От х:

Днес в x:

10 °C

27 родители с глоби, защото децата им не ходят на училище

27 акта за установено административно нарушение са наложени на родители от Хасково, които не пускат децата си на училище през 2018 година.

На базата на тези актове със съставени и наказателни постановления в размер от 50 до 150 лева, както е по Закона за предучилищно и училищно образование.

Наложените санкции са за пет и повече неизвинени.

В отговор на запитване на Haskovo.net от общинската администрация посочиха, че двама от санкционираните родители са платили глобите  от миналата година.

Тази година също има вече няколко санкционирани.

По последни данни в национален мащаб през учебната 2017/2018 година 16 300 ученици са напуснали общообразователните училища. Сред тях 13 900 са се обучавали в основното образование. Най-голям е относителният дял на учениците, които са заминали в чужбина - 7 500, или 46.1%, следван от дела на напусналите по семейни причини - 6 500, или 39.6%, и на напусналите поради нежелание да учат - 8.8%.

Красимира Славова

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ми
  Мина
  9 -8
  12:10, 29 апр 2019
  А като ходят на училище какво научават и дали не стоят три години на буквичката А. Щото май че не повтарят годината до трети клас. Знаеш,не знаеш - минаваш. И глобите ще платят , ще ходят на училище, и пак няма да могат да четат , пишат и смятат. А заплатките- двойни. Не виждам реакция на учителството как да се излезе от тази задънена улица.
  • Пе
   Пепи
   5 -1
   19:55, 29 апр 2019
   Това не зависи от учителите, госпожо! Те са последната дупка на кавала.
 • 2
  Чи
  читател
  0 -2
  12:18, 30 апр 2019
  Да ама те протестираха само за заплатките си, но не и за премахване на делегираните бюджети, заради които се стига до настоящото необразоване на учениците. И нали е по-важно да имат парички, не ги интересуват резултати. После същите необразовани за да вземат шофьорски книжки им плащат да им пишат в училище тройки и вземат за три месеца три учебни години. И после като се развихрят по пътищата и започнат да газят хора всички се питаме "Защо?"
 • 3
  Чи
  читател
  1 0
  14:26, 13 юни 2019
  Как не ви е срам! Не стига, че не възпитавате децата си като родители, а и търсите вина в учителя! Станете учител за малко и вижте истината!!!

Хороскоп за 14.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Добре е да приключите със започнати по-рано ангажименти. Не допускайте да ви се натрупва много работа за кратък период от време. Разчитайте единствено на себе си за важни дела, за да не останете разочаровани. Успех за онези, които се занимават с търговия. Радост ще ви доставят децата и семейството.
14.10.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Денят посветете на себе си. Наложително е да си починете повече - физически и емоционално. Големите цели, които сте си поставили изискват добра физическа кондиция. Любовта е до вас, но вие сякаш не я забелязвате.
14.10.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
14.10.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Повече време ще посветите днес на семейството и нуждите му. Заетостта ви пречи да общувате пълноценно, но имате нужда едни от други. Делово предложение ще ви направи по-активни в търсене на подходяща информация, има какво да ви заинтригува. Перспективите са добри и поддържат духа ви.
14.10.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Наложително е да си почивате днес. Физическата ви и психическа умора са отнели голяма част от енергията ви и за да се чувствате във форма ви е нужно възстановяване. Не са малко нещата, които биха ви разведрили, сами направете своя избор. Вечерта се подгответе за среща, нова дреха би ви се отразила добре на настроението.
14.10.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Може би сте прекалено критични към околните. Самоуверени сте и отлично знаете какво правите. Всичко ще се развие така, както го планирате. Имате нужда от нещо различно и вечерта ви се отдава възможност да го намерите. Не правете грешката да смесвате работата с удоволствието. Имате достатъчно време и за двете.
14.10.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Денят ви ще е изпъстрен с емоции и интересни срещи. Радостни новини ще ви накарат да потърсите компанията на приятни хора и да споделите вълненията си. Целите ви са обозрими и това ви дава Приятел ще ви направи предложение. Започвате нов етап от живота си, по-добър и с перспективи.
14.10.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Каквито и задачи да ви очакват днес, няма да бъдете извинени, ако отсъства вниманието ви към партньора и близките ви. Много от решенията ви подлежат на обсъждане, или поне тези, които касаят тях, за това бъдете търпеливи и не се гневете, ако срещнете неразбиране. По-често си давайте сметка за очакванията, които имат към вас.
14.10.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За съжаление натовареността ви се отразява неблагоприятно на настроението ви. Въздържайте се да давате оценка за щяло и нещяло. Запазете спокойствие и се отдайте на преките си занимания. Отнесете се с повече разбиране към брачния си партньор. Нуждае се от вас и ще вземете решение от интерес и на двама ви.
14.10.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Гъвкавото ви поведение ще ви помогне да наложите идеите си. Ще следвате целите си с цената на всичко, решени сте да постигнете максималното. Помислете какво кому дължите и го направете, за да отворите пътя си към успеха. Необвързаните ще изживеят нови вълнения, които ще ускорят решението им за трайна връзка.
14.10.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Старайте се да давате израз на позитивното си отношение към всичко около вас. Не позволявайте на никой да ви обсебва с проблемите си и да диктува поведението ви. На лице са възможности за подобряване на финансовото ви положение. Приятелска сбирка ще ви помогне да се разтоварите и повеселите, не я пропускайте.
14.10.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Отдъхнете си на спокойствие днес. Забравете за проблемите на изминалата седмица. Нужно ви е цялото внимание на любимите ви хора. Възможно е ваши приятели да ви изненадат с неустоимо предложение. Не се колебайте, няма да съжалявате.
14.10.2019
Последни новини