От х:

Днес в x:

Антон Иванов: Държавата си взема обратно военните имоти

Министерството на регионалното развитие е стартирало процедура по връщане на военните имоти в собственост на държавата. Това заяви на днешната сесия на Общинския съвет в Хасково съветникът от ГЕРБ Антон Иванов.

Това стана още при първата точка от дневния ред – питания към кмета на общината.

“Зададох три въпроса, а получих два отговора”, заяви Антон Иванов. “На въпроса за военните ми отговаряте, че няма инвеститори. А имате два идейни проекта – за летището в Узунджово и за автогарата. Вие четохте ли писмото на Деница Николова от МРРБ от 11 юли или поне четохте ли го до края? Там пише буквално: “Предвид установеното, че военните имоти няма да се използват за целите, за които са прехвърлени на общината, поддържам изцяло становището, че собствеността трябва да се върне на държавата, независимо, че не е изтекъл 5-годишният срок за реализацията. Изпращам Ви и образувана в МРРБ преписка за връщане на тези имоти в собственост на държавата”.

След изказването кметът Добри Беливанов заяви, че документите се четат така, както дяволът чете евангелието. “За летището няма писмено предложение, а за автогарата нещата се движат”, заяви градоначалникът.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Вс
    Всевишния Кенанец
    52 -5
    09:54, 26 окт 2018
    В Хасково има ли един човек в тази Община който да се интересува от развитието на града. Стига с този Кмет, с този Антон Иванов, не щем и за Гошо да слушаме...има ли начин Кмета на Димитровград, да стане Кмет и на Хасково..човека може би е в състояние да управлява двата града едновременно. Защото тук са събрани едни празноглавци, подмазвачи и лизачи на нечий интерес и всеки дърпа поръчки и далавери към себе си! П.С. А Улици в КЕНАНА ....КОГА????? За Кво ми е тая Автогара в Циганската махала?!?! Кой ги мисли тези тъпи идеи??? Да се покаже пред гражданите веднага!!!!
  • 2
    Jo
    John
    22 -6
    10:11, 26 окт 2018
    `щото не можете да кеширате комисионна, НАЛИ, алчни обитаци!!!
  • 3
    Гр
    Гражданин
    7 -3
    10:52, 26 окт 2018
    Ще ни оправят отрицателния прираст с малко бежанци !
  • 4
    Да
    Далаверков
    7 -1
    13:02, 26 окт 2018
    Тази седмица за Масларов няма ли някоя изпипана статийка, боклука му с боклук, вземе те си го другаря-гербаджия Масларов, само далавери!
  • 5
    Ли
    Лиско
    8 -2
    14:01, 26 окт 2018
    Има шанс димитровградският кмет да стане градоначалник на Хасково, когато двата града се обединят.
  • 6
    Ми
    Микребуса
    1 0
    23:04, 26 окт 2018
    Ох, то пръстен, с то цървен рубин...
Последни новини