От х:

Днес в x:

Двама шофьори и митничар в ареста за контрабандните 1300 мастербокса цигари

    Трима са задържаните към момента за контрабандата на 1360 мастербокса нелегални цигари, за които Haskovo.net писа още в неделя. Двамата са шофьори, а третият арестуван е митничар. Това обяви днес на пресконференция в Хасково главният секретар на МВР Георги Костов, който пристигна в областния град специално да съобщи подробности за акцията.

    Количеството на безакцизните цигари е 677 950 кутии от марката “Президент” на обща стойност над 5 млн. лв. Спестеният от контрабандата акциз пък възлиза на 2 881 000 лв.

    Тирът е бил задържан на граничния пункт Капитан Петко войвода късно вечерта на 17 декември.

    Единият шофьор вече е с повдигнато обвинение и предстои да се иска от съда в Свиленград да му се наложи мярка за неотклонение “задържане под стража”, ако прокуратурата в граничния град прецени. Другите двама – вторият шофьор и митничарят, са с полицейско задържане за 24 часа. Издирва се трети съпричастен към контрабандата, 62-годишен, който вече не се намира в страната, допълни главсекът на МВР. По думите му той е бил обявен за общодържавно издирване, а днес е поискано издаването на европейска заповед за ареста му.

    Опрацията е била съвместна между МВР и митниците. Шефката на Агенция “Митници” Розалия Димитрова също присъства на пресконференцията днес в Хасково, както и шефът на областната дирекция на МВР Ангел Цанков и окръжният прокурор Иван Стоянов.

    Според главният секретар Георги Костов пресечената контрабанда в особено големи размери е опит да се рестартират стари трасета. В хода на операцията са били претърсени много адреси, иззети са много вещи, сред които най-вече мобилни телефони. Разследването продължава, като от полицията намекнаха, че има и други хора, съпричастни към групата, така че може да се очакват още арести.

    Акцията на 17 декември е била проведена след като от БОП Хасково са получили оперативна информация. Седмица преди фаталния за контрабандистите 17 декември полицаите са очаквали тира с нелегалните цигари и са ги дебнали на граничния пункт. Главсекът на МВР изказа специална благодарност на сектор БОП към областната дирекция в Хасково за добрата им работа.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Бр
      Браво на държавата
      9 -5
      17:18, 20 дек 2016
      Само едно не забравяйте, че за тези успехи говорите и пред пушачи!
    • 2
      Ня
      НЯКОЙ
      27 -13
      18:26, 20 дек 2016
      Предсмъртен пиар за герберастите. Това няма да ви спаси, вече имате еднопосочен билет за майната ви.
      • 12
        123
        8 -17
        20:21, 20 дек 2016
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 3
      Ik
      ikak
      10 0
      19:39, 20 дек 2016
      И какво съобщихте в неделя. Ха ха ха ха. Подигравате ли се
    • 4
      Ан
      андрешко
      17 -7
      21:23, 20 дек 2016
      Тоа АБДАЛ 123 Се кефи че пътувал по добри пътища Къде ги виждаш тия ХУБАВИ пътища бе БУНАК Освен някоя магистрала друго няма бе ами то в града пътищата са като бомбардирани ти се кефиш на боковите магистрали Ясе вземи в ръце а ако не знаеш питай и слушай какво говорят по умните от теб
    • 5
      Ан
      андрешко
      14 -4
      21:27, 20 дек 2016
      Алллллооооооооуууууууу Костов стига с тия дрънканици бе мине не мини 3 --4 месеца и ловите митничари Ами измислете нещо та да няма тая корупция сред митничарите иниче така ще си играем докато свят светува
    • 6
      Пе
      Петър Янчев
      12 -2
      03:23, 21 дек 2016
      Не може да си на входна митница на най-големия пазар . Европейския съюз и да получаваш мизерни заплати.На митническите инспектори Заплатите трябва да са равни на европейските им колеги.Това е полужението пенке.сащ кеймбридж.
    • 7
      До
      ДО НЯКОЙ И АНДРЕШКО
      5 -5
      09:56, 21 дек 2016
      ЕЙ ЗАРАДИ ТАКИВА ПРОСТАКЕШИ НАРОДНИ Я ДОКАРАХТЕ ДО СИТУАЦИЯ НИКОГА ДА НЕ ПРОДЪЛЖИМ ПО ВЕРНИЯ ПЪТ ЗАПОЧНАТ ОТ ГЕРБ И БОЙКО !!!!!!!Простия народ си заслужава просташкото съществуване в тоя хубав /за тия ,които го желаят/ свят! Само такива като вас ,които не са си показвали носа по света - не знаят какво губят децата и внуците им ! И вие прости тъпи селяни го проваляте за тях ! Пак не гласувайте за Бойко ! Пак слушайте популистите крадци ! Така ще си останете неосъзнати за просперитета ! И всички около вас !Жалки отрепки !
    • 8
      Сл
      Сланинк0
      5 -3
      11:56, 21 дек 2016
      Абе проспериращо ГОВЕДО цял мчесец няма правителство заради приумиците на вашия ЕВРОАТЛАНТИК пожарникар Бойко НЕЗАМЕНИМИЯ Две правителства опоропасти поради некадърност Не може пожарникар да управрлява държава на всички вече е ясно още повече и бивш мафиот
    • 9
      Кр
      Красимира..
      1 -1
      13:05, 21 дек 2016
      Ааа. Нали в рамките на ЕС нямаше граници? И как така тоя ТИР е излязъл от Турция с такива цигари, влязъл е в ЕС - през Гръция!!! Там - нищо, после през вътрешната граница на ЕС - Гърция -България, където не трябва да има никаква митница! Значи, турци и гърци ги пускат, българите виновни! И тоя митничар - коакво е виновен, той е на вътрешна граница... Пак митничарите са лошите!
    • 10
      Ny
      Nyakoi
      6 0
      13:06, 21 дек 2016
      Добре, че Ангел Ганчев /Цанков/ не може да кадрува в сектор БОП. Иначе и от там нямаше да могат да добият информация. По-рано тировете си ги хващаха икономическа и то доста повече. Ангелчо обаче направо ги затри.
    • 11
      То
      Той
      2 -2
      17:07, 21 дек 2016
      Пълен майтап,какви 5 лв.?Информации и то оперативни,пълен ташак. Пред изборно тръгнаха много отдалече.Жалко,че не останаха полицаи,всичко е съсипано,така както поиска Цигулко Тикварски.

    Още новини

    Последни новини