От х:

Днес в x:

Митниците вадят на тезгяха 40 000 текстилни изделия, иззети като контрабанда

Публична продажба чрез търг с тайно наддаване на 43 920 текстилни изделия, отнети в полза на държавата, обяви Териториална дирекция Митница Бургас, към която е и митническото звено в Свиленград.

Продажбата се извършва по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. На търг са обявени над 25 000 рокли, къси панталони, ризи, мъжко и дамско бельо, чорапи. В продажбата са включени и над 18 000 детски дрехи - бебешки комплекти за новородено, рокли, чорапи, бельо, тениски, панталони.

Текстилните изделия са задържани при опит да бъдат внесени контрабандно на 11 юни 2020 година с  товарен чужд автомобил,  влязал у нас от Турция през ГКПП Капитан Андреево.

Водачът с двойно гражданство - молдовско и румънско, представя пред митническите служители документи за превозваната стока - платове, домашен текстил, метални маси и столове за Беларус. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която се установяват 168 колета с над 43 000 недекларирани текстилни артикула.

Стоките се предлагат за продажба в седем групи като за участие се внася депозит от 20% от началната тръжна цена. Спечелилият купувач заплаща дължимите мита и ДДС, тъй като стоките са с несъюзен митнически статус и се освобождават след митническо им оформяне.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Жи
  Жилязкова Ани
  2 -1
  13:10, 8 окт 2021
  Пък аз мятам голямата си вулвa на тезгяха.
Последни новини