От х:

Днес в x:

Възпитаници на Младежки център издават вестник

Днес излезе първият брой на вестник "Младежки живот" - изданието, което помества на страниците си впечатленията и търсенията на младите хора в региона.

Вестникът се издава от Младежки център Хасково и с любезното съдействието на общината. Той е на хартиен носител. Първият тираж на "Младежки живот" е 300 броя.

"Надяваме се да привлечем рекламодатели, които да подкрепят нашата идея. Издаването на вестника изисква много средства. Ако намерим подкрепа от тяхна страна, ще можем да издаваме "Младежки живот " поне веднъж месечно и ще се увеличи тиражът" , обясни директорът на общинската институция Деян Янев.

25 ученици участват в подбора на новините и графичния дизайн. Техен редактор е Даниела Стоянова, ръководител на школатата за репортери. Кръсникът на вестника е Константин Костадинов -ученик от езиковата гимназия.






В първия брой са публикувани инициативите, които се проведоха в Центъра през февруари и март месец. Младежкият екип е отразил събитията и конкурсите, в които хора от цялата страна участваха.





"Това е първия младежки вестник в областта" ,каза Диян Янев. "В следващите броеве младите репортери ще публикуват събития не само свързани с дейностите на общинката инситуция, но и ще следят младежки прояви от училищния живот", допълни той.

Вестникът се печата в Димитровград. Броевете ще бъдат разпредели по училищата.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини