От х:

Днес в x:

28 °C

200 сърца затуптяха в едно за 7-годишната Ели на Коледния базар при областния управител

  Две огромни синьо-зелени очи, широка топла усмивка, даряваща любов и невероятно желание да танцува, да се движи, да е като останалите деца. Това е 7-годишната Ели. Тя е от Свиленград. Тежки диагнози, получени още при раждането й- детска церебрална парализа и локализирана епилепсия, обират детството й и поставят нея и родителите й всеки ден пред предизвикателства.

  Тази година Елена Димитрова е и символичният домакин на вече станалия традиционен благотворителен базар при областния управител на Хасково.

  На Игнажден той покани в дома си-държавната администрация десетки деца от 35 училища, детски градини и клубове от всички общини в областта, които работиха неуморно за създаването на красотите, средствата от чиято разпродажба ще отидат за лечението на Ели.

  Момиченцето е оперирано преди година в Сърбия. Сега прави първите си стъпки без чужда помощ. Но за да продължи този прогрес, тя се нуждае от постоянно лечение, което струва скъпо. Затова областният управител и целият екип на администрацията му се обединиха преди седмици около каузата да се помогне на Елена и нейното семейство. Пред тях предстоят още трудни моменти: овладяване на епилепсията, рехабилитация и възможно лечение в чужбина. За всички тези етапи от лечението семейството се нуждае от финансова подкрепа и от нашите добри сърца.

  „Благодаря, че сте сред нас, за да подкрепим Ели и нейното семейство именно днес-на Игнажден. Радостен съм да ви посрещна в нашия дом, защото поверието гласи, че какъвто е първия гост, който влезе на този ден в дома ти, такава ще и годината ти. А днес в нашата къща -областната администрация първи влязоха децата на Хасково-позитивни и чисти“, емоционално се обърна с благодарност към всички участници в базара и програмата, областният управител на Хасково Станислав Дечев.“

  Майката на Ели също се обърна към хората, които подкрепят детето и семейството. “Благодаря на всички. Това, което вие правите означава много за нас и Елена. Тази ваша подкрепа ни дава сили да продължим напред и да се борим“.

  А през това време бащата на Ели, който беше неотлъчно до момиченцето, трудно удържаше поривите на синеочката да се включи в изпълненията на децата от ОДЗ “Звънче“, които поздравиха с песни и танци присъстващите.

  Когато Ели стана и се присъедини към танца на джуджетата, 200 сърца в зала “Марица“ затуптяха в едно, а сълзите бяха от радост.

  През цялото време момиченцето, почти връстничка на децата от детската градина, ги аплодираше за песните.

  Когато базарът беше открит, кметът на Хасково Добри Беливанов направи спонтанен жест към децата от градината и към Ели. Той купи от базара изработено от гимназистите от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство в Хасково дървено конче люлка и го остави пред групата, а Ели получи от него красив ръчно изработен снежен човек.

  Дечицата дадоха възможност първа на кончето да се полюлее Ели. А тя им даде важни уроци по воля и по толерантност.

  Базарът в зала "Марица" на Областната управа продължава до края на деня. Всеки, който има желание и възможност да помогне на семейството на Елена, може да дари средства и по банковите й сметки:

  Елена Димитрова Минкова

  7000 1522327873 BG32 UNCR 7000 1522 3278 73 BGN

  7000 1522327877 BG21 UNCR 7000 1522 3278 77 EUR

  BIC : UNCRBGSF

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 06.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят бележи материални придобивки и лични удовлетворения за много от вас. Доверието, с което ви приемат е напълно заслужено и самочувствието ви е оправдано. Запазете добронамереността си към всички от обкръжението ви, това ще ви помогне да се концентрирате върху важните за вас дела.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Романтичен флирт или друго нежно чувство ще ви направи по-внимателни към интимните ви партньори. Развитията ще са във ваша полза и бързо ще получите онова, към което се стремите. Други ще са погълнати от делови задачи, но не за дълго. С прагматичен подход ще пристъпите към работа, която ще приключите в рамките на деня.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, изпълнен с динамика и промени. Работата ви ще бъде свързана с множество срещи, в които вие сте водещата страна. Справяте се добре с тази роля, а и има хора, които ви оказват необходимата подкрепа. Не пренебрегвайте подробностите, на които ви обръщат внимание вашите колеги. В определен момент те могат да се окажат решаващи за нещо важно.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще останете доволни от професионалните си изяви днес. Повече съсредоточеност при работа свързана с пари. Възможни са измами и допълнително внимание ще бъде от полза. За някои изгодни предложения свързани с нова работа. Денят ще носи успех за всякакъв вид сдружения. Съвместните начинания се толерират.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Денят ви ще е успешен. За много от вас той се свързва с добри реализации, бизнесът ще ви донесе повече вълнения, но и финансови придобивки. Приятели от чужбина ще разнообразят ежедневието на някои от вас. Очаквана среща ще ви донесе положителни емоции, за други спокойна почивка.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Някои от вас съвсем основателно ще отделят повече време за подготовка на предстоящо събитие. Чувствате се достатъчно уверени в себе си, за да действате по собствено усмотрение. Моментът е подходящ за конкретни стъпки, така че не се колебайте. Време е да действате. Можете да напреднете в много кратки срокове.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Мнозина от вас ще съсредоточат усилията си към повишаване на квалификацията си. Това ще ги направи конкурентноспособни и по-успешни в професионалната им кариера. Не се лутайте в търсене на подходящо занимание, имате ясна цел – следвайте я. Една среща ще остави следа в живота ви.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят ви предлага доста разнообразни събития. На някои от вас може да се наложи да избират между няколко еднакво изкусителни възможности. Не се колебайте твърде дълго и се възползвайте изцяло от случая. Денят бележи и желано избавление от сърдечните терзания за мнозина от вас.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес е добре да владеете емоциите си и да подхождате трезво към задачите си. Здравето е възможно да ви създава проблеми. Любовният ви живот е наситен с вълнуващи преживявания и интересни разговори с вашата половинка.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Поставяйки разбирателството с другите, като водещо начало, ще прозрете, че съдбата ви толерира и дава привилегии. Това е верния път. Обстоятелствата ще бъдат във ваша полза и ще ви дадат възможности да погледнете на проблемите си от по-различен ъгъл, и да решите бързо загадката.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Избягвайте всякакви спорове днес, дори да сте сигурни в правотата си. Спокойствието взима връх над всичко и днес никой няма да е в състояние да ви изнерви.Отдайте се на любимото си занимание и не се занимавайте с чужди проблеми. Ще имате възможност да наситите душата си с хубави емоции, ако разбира се това ви вълнува.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Овладейте емоциите си и се заемете сериозно със задачите си. Отдавате прекалено голямо значение на нечие поведение, а можете просто да го пропуснете покрай себе си. В същото време не бъдете недостъпни за човек, който ви показва добрите си чувства. Възможно е здравето ви да ви създаде грижи.
  06 авг 2020
  Последни новини