От х:

Днес в x:

Кметът: Кучешки приют ще струва над милион, предпочитам детска градина

“Проект за изграждане на кучешки приют от предишната администрация в общината не е намерен. Наистина, отреден е парцел за тази цел, но той е твърде далеч, до него няма улица и не е подходящ. Освен това ще струва много скъпо”.

Това отговори на сесията днес кметът Добри Беливанов на питане от общинската съветничка от “Коалиция за Хасково” Светослава Стоянова.

“Предпочитам да направим нова детска градина. Ще направим забавачка в квартал Бадема, където постройката за тази цел е била превърната в шивашки цех. А за проблема с бездомните кучета ще направим временен приют в бившата ОСМА. Там работата дори започна, но сега временно е спряна заради студа”, допълни градоначалникът.

Светослава Стоянова обаче не остана доволна от отговора и поиска точни числа – колко точно ще струва изграждането на кучешки приют, и колко – временното решение с ОСМА.

“За да се дадат точни числа, трябва да се направи проект със съответните изчисления. Казвам ви, че сумата е над милион. Това не ви ли е достатъчно?”, отговори Беливанов.

В отговорите си на питания от общински съветници кметът съобщи още, че за миналата година са били задържани 7 434 лв. от внесени гаранции от ВиК Хасково заради невъзстановена пътна настилка. Тези пари ще бъдат използвани за запълване на зейналите след леда огромни ями по асфалта. Освен това се изготвя поръчка за преасфалтиране на най-засегнатите тази зима улици в Хасково и селата на общината, допълни градоначалникът

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (49)

  • 1
    По
    Попова
    77 -92
    12:40, 27 яну 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Ал
      Алабала
      102 -24
      13:05, 27 яну 2017
      Попова, всичко на тази планета е важно, не само хората и това което ги вълнува. Важни са животните, които изтребваме за няма нищо, важни са старите дърветата, които изсичаме щото ни пречели или някаква подобна глупост, важната е водата, която тровим. Съгласявам се за децата, ама защо всичко трябва да е или само това или само онова. Не може да си като кон с капаци и да се съсредоточаваш в оправянето само на един проблем. Обещал е приют и аз искам нашият кмет да е човек, който си изпълнява обещанията, а не да се държи като л****. Настоящият проблем ако питате мен е да даде 2 чувала пясък на тия циганета дето си чешат задниците цял ден, щото ми писна да виждам петна от кръв по ледените тротоари и да слушам истории за страховити падания. Лично аз съм свидетел как се мажеше с лопатите снега по тротоарите и трябва да си малоумен за да не ти стане ясно в какво ще се превърне това след като се утъпче!!!
    • Ha
      hasata
      90 -22
      13:28, 27 яну 2017
      Не лоша идея г-н Беливанов,,,,но деца няма градините почти празни освен Незабравка на всички важни персони децата там
      А относно бездомните кучета навсякъде са и са много а за тях няма нищо направено така че милион не милион такъв прют няма да навреди на града ни !!
    • Ди
      ДИДИПЕТРОВА
      77 -16
      14:28, 27 яну 2017
      Алооооо, замислете се малко преди да говорите, защото вашите деца като играят на вън ще бъдат нападнати от кучета!!! Детски градини в града пълно, но приют нито един!!
    • Xm
      xm
      63 -11
      14:51, 27 яну 2017
      То деца няма, той градини ще строи. Попова, Вие вземете бездомните кучета у Вас, като сте против прибирането им в приют.
    • Az
      Az
      34 -6
      15:09, 27 яну 2017
      Да но не те ли хваща страх когато еидиш как 5 кучета се бият и изведнъж спират и почват да те гледат
  • 2
    12
    123
    61 -7
    12:52, 27 яну 2017
    Да, вярно е , че децата са най-важни, но и кучетата са голям проблем. Трябва да се направи нещо с тях!
    • Ли
      лила
      19 -7
      17:16, 27 яну 2017
      Абе четохте ли сатията??? Приют за кучета ще има в ОСМА несравнимо по-евтин от тоя, за който питат съветниците на бившия кмет.
    • Ту
      ТУБОРГ
      4 0
      18:36, 28 яну 2017
      Не с тях.....за тях.Крайно време е да не промивате мозъците на хората с прекалената загриженост за децата,за тях има кой да се грижи,вие дайте достатъчно пари на родителите им!В тая държава съществуват и други живи същества,които не бива да са на улицата,защото не са избирали и те да се родят тук между варвари!Ако имаме претенции,че не сме такива,а еволюирал народ,то нека го докажем на света!Един цивилизовано мислещ кмет щеше да се погрижи хуманно и за децата и за животните-и едните и другите са беззащитни и невинни и разчитат на хуманно отношение!За мен такъв кмет щеше да е гордост за града ми!
  • 3
    Ст
    стария вариант с флоберката
    35 -49
    12:53, 27 яну 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 4
    Гр
    Григор
    76 -2
    13:12, 27 яну 2017
    За 1милион можем да вдигнем хотел на Банско за хасковските кучета
  • 5
    До
    Доктора
    37 -6
    13:21, 27 яну 2017
    Проблема е по-сложен и от изложеното в статията, някой ако има линк към видеото където кмета прави обзор на 2016-та накрая обяснява в детайли цялата ситуация с кучетата. Накратко - законово на всички са вързани ръцете да се заемат по-директно с проблема. В крайна сметка правителството няма смелост да приложи мерките които прилагат и са прилагали на запад - изтребване. Тук трябва да се карат до Димитровград, стерилизират и пак да се връщат в Хаското и да се пускат по улиците - така е по закон, не по желание или неспособност на кмета.

    Спрете да настоявате, че сте толкова човечни. Проблема е прагматичен и много реален за много хора, особено за тези които са пострадали и чийто деца са пострадали. Останалите трябва да се оглеждаме и да се надяваме на да не ни излезе лош късмет след определени часове на деня.

    Това директно намаля качеството на живота в града, но политиците от София ги е шубе, защото ще рискуват да загубят гласовете на помаените животозащитници ако променят законите.

    Моля някой да ме поправи ако съм предал части от информацията грешно, нямам време сега да намеря видеото.
    • Xm
      xm
      20 -25
      15:01, 27 яну 2017
      Явно си много зле информиран или просто, така ти и... Виж коментара
    • Ви
      Видял
      6 -1
      05:26, 28 яну 2017
      Доктора, посещавам един град на съседите зад оградата. Служба от Истанбул идва на място издирва, поставя по 2 ушни марки, кастрира, занимава се с болните. Те не могат да се размножават, но продължават да се събират на огромни глутници около някоя разгонена кучка. Освен това имат и територии, които си пазят. Броят им расте и вече е колкото половината население на града.
      Единствено спасение е увеличената смъртност поради недостиг на храна при тежки зимни условия. Добре, че след обработката са по-кротки.
  • 6
    Ма
    мастикаджия
    83 -13
    13:23, 27 яну 2017
    Добри,болен си!Колко деца се родиха лани и колко кучета?Как можа да го кажеш това?
    Колко плати на Атаман за поддържане на ПОЛЕДИЦАТА?Колко търга не спечелиха Тенчо и Делянчо?На площада има повече кучета от колкото деца!Напълни кметството с родата на Делян.
    Е ,нема оправия!
  • 7
    Зл
    Златка
    15 -50
    13:26, 27 яну 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 8
    Ол
    Олев
    52 -5
    13:31, 27 яну 2017
    Така.. Детска градина се прави, ако има необходимост от нея т.е. в другите градини няма места за всички деца. А не защото така предпочита някой. И още нещо - ако няма млади работещи хора в града, които трайно да се установят тук и да си гледат децата в Хасково, няма да има нужда от детска градина. Не може само да перем паричките за нещо си там, което няма да влезе в употреба. Намалете безработицата първо и после всичко останало.
  • 9
    Ос
    Осман
    57 -16
    13:59, 27 яну 2017
    Кучетата ще изядат децата ни в центъра дъртият говори за градина а те са полупразни
    • Jo
      John
      2 0
      14:16, 28 яну 2017
      тоест да се строят нови гробища, не градини!
  • 10
    Ба
    Бадема
    30 -47
    14:06, 27 яну 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 11
    Do
    do koga
    56 -9
    14:14, 27 яну 2017
    Тая детска градина освен да е в циганската махала, защото само там има бейби бум. А кучетата без да са виновни ще си се множат, защото все на някой не са приоритетен проблем. Това е основен проблем нерешен от двайсет и кусур години. И какъв ще е тоя приют за милион?! Да не правят луксозен хотел за холивудски кучета. Хайванчетата искат просто покрито пространство, затворени обособени помещения и това е...Доброволци има.Желание и далновидност обаче липсват в управляващите.
  • 12
    ИА
    и аз
    44 -4
    14:18, 27 яну 2017
    А защо детската градина в Бадема вече е шивашки цех. Да се превърне пак в детска градина. С тази цел е строена сградата. Май по-евтино ще излезе, отколкото да се строи нова. А съм съгласна, че децата трябва да са далеч преди кучетата.
  • 13
    77
    777
    48 -2
    14:21, 27 яну 2017
    Когато се нанесохме на Бадема 1987 г. бяхме само млади семейства с деца.
    Построиха градината, но тя така и не заработи. Продадоха я за шивашки цех /както и всички други градини и училища из града/. Децата ми пораснаха, вече имат свои деца. Не се ли сетихте малко късно, че там е нужна градина, облагородяване, детски площадки и т.н., както е в цивилизования свят.
  • 14
    Вс
    Всевишния Кенанец
    40 -32
    14:21, 27 яну 2017
    Айде стига вече с тези кучета...аман от Зоо Доброволци и природозащитници! Да се намери този който продаде Детската градина в "Бадема" и да се осъди да построи нова....А не да се търси ново място за детска градина която ще стане след 10 години...Благодарение на Ганьо Иванов...града на е това дередже....Без инфраструктура, без развитие, без млади хора...НО със Статуя на Богородица...Нека всички ЛАКЕИ разберат че времето му мина , така както мина и Депутатския мандат на синчето...А Тази Мухла от БСП да си трае, че те Офиса на БСП на Драгоман не могат да си оправят, тръгнала да дава съвети...Отивай да командваш в Розовата къща..другарко и остави компетентните хора да си вършат работата. Заради ДПС града е в лед и сняг...но и това ще се промени...защото и българи и турци са затънали заедно в преспите. Спомнете си кои бяха какдидати за кметове...с Беливанов изритахме Ганьо и избрахме най-малкото зло
    • Xm
