От х:

Днес в x:

Поет от Брюксел участва в поетичния конкурс в Свиленград

Председателят на съюза на българските писатели Николай Петев е председател и на журито, което ще оценява поетичните творби на националния кънкурс за поезия „Жената – майка и любима" в Свиленград. В състава на комисията влизат поетите Ивайло Балабанов и Воймир Асенов. Това съобщиха от общинската администрация в Свиленград.

Поетичният конкурс, посветен на жената, се провежда от община Свиленград от 2005 година по идея на съпругата на кмета Елена Манолова, която осигурява наградата на победителя. Със съдействието на Съюза на българските писатели от 2008 година конкурсът придоби национален статут. В тазгодишното му издание участват автори от всички краища на България – Варна, Русе, Видин, Гоце Делчев, Велико Търново, Петрич, Ловеч, Стара Загора, Пловдив, Хасково, а има и участник от белгийската столица Брюксел.

Досега са заявили участие 90 поети с общо 220 стихотворения. Те ще се конкурират за награди в две възрастови категории. Победителят ще получи и специалната статуетка на конкурса. Церемонията по награждаването ще се състои в Свиленград на 13 март , от 16.00 часа в голямата зала на кметството.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини