От х:

Днес в x:

200 сърца затуптяха в едно за 7-годишната Ели на Коледния базар при областния управител

  Две огромни синьо-зелени очи, широка топла усмивка, даряваща любов и невероятно желание да танцува, да се движи, да е като останалите деца. Това е 7-годишната Ели. Тя е от Свиленград. Тежки диагнози, получени още при раждането й- детска церебрална парализа и локализирана епилепсия, обират детството й и поставят нея и родителите й всеки ден пред предизвикателства.

  Тази година Елена Димитрова е и символичният домакин на вече станалия традиционен благотворителен базар при областния управител на Хасково.

  На Игнажден той покани в дома си-държавната администрация десетки деца от 35 училища, детски градини и клубове от всички общини в областта, които работиха неуморно за създаването на красотите, средствата от чиято разпродажба ще отидат за лечението на Ели.

  Момиченцето е оперирано преди година в Сърбия. Сега прави първите си стъпки без чужда помощ. Но за да продължи този прогрес, тя се нуждае от постоянно лечение, което струва скъпо. Затова областният управител и целият екип на администрацията му се обединиха преди седмици около каузата да се помогне на Елена и нейното семейство. Пред тях предстоят още трудни моменти: овладяване на епилепсията, рехабилитация и възможно лечение в чужбина. За всички тези етапи от лечението семейството се нуждае от финансова подкрепа и от нашите добри сърца.

  „Благодаря, че сте сред нас, за да подкрепим Ели и нейното семейство именно днес-на Игнажден. Радостен съм да ви посрещна в нашия дом, защото поверието гласи, че какъвто е първия гост, който влезе на този ден в дома ти, такава ще и годината ти. А днес в нашата къща -областната администрация първи влязоха децата на Хасково-позитивни и чисти“, емоционално се обърна с благодарност към всички участници в базара и програмата, областният управител на Хасково Станислав Дечев.“

  Майката на Ели също се обърна към хората, които подкрепят детето и семейството. “Благодаря на всички. Това, което вие правите означава много за нас и Елена. Тази ваша подкрепа ни дава сили да продължим напред и да се борим“.

  А през това време бащата на Ели, който беше неотлъчно до момиченцето, трудно удържаше поривите на синеочката да се включи в изпълненията на децата от ОДЗ “Звънче“, които поздравиха с песни и танци присъстващите.

  Когато Ели стана и се присъедини към танца на джуджетата, 200 сърца в зала “Марица“ затуптяха в едно, а сълзите бяха от радост.

  През цялото време момиченцето, почти връстничка на децата от детската градина, ги аплодираше за песните.

  Когато базарът беше открит, кметът на Хасково Добри Беливанов направи спонтанен жест към децата от градината и към Ели. Той купи от базара изработено от гимназистите от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство в Хасково дървено конче люлка и го остави пред групата, а Ели получи от него красив ръчно изработен снежен човек.

  Дечицата дадоха възможност първа на кончето да се полюлее Ели. А тя им даде важни уроци по воля и по толерантност.

  Базарът в зала "Марица" на Областната управа продължава до края на деня. Всеки, който има желание и възможност да помогне на семейството на Елена, може да дари средства и по банковите й сметки:

  Елена Димитрова Минкова

  7000 1522327873 BG32 UNCR 7000 1522 3278 73 BGN

  7000 1522327877 BG21 UNCR 7000 1522 3278 77 EUR

  BIC : UNCRBGSF

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 08.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не се разпилявайте в странични занимания, само ще отнемат от времето ви и ще разпилеят енергията, без да свършите своите задачи. Бъдете отговорни към себе си и бизнеса си, имате ангажименти, които не търпят отлагане. Здравето ви също не търпи пренебрегване, възможни са изненади, които могат да ви изведат от кондиция и да ви навредят.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е някои от вас да се отдадат на делови ангажименти, имате възможност да свършите наистина добра работа. Не се отказвайте и от предложение за приятно прекарване на втората част от деня. Очаква ви интересно откритие в личен план. Отворете се повече към възможностите, които ви се предлагат.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате доста работа днес, затова не се разсейвате с неща, които могат да ви отдалечат от работата ви, а предпочитате да се съсредоточите и да изпълните всичко в желания срок. Въпреки това обаче е възможно да ви убягнат важни въпроси днес, на които ще се наложи да обърнете внимание по-късно. Научавате добра новина, свързан с ваш делови проект.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви днес ще ви носи повече удоволствие, отколкото сте очаквали. Това е така, защото най-после виждате реалните резултати от упоритата си работа напоследък. Приятна среща с човек от вашата професионална сфера ще разнообрази деня ви. Подходете по-дипломатично към личен въпрос, който вълнува и ваш близък и се постарайте заедно да се справите.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще срещнете недоброжелателни към вас хора, затова бъдете предпазливи и не отстъпвайте от собствените си интереси. Не се главозамайвайте и мислете трезво върху плановете си. Също така не си поставяйте неизпълними задачи. Близките ви подкрепят и това ви дава допълнителни сили.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Имате чудесната възможност да осъществите намеренията си. Ще се радвате на късмет във всяко едно отношение. Ще успеете да се възползвате от ситуацията на работното място и то по начин, който да ви гарантира добри позиции и за в бъдеще. В личен план ви предстоят промени, към които се стремите от доста време насам.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се почувствате много добре ако опитате да не налагате на всяка цена мнението си, особено що се отнася до въпроси от служебен характер. Успеете ли да видите позитивното в предложенията на хората около вас ще спечелите много не само в материален план. Отношението към вас също ще се подобри и може би това е по-важното в случая, тъй като ще се създадат условия за бъдеща ползотворна работа.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Твърдо решени сте да промените нещата, които ви пречат да живеете пълноценно и спокойно. На първо време ще се заемете със себе си, давайки отговор на това, какво и от кого го искате. Има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите, а защо не и от отрицателни мисли.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят ви предлага много изкушения и мнозина от вас едва ли ще устоят, пък и не е нужно. Интимните ви похождения ще се увенчават с успех, а опитите ви да укрепите финансовото си състояние също няма да са напразни. Все пак въздържайте се от прекалено смели покупки.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Очаквате нещо днес, на което възлагате наистина големи надежди. Не пестите усилията си, за да останете доволни, дори околните ще се опитат да ви бъдат от полза. Постигате своя близка цел, свързана с човек, от когото сте силно привлечени. Разбирате се добра с човек от обкръжението си по въпрос, който сте считали че може да се окаже спорен.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днешният ден ще е успешен за вас, тъй като подготвяте почвата за бъдещите си делови начинания. Свойството ви да действате постъпателно и да не избързвате ще ви бъде от особена полза на този етап. Акцентирайте върху възможностите си за развитие. Възможно е да се замислите по-сериозно върху предложение, което получавате днес.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Още един напрегнат и наситен с предизвикателства ден. Бъдете достатъчно концентрирани и максимално прецизни в работата си, за да си спестите от неприятности времето. Ако може да си го позволите е препоръчително да сведете излизанията си от вкъщи до минимум, като потърсите защитата на домашния уют. Това ще ви предпази и от излишно харчене.
  08 апр 2020
  Последни новини