От х:

Днес в x:

Общинският съвет гласува „за“ придобиването на нови военни имоти от Хасково

Общинските съветници гласуваха положително на онлайн заседанието си днес за безвъзмездното придобиване от Хасково на военни имоти с отпаднала необходимост . Става въпрос за около 100 декара  в четири терена между ул.”Дунав”, бул.”Васил Левски” и улиците “Ком” и “Елешница”.

За тях беше получено писмо от министъра на отбраната до местната администрация преди дни.

С благодарност към служебното правителство емоционално се изказа общинският съветник от БСП Коста Стоев, като отбеляза, че такъв жест досега не е правен към Хасково.

Кметът Дечев обаче се включи, за да припомни, че всъщност още процедурата не е финализирана и има само предложение от министъра на отбраната, като тепърва правителството трябва да съгласува преминаването на имотите. Дечев припомни още, че в последните години има и други  военни имоти с отпаднала необходимост, прехвърлени безвъзмездно на Община Хасково-летище „Узунджово“, както и пространството зад ДНА, на което се изгражда парк с площадки за игра.

При благоприятно финализиране на съгласувателните процедури въпросните 100 декара имоти ще бъдат прехвърлени на Хасково до половин година.

От местната администрация вече обявиха, че те ще бъдат запазени в цялост и на тях няма да има жилищно строителство. Намеренията са да бъде изградена отново зелена зона, евентуално нова автогара и Младежки център. Тепърва проектите ще се обсъждат и ще се търсят пари за тяхното реализиране.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Вр
    Врабчо
    12 -2
    13:12, 8 окт 2021
    Предлагам още от сега да го наречете:Ромски Младежки Център.Там са най -близо.Кой от кв.Любен Каравелов или кв.КУБА ще пусне детето си в близост до кв.Република?
    • Ча
      чайка
      4 -8
      14:32, 8 окт 2021
      Хасково нет защо не ограничавате т ъ п о ъ г ъ л н... Виж коментара
  • 2
    Ха
    Хасково-смет
    8 -4
    13:19, 8 окт 2021
    А кмета колко декара ще подари на аверчето си - зъболекаря?
    То е ясно че, тенчо ще оперира с тия дарени 100 декара,ама да отпусне малко и на кмета.
  • 3
    Зъ
    Зъмбата Гочу
    11 -2
    14:42, 8 окт 2021
    Ква държава, кви благодарности, кви пет лева?
    Тая държава, барабар с войската си е дошла тук, когато Хасковската градска община е векувала по тия места още от турско!
    Всички имоти на които са се разположили военните и сега го играят добряци, като "подаряват" парцели на кауньето, винаги са си били хасковски общински. За строежа на казармите няма отчуждавани частни имоти, няма държавни земи. Само и единствено Хасково и неговите общинари са дарявали на военните, после военните са ги актували като държавни и сега военните, през държавата уж ги даряват за благото на гражданята тук.
    Нито един военен не си е донесъл земя за казарма, нито са получили педя земя от държавата в рамките на градската община.
    Така е и за казармите, и за складовете, и за бившата военна болница, и за това дето уж парк го правят от десет години.
    Хасково е дарявало безвъзмездно, а сега разни клоуни актьорстват и правят мили очички на хасковлии.
    • До
      Дочу
      6 -1
      14:51, 8 окт 2021
      Да бе Пиев днеска ни го каза. Стига си припявал след него. Виж узунджовеца нещо ново не ти ли е издиктувал.
  • 4
    Ди
    Дино
    1 -1
    17:59, 8 окт 2021
    По-добре да се направи нещо красиво.
  • 5
    За
    Завър
    3 -1
    18:08, 8 окт 2021
    Нещо красиво до гетото?

Още новини

Последни новини