      xm
      24 -9
      15:07, 27 яну 2017
      къде ги видя тези компетентни хора в общината :))))), а иначе си прав и това ще се промени :))))
  • 15
    Ди
    Димитрова
    20 -41
    15:34, 27 яну 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Ма
      Майната ти
      10 -7
      21:36, 27 яну 2017
      Помияр си ти. Срамота за държавата си с това циганско мислене
  • 16
    Лъ
    лъжа след лъжа
    46 -11
    16:03, 27 яну 2017
    Кмете кмете, и това обещание не спази. За какво ли да ти се вярва вече. Кви градини - то кучетата ще изядат децата. АЛО! Време е да си ходиш. Тотална липса на доверие към теб и администрацията ти. Нито едно обещание не сте спазили. Като нападнаха жената за да се отървете от хорското недоволство - обещахте с лека ръка че ще с еправи приют - едва ли не е готов! Излъгахте пак. . Сега с още по-лека ръка се отмятате. Какво е това? Некомпетентност. Некадърност. Малодушие.
  • 17
    Жа
    жалко
    41 -13
    16:08, 27 яну 2017
    Жалко г-н Беливанов, мислих че в дъртата Ви глава има малко повече сиво вещество! Какво общо има едното с другото? Детската градина си е детска градина, приюта си е приют! И какъв един милион Ви гони, при положение, че имаше толкова изоставени сгради в този замиращ град, толкова терени които с малко инвестиции могат да се преустроят! Не е нужно приюта да е последва дума на модата, важното е да има хуманност към самите животни и да са отделени от хората.... а не цяло лято да разнасят кърлежи и бълхи, и да вият като вълци по цели нощи в жилищни квартали като Орфей например. Вие просто не искате да си мръднете пръста, явно е по-добре хората да си плащат данаците и да търпят всички тези мизерии! Никога не е късно човек да стане за резил, с действията си и идеите си, Ви току що го доказахте! А иначе къде са сега педера*стките НПО-та да защитят хората от вашето решение?
  • 18
    Ал
    Алабала
    21 -18
    16:16, 27 яну 2017
    Айде пак.....хората над всичко...все едно тая планета ние сме я създали и имаме право да се разполагаме както си искаме и да изтребваме каквото си искаме...Като не искате животни около вас и децата ви направете си един бетонен град с ограда да не може и пчеличка да прехвръкне там, че не дай си боже да се разлети около вас и ще пуснете подписка да се изтребят всичките. Не всеки "помияр" е потенциален звяр! Само ние, хората, разсъждаваме така - щом ни пречи ще го унищожим, за всеки случай, да не вземе да ни нарани евентуално може би! По тая логика взимайте пушките и стреляйте по всеки ******* и бежанец, щото евентуално може да ви ограби, пребие, изнасили или убие.
  • 19
    Ку
    Кучкар при Георги И.
    32 -10
    16:25, 27 яну 2017
    1 милион за кучкарник??? И 10 лв. са много! Лови кучетата товари на микробус, нощем карай в Пловдив, София, Стара Загора, Кърджали, Диимтровград, пускай в крайните квартали. Може и в Турция, зад оградата. Кмете, кучетата ще те свалят от власт. Ти силно дърпаш надолу ББ.
  • 20
    Zo
    zooBB
    44 -4
    16:50, 27 яну 2017
    Какъв 1 милион за приют, хотел ли ще строите , имало терен, нямало път, ми ще направите път, не е нужно да е магистрала , или за 1 милион лева няма да има достатъчно парички да си разделите всички . ХОРА няма в града, деца се раждат все по-малко; градините са празни, а най-празни са тези с лошо реноме, лошо управление и некадърен персонал; тези които поддържат раждаемостта дори половината не си водят децата на градина, и без друго цял живот са безработни и на помощи, отглеждат си децата вкъщи - че дори и ТЕ вече се местят в чужбина. В центъра е пълно с кучета, по кварталите също. и да ги избиете те пак ще се появят - ТОВА НЕ Е РЕШЕНИЕ. Приют е по-нужен от градина, и да след като доста училища и градини са шивашки цехове и какво ли още не ! Улиците като гледам при тези температури - към март ще са проходими, тротоарите през април ! Пълно безобразие - наказани - не ви стиска и вероятно няма да има ! Некадърници!
  • 21
    Ни
    Никодимчо
    26 -2
    16:53, 27 яну 2017
    Пълно е по селата с изоставени и пусти училища, няма нужда да се строи нов.
  • 22
    Тъ
    Търговец
    19 -17
    17:09, 27 яну 2017
    Всеки ден се избиват животни,основно за храна на хората.Но като стане дума за кучета се чува един вой неистов.Иванов направи паметник на завистта,а вие направете паметник на Кучето.И на герба на Хасково много ще му отива и едно сладко кученце.Деца раждайте уважаеми дами!
    • Ал
      Алабала
      11 -5
      04:45, 28 яну 2017
      Има един документален филм "Земляни". Не е за хора със слаби сърца! В него става въпрос точно затова - наистина ние сме зависими от животните за много неща. Но трябва ли това да е начина по който да правим нещата - чудовищно и безчувствено?!
      Гледайте го, но пак предупреждавам - кадрите са много тежки! Има го в сайтовете за документални филми онлайн!


      И защо да не направим паметник на куче - няма да сме първите. В сума ти страни са вдигнати паметници на кучета-герои. Със сигурност ще е по-красив от кауна в центъра!
  • 23
    Да
    Дама
    14 -2
    22:05, 27 яну 2017
    Какви деца, бе? Нали кучетата ще ги изядат?
  • 24
    Ба
    Бай Кольо
    11 -16
    23:23, 27 яну 2017
    Трепане на кучетата ,стига вече глупости и излишни... Виж коментара
    • Ан
      Анатоли
      1 -1
      14:20, 29 яну 2017
      Трепане на такива, като теб!
  • 25
    Чо
    Човек
    16 0
    00:56, 28 яну 2017
    Г-н Беливанов дръжте си на обещанията !
    • Tt
      tt
      10 -2
      10:54, 28 яну 2017
      На кои обещания да си държи кмета ами той човека ги забрави на възраст е милия позволено му е прави се на халтав то млади хора не останаха в града той градини ще ми прави градината в Бадема шивашки цех градината в Орфей шивашки цех ади оправи ги тях луд човек кучетата нападат постоянно някой ама ще ми се да те нападнат тебе кмете да видим тогава каква песен ще запееш малко ти остава втори мандат няма да видиш ако трябва с двете си ръце ще гласуваме и пак няма да си ти и тези мърши около тебе в съвета оффффф не ми се пише повече почвам да се изнервям
  • 26
    Ил
    Илена
    6 -7
    08:46, 28 яну 2017
    А не четете ли, че ще има приют, но не този, за който питат хората на бившия кмет. Техния беше за над милион. Строи се вече тоя прословут приют в ОСМА, и съвсем не струва милион. Едва ли ще е повече от няколко хиляди лева-има си изисквани явлсе пак , които трябва да се спазят. Само да позволи времето и ще се водят животинките там. Обясни го човека.....
    • Ту
      ТУБОРГ
      3 0
      18:56, 28 яну 2017
      Ха,ха....и накрая както си е практиката в държавата -нито детска градина,нито кучешки приют!Доказано е ,че от безмълвните много парички се гушкат ,нали нямат дар слово да се защитят и нямат избор!Я използвайте парите за каквото са предназначени....били много,вие и малко не бихте откъснали от сърцето си......но трябва......защото отгоре Някой ще вземе на вас да ви раздаде накрая правосъдие!Та ще се чудите защо на вас и от къде ви е дошло до главата!Стига с тая злоба и примитивно мислене!Кървища сеете-кървища жънете!Всеки ден хора взривяват ,убиват масово хора.........завайкали сте се тук от животни,които са били до нас около огнищата ни от праисторически времена до днес.....страхливци такива!
  • 27
    По
    Потрес
    20 0
    10:22, 28 яну 2017
    Толкова глупави хора в т'ва Хасково,че сякаш всичките тук са се събрали.Не спирате да обвинявате кучетата(същества без съзнание ) за положението ,в което сме.А не искате да приемете,че човекът е виновен за 90% от злините на този свят.Докато бездушни малоумници не спрат да размножават и пускат кучета където им скимне така ще продължат нещата.Когато има санкции и едни прекрасни глобички за тези олигофрени малко по малко те ще се спрат.Защото все пак българина най го боли като му бръкнат в джобчето.Учете децата си на отговорност и любов,не може да навъдиш 10 кучета и после без жал да ги пуснеш.Ако всеки поема отговорност за действията си,ще има доста по-малко проблеми за решаване.Глобиии,глоби за олигофрени и то ГОЛЕМИ!!!!Всяко същество е създадено от Бог и има право да бъде на този свят,както за съжаление го имат и тъпите хора.Прости,неосъзнати смотаняци!Глупав народ,братче!!
  • 28
    Ма
    Марин
    3 -7
    10:51, 28 яну 2017
    Града остана без деца. Но и кучешкия приют е безми... Виж коментара
  • 29
    Аз
    АЗ
    10 0
    13:03, 28 яну 2017
    Като вземем под внимание, че предпочитанията на Беливанов не са важни понеже той е избран да служи в интерес на нас гражданите на Хасково, които сме и данъкоплатци на този град, подобни еднолични изказвания са напълно неуместни.Проучване и оценка и на двата проекта ( временния приют и изграждането на нов такъв) няма. Когато няма реална оценка и за двата проекта смятам, че всички изказвания са голословни, защото никой не може да каже колко ще струва всеки един проект в точни цифри.
  • 30
    78
    7878788888..............
    11 0
    14:55, 28 яну 2017
    Г-н Беливанов е изострил тона, с който отговаря на исканията на гражданите. Преди да го изберат, обикаляше кварталите на Хасково и с много благ тон обещаваше "на ангро". Сега нещо проблемите го налегнаха. Все пак гражданите на Хасково го поставиха на това място като най-можещия и на него и на екипа му плащат заплатите.
  • 31
    Це
    Центърджия
    2 0
    21:13, 30 яну 2017
    Кмете, спрях да ти броя лъжите. Ще ти преброя обещанията. Така ще знам колко пъти ме излъга!!!
  • 32
    За
    Запознат
    1 0
    15:52, 1 фев 2017
    Стига лъжи! Първо - проект има; второ - мястото ТРЯБВА да е отдалечено, никой здравомислещ не прави приюти в центъра, а до конкретното място има път; трето - "един милион" - кмета наясно ли е колко струва един приют - комисионните за касата на ГЕРп наистина ли са 45-75%; и четвърто, но не последно - защо се противопоставя приюта на детска градина... какво общо има едното с другото???!!! СТИГА ЛЪЖИ!!!
    • За
      Запознат
      0 0
      16:05, 1 фев 2017
      Кмета определено смята всички ни за идиоти! Освен клакьорките (всички подбрани с коефициент на интелигентност < 80) едва ли има някой, който одобрява действията му. До скоро, когато само се снимаше с разни гастролиращи танцьори и певци и поднасяше цветя - нещата биваха. Като обаче реши да взема решения - стана страшно!
Последни новини