От х:

Днес в x:

Велин Балкански: Чакаме да излезе разрешителното от “Басейнова дирекция” за новите кладенци

“Чакаме всеки момент да бъде публикувано разрешителното за водовземане за новите кладенци и веднага започва работа по тях”. Това заяви в отговор на репортерски въпрос заместник-кметът Велин Балкански.

Той обясни, че двата милиона, отпуснати спешно от правителството, са с договор, в който има срок за изпълнение до 30 ноември. Попитан дали трябва да се връщат парите, ако срокът не бъде спазен, Балкански отговори, че се надява да не се стига дотам.

Зам.-кметът обясни и забавянето на строителството на 4-те кладенеца с изтеклите разрешителни за водовземане на ВиК. “Научихме го много късно. Но има и много процедури, които трябва да бъдат спазени – трябваше да отчуждаваме парцели в землището на Узунджово, да актуваме държавни терени, някои от нещата трябваше да минат задължително през Общинския съвет. Досега за новите кладенци сме провели 10 обществени поръчки, минаха успешно. Само една бе обжалвана и малко се забави”, обясни Балкански.

Той заяви още, че въпреки всичко се надява срокът за изпълнение на допълнителното захранване с питейна вода за Хасково да бъде спазен.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ос
    Оставка
    36 -7
    15:46, 27 юли 2018
    Пълни некадърници ! Все оправдания и некомпетентни решения!
  • 2
    Гр
    Гряжнанин
    25 -11
    16:17, 27 юли 2018
    Балкански на всяка манджа мирудия. За решенията общината си има кмет, а ВиК - управител. Не се меси там, където не си компетентен.
  • 3
    Ha
    Hahaha
    23 -12
    16:33, 27 юли 2018
    Велин Балкански какво разбора от кладенци? Той разбора от разпределение на други нещица и вземане на некомпетентни решения- пълен смях......а дали ще дочака разрешителното Балкански????
    • Ха
      хаха
      5 -7
      18:53, 27 юли 2018
      Ти първо се научи да пишеш правилно ,пък тогава коментирай по форумите .А дали ще дочака.........ще дочака и теб.
  • 4
    Пр
    принцесата от Монако
    15 -4
    18:30, 27 юли 2018
    Ама в тази община всеки чака нещо да се случи "всеки момент"!Чакахме 6 месеца температурата на въздуха да стане над 18 градуса - според обясненията от общината,чакаме вече 2 месеца с опакована статуя на Света Богородица!!!!!Зам-кмета да обясни,понеже кмета бяга и мълчи, КОГА ЩЕ ПОЧНЕ РЕМОНТА !!!!!Или него това не го интересува!!!!
  • 5
    Дя
    Дякон Викенти
    14 -5
    19:10, 27 юли 2018
    Общината не бърза с обновлението на СВ БОГОРОДИЦА с мисълта че населението ще кютяса и ще могат да я махнат като сложат нова статуя тази на ----------СВ БОЙКО а от долната страна ще бъдат поставени статуи на видни хасковски герберчета
Последни новини