От х:

Днес в x:

-2 °C

Кучешкият приют в Хасково готов, но под ключ, няма ветеринарна лаборатория

Изображение 1 от 2

  Липсата на оборудвана ветеринарна лаборатория е една от причините, която спъва сертифицирането на приюта за бездомни кучета в Хасково. Лабораторията е заложена като предписание от БАБХ -Хасково, с която общината трябва да съгласува приюта. Заместник-кметът Велин Балкански посочи, че той вече е изграден, подадени са и съответните заявления в Агенцията по храните в Хасково и се очаква комисия по сертифицирането. От БАБХ обаче заявиха, че такава комисия не може да бъде назначена, защото общината първо трябва да изпълни дадените й предписания. От общината пък посочиха, че ще направят каквото се изисква в най-кратък срок и уточниха, че има ситуирано помещение за лаборатория, остава да се набави оборудването. От Областната дирекция по храните обявиха още, че местната администрация вече е внесла технологичния проект за приюта за одобрение при тях.

  Регистрираните приюти в страната са 47, като единият от тях е в Димитровград. Той е единственият в Хасковска област, сочат данните от приетия от правителството отчет за изпълнение на общински програми за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на България за 2017 г.

  Само петнадесет от общо 265 общини нямат приети общински стратегии по проблема. Хасково е сред тези с утвърден план.

  Общият брой на преброените безстопанствените кучета във всички общини в България е 24 194 за 2017 г. Броят им намалява в сравнение с 2016 година, когато е бил 25 861.

  През миналата година в Хасковска община били преброени, заловени, обработени от ветеринарите /обезпаразитени и кастрирани/ и върнати по местата им общо 187 бездомни животни. 568 са регистрираните като домашни любимци.

  При изпълнение на Общинските програми за овладяване на популацията на безстопанствените кучета в страната през 2017 г. са заловени 22 318 животни, от които 3 817 са осиновени. В областите Бургас, София град, Стара Загора и Русе е най-голям процентът на осиновени кучета.

  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Съ
   Сървайвър
   24 -3
   16:01, 1 авг 2018
   Значи имаме европейската трактовка на българското "Човекът взе парите и каза: Ще видим!".
  • 2
   За
   Забравете
   25 -11
   16:43, 1 авг 2018
   Тоя "умрял" кмет водата още не е оправил, че приюта за кучета ли?!
  • 3
   Ам
   Аман вече
   20 -7
   19:11, 1 авг 2018
   То бива тъпотия и управленска некадърност, ама тая на великия гербаджия Беливанов и неговите малоумни служители НЯМА!!!!
  • 4
   Ши
   Шибана работа!
   15 -4
   21:40, 1 авг 2018
   Аре беееее!Прибирайте ги вече.С години се влачите мишки с мишките ви.Навсякаде са!
  • 5
   Ке
   Келтин
   8 -7
   22:06, 1 авг 2018
   Такива хора има чудя им се как живеят с такова самочувствие ,как не са гръмнали.Нещо нередно да има общината виновна, кучетата виновни.На вас света ви е виновен.
  • 6
   Ed
   Edin
   15 -3
   09:16, 2 авг 2018
   Едно от най-категоричните обещания преди изборите беше за приют. Минаха 3 години (!!!) и той още не е отворен и не е ясно кога и дали ще заработи. Един среднист или човек с основно образование щеше да се справи за 1 година максимум и то с всички законови процедури. ОСТАВКА СЕГА!!! Хасково не може да си позволи още цяла година бездействие до следващите избори
  • 7
   12
   123
   9 -5
   09:46, 2 авг 2018
   Хайде пак се започна борбата на лична основа между общината и БАБХ или по-точно между кмета и герб. Защо не се намеси ветеринарят- народен представител, да се уредят нещата и да не страдат хората от липсата на приют за бездомните кучета?!
  • 8
   Км
   КМЕТ
   14 -2
   10:11, 2 авг 2018
   Смях, смях, смях . Пълен смях е града, кмета и цялата организация. Какво е това търпение от хора незнам, няма такава държава!!!!!
  • 9
   Ру
   Румен
   0 0
   01:35, 3 авг 2018
   Много хора не осъзнават колко е голям проблема.Дано побързат и да вземат да глобяват вече които неси регистрира кучето

