От х:

Днес в x:

16 °C

Започва разяснителна кампания за отглеждане и регистрация на кучета, правят 20 къщички

Изображение 1 от 3

  От днес стартира разяснителната кампания на община Хасково и Сдружение "Зоодоброволци Хасково" за отглеждане и регистрация на домашните кучета, съобщиха от местната администрация. За тази цел ще бъдат разпространени 1000 брошури, които да напомнят на стопаните на кучета за техните задължения към любимците им. Това е поредна стъпка за овладяване на популацията от бездомни кучета в Хасково. Работната група, която работи по проблема, в няколко поредни срещи предприе мерки в тази насока. Една от тях е промяна в Наредбата за придобиване, притежание и отглеждане на кучета на територията на община Хасково.

  Освен това община Хасково вече е поръчала да бъдат изработени 20 къщички за кучета, които ще бъдат поставени в общинските бази. Там ще бъдат приютени бездомни кучета, които ще бъдат обгрижвани и ще станат естествени пазачи на общинските предприятия. Къщичките се изработват от учениците от ПГДС “Цар Иван Асен II“.

  В съобщението, което от днес Зоодоброволците и община Хасково разпространяват, са описани конкретните стъпки, които всеки стопанин на куче е длъжен да предприеме. В текста се казва:

  Уважаеми съграждани,

  Община Хасково Ви напомня, че съгласно чл.5а от Наредба за придобиване, притежаване и отглеждане на кучета на територията на община Хасково, собствениците на кучета са длъжни да ги регистрират в 3-месечен срок от датата на придобиването им.

  Регистрацията се извършва в общинска администрация Хасково, Център за административно обслужване. Стопанинът попълва Декларация за регистрация, съгласно чл.117 от Закона за местните данъци и такси.

  Годишната такса е 10 лева.

  При регистрацията собственикът на кучето предоставя следните документи: заверен ветеринарномедицински паспорт, номер на микрочип, документ от компетентен орган, удостоверяващ обстоятелството за освобождаване от такса, ако притежава такъв.

  Безплатна регистрация се прави на кучета, чиито собственици имат признат статут на лица с увреждания; на служебни кучета; на кучета, чиито стопани са предоставили доброволно своите кучета за кастрация; на кучета, използвани за опитни цели; на кучета, използвани от БЧК; на кучета, които придружават или охраняват селскостопански животни и се отглеждат в регистриран животновъден обект. 

  При неспазване на разпоредбите, се налагат санкции, съгласно Наредбата.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (14)

  • 1
   До
   ДОН БИДОН
   57 -16
   12:38, 13 фев 2020
   Да ви е*а м****а на цялата община....корумпирана...незаконна....избрана с купени гласове...барабар с кмета!!!По-10 чокара за вас!!!
  • 2
   Ку
   Кучето
   58 -34
   13:11, 13 фев 2020
   Има някакви си "зоодоброволци" които сами са се провъзгласили за някакви си за защитници, а всъщност са няколко човека амбицирани да усвояват дарения. Тези индивиди не са подкрепяни от обществото и те не могат да играят каквато и да е роля в политиката на общината, камо ли някой да се съветва с тях. Въпросните само усложняват ситуацията с кучетата със своята неадекватност. Подобни проблеми се решават с промяна в закона за защита на животните, отмяна на приютите и въвеждане на евтаназия за всяко бездомно куче.
   • Ha
    Haha
    28 -37
    13:45, 13 фев 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • До
    Доброволец
    1 -3
    12:55, 15 фев 2020
    Ти също ще бъдеш без домен. Моля те не искай помощ и дарения за болните ти роднини, деца и внуци. Надявам се ще прояви малко гордост. И не се надявай на избавление с евтаназия. Краят ще бъде много, много дълъг......
  • 3
   Фа
   Фарук
   36 -8
   13:27, 13 фев 2020
   Крадците продължават дейността си която е заръка свише.
  • 4
   Км
   Кмета Станчо Кучкаря
   24 -7
   13:51, 13 фев 2020
   Пийте една "вода" от чучура на Банкянския Ага
  • 5
   Па
   пак пари нахалост нейде
   18 -11
   16:01, 13 фев 2020
   Колко пари ще струват тия кашони наречени къщички? Къщичка значи малко от малко пригодено жилище за преспиване против дъжд, вятър и студ. Какъв е тоя огромен очепен отвор отпред, който би следвало да е врата?! Някой мразещ кучета се упражнявал в правене на къщички.
  • 6
   Ку
   кумчо
   14 -13
   17:35, 13 фев 2020
   Ей, все недоволни с вирнати пишлета ! Каквото и да се направи все е лошо!Ами включете се и вие, дайте някоя идея, свършете нещо полезно, направете една показна къщичка за кучета и спокойно си пийте ракийката до благоверната си съпруга!
  • 7
   Ле
   Лея
   14 -14
   18:13, 13 фев 2020
   Прекрасна инициатива, браво на хората!Не е много,но все отнякъде трябва да се започне.А на всички, които плюят по всяка новина-хубава или лоша-мисля, че им трябва професионална помощ, тъй като да отричаш очевадно добри начинания, значи нещо хич,ама хич не им е наред!!!
  • 8
   Държава в която се грижат повече за кучетата от колкото за хората,пиши я бегала!
  • 9
   Дд
   Дд
   19 -6
   21:13, 13 фев 2020
   Опитват се да намалят бездомните кучета ,това е много добър вариянт да ги оставят за пазачи на предприятия.Поне няма да са по улиците и да нападат хората,когато са гладни.Все от някъде трябва да се започне,а това е много добра идея
  • 10
   Г-
   Г-н Михайлов
   21 -9
   22:18, 13 фев 2020
   Ей това може да го измисли само един малоумен гербераст- избран от републиканците за онбашия,т.е. кмет! На домашните любимци,както си му е реда- паспорти,микрочипове,ваксинационна книжка,намордник. А уличните мастии си лежат пред Общината и няма кой да изчисти Каунево от тях. Да ви е.......ба и управата и общината и съветниците. Те това в нашето село го наричат гьотверени!
  • 11
   За
   запознат
   6 -1
   01:48, 16 фев 2020
   Като ви познавам всичките доброволци, плаче ми се!Защо не си събирате изпражненията на любимците си!Има го в наредбата на общината. Ама няма далавера нали!?Дайте личен пример.За лайна пари не се вземат, ама децата трябва да ги газят.Вземете си ги у вас -мизерници!
  • 12
   Bu
   Bu_ba
   2 -1
   16:33, 16 фев 2020
   До къде я докарахме... Не стига, че си гледаме животинките ,ами трябва и да платим, затова, че ги гледаме! На тия бездомните кучета кой ще им плати?! 1 Ст. Няма да дам за кучето, да видя какво ще стане?

