От х:

Днес в x:

13 °C

Започва разяснителна кампания за отглеждане и регистрация на кучета, правят 20 къщички

Изображение 1 от 3

  От днес стартира разяснителната кампания на община Хасково и Сдружение "Зоодоброволци Хасково" за отглеждане и регистрация на домашните кучета, съобщиха от местната администрация. За тази цел ще бъдат разпространени 1000 брошури, които да напомнят на стопаните на кучета за техните задължения към любимците им. Това е поредна стъпка за овладяване на популацията от бездомни кучета в Хасково. Работната група, която работи по проблема, в няколко поредни срещи предприе мерки в тази насока. Една от тях е промяна в Наредбата за придобиване, притежание и отглеждане на кучета на територията на община Хасково.

  Освен това община Хасково вече е поръчала да бъдат изработени 20 къщички за кучета, които ще бъдат поставени в общинските бази. Там ще бъдат приютени бездомни кучета, които ще бъдат обгрижвани и ще станат естествени пазачи на общинските предприятия. Къщичките се изработват от учениците от ПГДС “Цар Иван Асен II“.

  В съобщението, което от днес Зоодоброволците и община Хасково разпространяват, са описани конкретните стъпки, които всеки стопанин на куче е длъжен да предприеме. В текста се казва:

  Уважаеми съграждани,

  Община Хасково Ви напомня, че съгласно чл.5а от Наредба за придобиване, притежаване и отглеждане на кучета на територията на община Хасково, собствениците на кучета са длъжни да ги регистрират в 3-месечен срок от датата на придобиването им.

  Регистрацията се извършва в общинска администрация Хасково, Център за административно обслужване. Стопанинът попълва Декларация за регистрация, съгласно чл.117 от Закона за местните данъци и такси.

  Годишната такса е 10 лева.

  При регистрацията собственикът на кучето предоставя следните документи: заверен ветеринарномедицински паспорт, номер на микрочип, документ от компетентен орган, удостоверяващ обстоятелството за освобождаване от такса, ако притежава такъв.

  Безплатна регистрация се прави на кучета, чиито собственици имат признат статут на лица с увреждания; на служебни кучета; на кучета, чиито стопани са предоставили доброволно своите кучета за кастрация; на кучета, използвани за опитни цели; на кучета, използвани от БЧК; на кучета, които придружават или охраняват селскостопански животни и се отглеждат в регистриран животновъден обект. 

  При неспазване на разпоредбите, се налагат санкции, съгласно Наредбата.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (14)

  • 1
   До
   ДОН БИДОН
   57 -16
   12:38, 13 фев 2020
   Да ви е*а м****а на цялата община....корумпирана...незаконна....избрана с купени гласове...барабар с кмета!!!По-10 чокара за вас!!!
  • 2
   Ку
   Кучето
   58 -33
   13:11, 13 фев 2020
   Има някакви си "зоодоброволци" които сами са се провъзгласили за някакви си за защитници, а всъщност са няколко човека амбицирани да усвояват дарения. Тези индивиди не са подкрепяни от обществото и те не могат да играят каквато и да е роля в политиката на общината, камо ли някой да се съветва с тях. Въпросните само усложняват ситуацията с кучетата със своята неадекватност. Подобни проблеми се решават с промяна в закона за защита на животните, отмяна на приютите и въвеждане на евтаназия за всяко бездомно куче.
   • Ha
    Haha
    28 -37
    13:45, 13 фев 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • До
    Доброволец
    1 -3
    12:55, 15 фев 2020
    Ти също ще бъдеш без домен. Моля те не искай помощ и дарения за болните ти роднини, деца и внуци. Надявам се ще прояви малко гордост. И не се надявай на избавление с евтаназия. Краят ще бъде много, много дълъг......
  • 3
   Фа
   Фарук
   36 -8
   13:27, 13 фев 2020
   Крадците продължават дейността си която е заръка свише.
  • 4
   Км
   Кмета Станчо Кучкаря
   24 -7
   13:51, 13 фев 2020
   Пийте една "вода" от чучура на Банкянския Ага
  • 5
   Па
   пак пари нахалост нейде
   18 -11
   16:01, 13 фев 2020
   Колко пари ще струват тия кашони наречени къщички? Къщичка значи малко от малко пригодено жилище за преспиване против дъжд, вятър и студ. Какъв е тоя огромен очепен отвор отпред, който би следвало да е врата?! Някой мразещ кучета се упражнявал в правене на къщички.
  • 6
   Ку
   кумчо
   14 -13
   17:35, 13 фев 2020
   Ей, все недоволни с вирнати пишлета ! Каквото и да се направи все е лошо!Ами включете се и вие, дайте някоя идея, свършете нещо полезно, направете една показна къщичка за кучета и спокойно си пийте ракийката до благоверната си съпруга!
  • 7
   Ле
   Лея
   14 -14
   18:13, 13 фев 2020
   Прекрасна инициатива, браво на хората!Не е много,но все отнякъде трябва да се започне.А на всички, които плюят по всяка новина-хубава или лоша-мисля, че им трябва професионална помощ, тъй като да отричаш очевадно добри начинания, значи нещо хич,ама хич не им е наред!!!
  • 8
   Държава в която се грижат повече за кучетата от колкото за хората,пиши я бегала!
  • 9
   Дд
   Дд
   19 -6
   21:13, 13 фев 2020
   Опитват се да намалят бездомните кучета ,това е много добър вариянт да ги оставят за пазачи на предприятия.Поне няма да са по улиците и да нападат хората,когато са гладни.Все от някъде трябва да се започне,а това е много добра идея
  • 10
   Г-
   Г-н Михайлов
   21 -9
   22:18, 13 фев 2020
   Ей това може да го измисли само един малоумен гербераст- избран от републиканците за онбашия,т.е. кмет! На домашните любимци,както си му е реда- паспорти,микрочипове,ваксинационна книжка,намордник. А уличните мастии си лежат пред Общината и няма кой да изчисти Каунево от тях. Да ви е.......ба и управата и общината и съветниците. Те това в нашето село го наричат гьотверени!
  • 11
   За
   запознат
   6 -1
   01:48, 16 фев 2020
   Като ви познавам всичките доброволци, плаче ми се!Защо не си събирате изпражненията на любимците си!Има го в наредбата на общината. Ама няма далавера нали!?Дайте личен пример.За лайна пари не се вземат, ама децата трябва да ги газят.Вземете си ги у вас -мизерници!
  • 12
   Bu
   Bu_ba
   2 -1
   16:33, 16 фев 2020
   До къде я докарахме... Не стига, че си гледаме животинките ,ами трябва и да платим, затова, че ги гледаме! На тия бездомните кучета кой ще им плати?! 1 Ст. Няма да дам за кучето, да видя какво ще стане?