  Хороскоп за 16.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще отстоявате интересите си, без да се страхувате от това, какво мисли този или онзи за вас. Аргументите ви са основателни, но зачитайте достойнството на опонентите си. По този начин ще затвърдите мнението за себе си, като за праволинейни и коректни хора. Не пренебрегвайте почивката си.
  16 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Прекарайте този ден почивайки активно т.е. движете се, като по този начин изчиствате съзнанието си от мисли и тревоги. Движението ще се отрази благоприятно и на физическата ви форма, която напоследък е доста пренебрегвана от ваша страна.
  16 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не разгласявайте претенциите си към ваши длъжници или пък запазете в тайна начинанията, които възнамерявате да предприемете в близките дни. Има голяма вероятност някой от хората около вас макар и несъзнателно да ви попречи и доста да ви забави. Ще ви е трудно да се справите сами с голямото натоварване, което ви очаква днес, за това потърсете подкрепата на близките си.
  16 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Чуден ден за вас и семейството ви. Спокойствието у дома е ненакърнимо и дори саркастичните ви забележки не могат да го развалят. Приемете професионалните предизвикателства с високо вдигната глава и разбийте конкуренцията, вие сте по-добрите.
  16 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Умеете правилно и акуратно да координирате дейността на много хора. Но не изпадайте в крайности, защото всичко може да свърши зле. Някои от вас ще започнат интимна връзка, която може да прерасне в нещо по-сериозно. Вие ще прецените как да действате съобразно личните си усещания.
  16 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Много от вас вече обмислят коледната си ваканция. Добрите ви финансови резултати напоследък, ще ви позволят да правите плановете си по-свободно. Консултирайте се все пак с близките си и не ги поставяйте пред свършен факт.
  16 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Забавете темпото, похвално е, че имате желание за работа, но не прекалявайте. Прекалено много отговорности изтощават и без да се усетите, ще се почувствате отегчени от всичко. Работете за физическата си форма, тя ще допълни самочувствието ви. Познания, получени от интернет или други информационни източници ще ви подтикнат към нов бизнес.
  16 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще се нуждаете от услугите на някого, когото сте пренебрегнали в миналото. Поправете отношението си и ще останете всички доволни. Правете добро и ще срещате признателност и радост в очите на хората. Ще се почувствате привлечени от нова личност и в душата ви ще заискри пламъчето на любовта.
  16 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес сте настроени дружелюбно към всички, затова и денят ви ще мине приятно в разговори и ленива почивка. Отдавна имате нужда от разтоварване, така че се насладете напълно на свободния ден. Предотвратявайте всякакви конфликти. Не допускайте дреболии да развалят почивката ви. Посветете й се напълно.
  16 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ви очакват приятни емоции, тъй като сте заобиколени от хора, които обичате и се чувствате наистина добре. С каквото и да се заемете, вършите го докато не останете удовлетворени от резултата. Привлечени сте от личност, която също не е безразлична към вас. В най-скоро време ще ви се отдаде възможност да действате по-активно.
  16 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Непременно отделете време за отмора, защото денят е подходящ за вътрешен живот, пречистване и осмисляне. Заредете се с положителни емоции и сила за утре. Бъдете сами, но не самотни, и не изпадайте в меланхолия. Не бъдете раздразнителни и се въздържайте от критика към хората около вас. Ако се заемете с духовни практики, у вас може да се оформят оригинални идеи, които ще намерят място в ежедневието ви.
  16 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Повечето от вас днес ще трябва да се заемат с домашните задължения. Честите ви отсъствия са натрупали куп неотложни задачи. Отделете време за лични занимания или спорт. Помогнете на близките си. Можете много да облекчите положение им. Не допускайте дреболии да помрачат настроението ви днес.
  16 дек 2019
  Последни новини