  Хороскоп за 10.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Обмислете детайлно всяка причина която поражда конфликти между вас и околните. Направете промяна, колкото и малка да е тя. Звездите ви закрилят: късмета е с вас затова не пропускайте шансовете си. Не хабете жизнеността и енергията си, като се поддадете на нерви и сприхави изблици. Най-малкото, защото ще се отрази на самочувствието и здравето ви. Ще копнеете за развитие и промяна - ами направете я.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Доколкото ви се отдава да влияете на събитията го правете, мислейки и за другите. Изразходвайте разумно енергията си, за да сте в добра кондиция през целия ден. Известие от чуждестранни партньори ще ви подтикне към активност в посока общ бизнес или други важни дела. Проявете разбиране към изявите на партньора си, не изтъквайте непременно слабите му места.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Вашите способности привличат вниманието на хора, от които зависи понататъшното ви професионално издигане. Тепърва ви очакват големи успехи, затова се пригответе да ги посрещнете подобаващо. Необвързаните Близнаци имат шанса да срещнат подходящ човек.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Сполука очаква онези от вас, които се занимават със собствен бизнес. С присъщия си усет улавяте развитието на събитията и това много ви помага при конкретните ви действия. Отделете време и за вашия любим човек. Правете нещата така, щото да са доволни всички около вас, а не само един. Периода носи повече емоционален заряд.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работата ви днес ще се увеличи, но ще се справите, само не се преуморявайте. Изразходвате много енергия и често за незначителни неща. Пестете силите си, може да се отрази на здравето ви. Делова среща ще ви накара да потърсите и друг път за професионална реализация. Ще се поздравите с успех.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Откривате нов стимул за себе си и незабавно се заемате за работа. Днес сте особено енергични и имате шанса да свършите доста неща, които отдавна ви тежат. Някои от вас ще срещнат привлекателна личност и може да се впуснат в нова връзка. Може би възлагате прекалено големи надежди на предстоящо събитие. Не бъдете прекалено самокритични.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предвиждате повече задачи за днес, но не разполагате с всичкото време за тях. С прагматичен подход ще свършите повече работа, а притесненията няма да са ви от полза. Други ще се възползват от съветите ви и ще напреднат в нещо, което можеше да бъде и ваше. Внесете повече красота в живота си, като направите нещо специално за себе си или близките ви.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Реализацията на конкретна задача ще ви струва днес повече сили, но ще се справите. Решени сте да обновите офиса, дома или вилата и ще вложите дос?%
  10 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не е изключено днес да получите примамливо предложение, което силно ще ви заинтригува. Помислете внимателно и не действайте докато не сте напълно сигурни в решението си. Имате предостатъчно време. Много важно е да направите необходимите предварителни проучвания. Вашият любим човек ви подготвя приятна изненада.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Гъвкавото ви поведение ще ви помогне да наложите идеите си. Ще следвате целите си с цената на всичко, решени сте да постигнете максималното. Помислете какво кому дължите и го направете, за да отворите пътя си към успеха. Необвързаните ще изживеят нови вълнения, които ще ускорят решението им за трайна връзка.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Вярвайте повече в себе си. Не унивайте, ако временни неудачи пречат на работата ви. Снабдете се с търпение и скоро ще имате онова, което желаете. Това се отнася до всички сфери на живота ви - професионална, лична, емоционална, духовна. Трудът ви ще бъде възнаграден.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Мечтите ви са на път да се случат. Финансови приходи и любовни вълнения ще ви накарат да полетите.Проблеми, касаещи бъдещите ви планове, са на път да се решат. Уверени в себе си ще направите деня си по-хубав. С енергията си ще обгърнете и други, трасирайки пътя на доброто.
  10 юли 2020

  Случаен виц

  Последни новини