От х:

Днес в x:

Станка Златева награждава най-добрата боркиня в Международен турнир

    Легендата в българската женска борба Станка Златева ще награди най-добрата състезателка в Международния турнир в Тополовград. Надпреварата ще се проведе на 3 юни до манастир „Света Троица“ край Тополовград. Тегленето на жребия за третото издание на надпреварата в памет на борците Еню Вълчев и Димитър Чифудов започва в 10:30 часа, а половин час по-късно стартират схватките.

    Заявка за участие са дали състезатели не само от България, но и от Гърция и Турция. Най-добрият борец при мъжете ще получи златен пояс, изработен в САЩ. Същата награда ще получи и вице европейският шампион Тодор Тодоров, който е и директор в Българската федерация по борба и съорганизатор на турнира край Тополовград и на надпреварата „Шестте великденски ангела”.

    Наградният фонд в състезанието е 10 000 лева, осигурен от организаторите от община Тополовград и общински съветници, както и спонсори. Освен парични награди, призьорите в отделните категории ще получат грамоти и медали, също изработени в САЩ със съдействието на Димитър Чифудов-младши, внук на легендарния борец.

    На тепиха ще има схватки и за мазни пехливани и демонстрации по кикбокс. Важно е всички участници да носят личен документ.

    Очаква се на състезанието да присъстват редица изтъкнати спортисти, сред които бившият президент на Международната федерация по борба Рафаел Мартинети от Швейцария, както и националния треньор на страната Георги Кърманлиев, който е от Тополовград.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Дж
      джона
      3 0
      08:18, 29 май 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Последни новини