От х:

Днес в x:

Закопчаха двама за серия кражби от коли в Хасково, Стара Загора и Пловдив

Двама чирпанлии, действали на територията на 3 области са задържани за серия кражби от автомобили, съобщиха от областната дирекция на полицията. Мъжете на възраст 43 и 30 г., в средата на месеца разбили два Фолксвагена, Опел и Рено, паркирани на булевардите „Стефан Стамболов” и „Раковски” в Димитровград. От там те са задигнали акумулатори, инструменти, CD-та, въдици и други вещи.

След задържането им, познатите на органите на реда признали за деянията си и описали механизма им. В хода на досъдебното производство са извършени претърсвания и изземвания в ползвани от тях жилища, от които са иззети множество и други откраднати вещи - 26 акумулатора от различни марки за автомобили, 5 CD Player, принадлежности за леки автомобили /флаш памет, зарядни устройства, мр3 player/, очила, въдици, множество инструменти от автомобили /ключове, клещи, отвертки/, кутии за инструменти, чанти за багаж, дрехи и обувки, раница за рибарски принадлежности, бормашини, ъглошлайф, пожарогасители, въжета и други.

Задържаните признали пред криминалистите, че са извършвали множество кражби на територията на областите Хасково, Стара Загора и Пловдив. Работата по документиране на престъпленията им продължава.

69-годишен харманлиец е задържан за друга кражба от хипермаркет в Града на Белоногата. Мъжът се опитал да изнесе без да заплати бутилка алкохол. Задържан е до 24 часа.

Междувременно през денонощието в Харманли са регистрирани други две кражби от къщи на улица „Камчия”. Апашите нахълтали, след като разбили вратите им. От домовете са откраднати черна и бяла техника, покъщина и мебелировка. Жилищата не са обитавани от месец декември миналата година. Образувани са досъдебни производства.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини