От х:

Днес в x:

ОбС утвърди 8 щата в “Екопрогрес” за кучешкия приют

Общинският съвет в Хасково утвърди на днешната си сесия 8 щата за кучешкия приют. Те ще са в структурата на “Екопрогрес”. Според докладната от кмета Добри Беливанов в приюта за бездомни кучета в бившата ОСМА край Хасково ще работят технически организатор, ветеринар, ловец, шофьор, двама общи работници и двама пазачи.

Това е втори опит да се промени структурата на “Екопрогрес” и да се утвърдят щатните бройки, за да заработи приютът, този път успешен. Първият път докладната на градоначалника бе отхвърлена, защото нямаше конкретика.

“Това ще бъде временен приют, по-скоро клиника, в която ще се обработват бездомните кучета – ще се чипират, обезпаразитяват и кострират. После някои от тях ще трябва да останат ден-два там, след което ще бъдат върнати на местообитанието им”, обясни кметът. Отговорът му бе по повод питане от общинския съветник Митко Петров. Той бе задал въпрос на миналата сесия и получил отговор от градоначалника, че ако ОбС утвърди щата на приюта, общината ще реагира на всички сигнали от граждани.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    хасковлия
    19 -2
    12:41, 26 окт 2018
    Всички от снимката някой трябва да ги прати в приюта, без да излизат!!!
Последни новини