  Хороскоп за 28.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От заниманията си ще спечелите, както в духовен, така и в материален план. От вас зависи дали ще постигнете очакваното удовлетворение от работата и срещите си. Преодолейте инерцията си и ще бъдете възнаградени. Любимият човек очаква повече от вас и вие знаете как да го удовлетворите.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще се окажете в центъра на страстите на хората около вас и ролята на техен регулатор като ще ли е точно за вас. Приемате спокойно всяко нещо, случващо се на близките ви и сте в състояние трезво да прецените всяка ситуация. Възможно е обаче това да ви поизтощи, затова не забравяйте навреме да помислите за себе си.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не разполагате с нужната ви информация и докато не си я набавите, сте възпрепятствани да вземете окончателно решение. Настроението ви ще се подобри и делата ви ще потръгнат напред, за това ще се погрижи доверен човек, с когото имате засилено общуване. Промените в семейството ще ви накарат да се съобразявате с тях.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Материални придобивки ще подобрят настроението ви. Нямате причини да сте недоволни от живота си. Дава ви се добра възможност да успеете, от вас зависи на къде ще насочите интересите и усилията си. Не търсете несъществуващи причини да се оплаквате, има толкова неща, заради които си струва да се живее.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Очаква ви натоварен ден, по време на който ще ви се налага да взимате решенията си в движение. Бъдете готови за всякакви изненади и не смятайте каквото и да било да абсолютно сигурно. Установявате връзка с изключително полезен за вас човек, който занапред много ще ви помага. Предстоят ви приятни мигове с любимия човек, не се лишавайте от тях заради работата си.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Изяви за онези, които се занимават с творческа дейност. Имате изострена чувствителност и това ви помага да усещате и претворявате вълненията си така, че да бъдат интересни за широката публика. Обърнете повече внимание на сърдечната си връзка и не наранявайте човека, дръзнал да търси от вас любов.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Добри новини свързани с професионалните ви ангажименти или тези на ваши близки ще ви радват днес. Може да се наложи да промените плановете си за близкото бъдеще и то в желана насока. Откриват ви се нови перспективи и е много вероятно мислите ви да бъдат изцяло насочени в тази насока и въобще да не ви е до забавления.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не пропускайте да поздравите близък човек за успеха му, както и да се погрижите за собствените си дела. Изглаждане на различията помежду ви може да направи чудеса за вас. С приятели ще ви бъде по-лесно да намерите верния тон и в компанията им да се забавлявате вечерта.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Повечето от вас ще се вълнуват от проблемите на работното място. Енергията, която влагате ще направи възможно постигането на целите, а също така няма да ви липсват и развлечения. Любовта е сред темите, които живо ви интересуват и ще й отделите подобаващо място в мислите и постъпките си.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес ще успеете да се справите с проблем, който сте смятали за много трудно разрешим. Наистина няма да ви е лесно, но вие сте упорити когато се касае за работата ви. Не прибързвайте в решенията си, а разчитайте на подкрепата и съветите на близките си хора. Предстои ви приятно прекарване вечерта, не го пропускайте.
  28 фев 2020
  Последни новини