От х:

Днес в x:

Пострадалите от снощния пожар в Хасково деца са в тежко състояние

Пострадалите две братчета при снощния пожар на хасковската улица "Найчо Цанов" 41 са в тежко състояние. Това съобщава за агенция Фокус зам.-директорът на МБАЛ "Свети Георги" в Пловдив д-р Константин Зисов.

Мирослав и Стилиян, които са съответно на четири и пет години, са с белодробни проблеми, което усложнява картината, казва д-р Зисов. Малчуганите са с тежки изгаряния, над 20 %, които са предимно по лицето. За децата тежки са всички изгаряния над 10 %, поясни д-р Зисов.

Лекарите обсъждат вариант да им бъдат поставени тръбички, през които да дишат, тъй като засега дихателните проблеми са по-сериозни от самото изгаряне. Малките са вдишвали вредни газове от изпаренията при огъня.

Пожарът лумнал снощи малко след 19 часа в апартамент на първия етаж на ул. "Найчо Цанов". Причината според огнеборците, е печка на твърдо гориво.



Тази сутрин съседи на семейството почистваха коридора от саждите и следите от пушека, видя репортер на Haskovo.net. Те неохотно отговаряха на въпроси за снощния инцидент.

Според една от съседките по-малкото дете е имало ужасни рани от изгаряния по лицето. Родителите на двете деца от сутринта са при тях са в клиниката в Пловдив.



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини