От х:

Днес в x:

Отличиха заслужили хасковски хандбалисти за 60 г. хандбал в България

    Заслужили хандбалисти бяха отличени за 60-та годишнина от хандбала в България. Наградите бяха връчени на церемония в зала „Спартак“ в Хасково.

    Грамоти и награди за заслуги в спорта получиха заслужилият треньор и дългогодишен селекционер на националния отбор Вълчо Даскалов, който е допринесъл за най-големите успехи на хасковските отбори за мъже и жени, Пейчо Георгиев, Константин Костадинов, Пенка Христова, Стефка Тагарова, Атанас Калоянов, Евгений Трендафилов, Илко Янев, Филю Филев, Йосиф Давид, Елена Томова, Върбина Пенчева, Николай Николов-Фора, Нина Тенева, Марияна Стаматова и Ангел Колев.

    На награждаването присъстваха кметът Добри Беливанов, директорът на Спортното училище „Стефан Караджа“ Силвия Тенчева, които получиха стенен часовник-плакет за принос в развитието на хандбала в Хасково. 

    С това беше открит Държавния финал по хандбал за девойки до 16 г., в който участва и тимът на Хасково. Момичетата на треньорките Ирина Миладинова и Антоанета Вълкова ще спорят за трофея на първенството. В първия си мач хасковлийки излязоха срещу „Етър“ - Велико Търново. Финалът е в неделя, когато ще бъде определен и победителят в състезанието.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини