на училище

27 акта за установено административно нарушение са наложени на родители от Хасково, които не пускат децата си на училище през 2018 година.

На базата на тези актове със съставени и наказателни постановления в размер от 50 до 150 лева, както е по Закона за предучилищно и училищно образование.

Наложените санкции са за пет и повече неизвинени.

В отговор на запитване на Haskovo.net от общинската администрация посочиха, че двама от санкционираните родители са платили глобите  от миналата година.

Тази година също има вече няколко санкционирани.

По последни данни в национален мащаб през учебната 2017/2018 година 16 300 ученици са напуснали общообразователните училища. Сред тях 13 900 са се обучавали в основното образование. Най-голям е относителният дял на учениците, които са заминали в чужбина - 7 500, или 46.1%, следван от дела на напусналите по семейни причини - 6 500, или 39.6%, и на напусналите поради нежелание да учат - 8.8%.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ми
  Мина
  9 -8
  12:10, 29 апр 2019
  А като ходят на училище какво научават и дали не стоят три години на буквичката А. Щото май че не повтарят годината до трети клас. Знаеш,не знаеш - минаваш. И глобите ще платят , ще ходят на училище, и пак няма да могат да четат , пишат и смятат. А заплатките- двойни. Не виждам реакция на учителството как да се излезе от тази задънена улица.
  • Пе
   Пепи
   5 -1
   19:55, 29 апр 2019
   Това не зависи от учителите, госпожо! Те са последната дупка на кавала.
 • 2
  Чи
  читател
  0 -2
  12:18, 30 апр 2019
  Да ама те протестираха само за заплатките си, но не и за премахване на делегираните бюджети, заради които се стига до настоящото необразоване на учениците. И нали е по-важно да имат парички, не ги интересуват резултати. После същите необразовани за да вземат шофьорски книжки им плащат да им пишат в училище тройки и вземат за три месеца три учебни години. И после като се развихрят по пътищата и започнат да газят хора всички се питаме "Защо?"
 • 3
  Чи
  читател
  1 0
  14:26, 13 юни 2019
  Как не ви е срам! Не стига, че не възпитавате децата си като родители, а и търсите вина в учителя! Станете учител за малко и вижте истината!!!

Хороскоп за 01.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Очаква ви спокоен и приятен ден. Въздържайте се от необмислени постъпки и реакции и се посветете изцяло на работата си. Особено много ви се отдава да убеждавате днес и това е прекрасен повод да прокарате идеите си сред висшестоящите.
01 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Няма да ви липсват успешни ангажименти както в личен, та-ка и в делови план. Някои от вас ще пътуват, а други ще работят за утвърждаване на вече отвоювани позиции. Трескави вълнения и може би силна любов, може да предизвикат вземането на сериозни решения и дълготрайно обвързване. Денят ще ви предложи приятно и успешно развитие на заниманията ви.
01 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съсредоточете се върху работата си и не обръщайте внимание на дребните проблеми. Помислете малко и може би ще откриете съществени неща, които до момента пропускате. Това би ви помогнало да вземете много по-адекватно решение. Сега е момента да бъдете предприемчиви. Не се колебайте да предприемате по-активни стъпки.
01 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Засилете присъствието си там, където считате за важно и ще получите максимума в очакванията си. Получена навреме информация ще улесни работата ви и бързо ще я придвижите напред. С готовност ще се включите и в решаването на чужд проблем, но това сте вие. Всъщност, така помагате и на себе си, а най-хубавото е, че го осъзнавате.
01 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Плановете ви за деня в по-голямата си част са доста амбициозни и ще трябва да положите огромни усилия за да ги осъществите. Не лош вариант за добро запълване на деня е да посетите ваши приятели извън града или пък те да ви предложат кратка екскурзия( това също е много вероятно). Както и да се развият събитията със сигурност няма да ви е скучно.
01 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Изпълнени сте с намерение да свършите всичко, което сте планирали. Настроението ви се отразява добре на околните. Късмета ще ви съпътства, но на моменти бъдете по-разсъдливи, за да преодолеете конфликтна ситуация. Предстоят ви интересни срещи, не подценявайте възможностите, които ви се дават.
01 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Притиснати от много задачи, ще се съобразите с най-важните, започвайки деня си с тях. Ще се отзовете и на нуждите на приятел, кой друг, ако не вие сте готови да му помогнете. Любовта ви зарежда с енергия и ви правят щастливи. Може би там се крие тайната на желанието ви да сте полезни и добронамерени към всички.
01 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добър ден за повечето от вас. Получавате благоприятна възможност да работите върху проект, към който отдавна се стремите. Имате шанса да започнете задача, която очаквате, и която ще ви донесе много успехи. В личен план ще ви трябва повече търпение, за да стабилизирате отношенията си с човек, от обкръжението ви.
01 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В делови план ви очакват дребни и неприятни спънки, които може да ви забавят, но в никакъв случай няма да се отразят сериозно на плановете ви. Успявате да привлечете ценен партньор и това може да даде силен тласък на начинанията ви. Работата в екип ви носи успех и е по-удачния избор от индивидуалните действия. Много е вероятно в един момент, просто да имате нужда от поне още един човек.
01 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Новости, върху които не сте мислили ще ви привлекат вниманието днес. Не допускайте това да развали доброто ви настроение, извлечете полза за бъдещата си работа. Вечерта ще присъствате на събитие, което ще ви срещне с интересни хора, но може и да ви отегчи. Важен човек за вас ще ви потърси, или вие него.
01 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможно е да срещате трудности на работното място днес, затова ще трябва да се замислите за подхода, който използвате. Направете колегите си съюзници и се вслушвайте в тяхното мнение. Това ще ви е много полезно и ще покаже пътя към успешното реализиране на плановете ви. Не възлагайте големи надежди на нещо с минимален шанс.
01 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днешният ден се очертава като приятен за повечето от представителите на зодията. Хората около вас ще ви осигурят добро настроение, за което ще им бъдете благодарни. Работата не ви създава никакви проблеми. Правите всичко с удоволствие и това е в основата на успехите ви. Нужно ви е още малко време.
01 юни 2020
Последни новини