От х:

Днес в x:

200 сърца затуптяха в едно за 7-годишната Ели на Коледния базар при областния управител

    Две огромни синьо-зелени очи, широка топла усмивка, даряваща любов и невероятно желание да танцува, да се движи, да е като останалите деца. Това е 7-годишната Ели. Тя е от Свиленград. Тежки диагнози, получени още при раждането й- детска церебрална парализа и локализирана епилепсия, обират детството й и поставят нея и родителите й всеки ден пред предизвикателства.

    Тази година Елена Димитрова е и символичният домакин на вече станалия традиционен благотворителен базар при областния управител на Хасково.

    На Игнажден той покани в дома си-държавната администрация десетки деца от 35 училища, детски градини и клубове от всички общини в областта, които работиха неуморно за създаването на красотите, средствата от чиято разпродажба ще отидат за лечението на Ели.

    Момиченцето е оперирано преди година в Сърбия. Сега прави първите си стъпки без чужда помощ. Но за да продължи този прогрес, тя се нуждае от постоянно лечение, което струва скъпо. Затова областният управител и целият екип на администрацията му се обединиха преди седмици около каузата да се помогне на Елена и нейното семейство. Пред тях предстоят още трудни моменти: овладяване на епилепсията, рехабилитация и възможно лечение в чужбина. За всички тези етапи от лечението семейството се нуждае от финансова подкрепа и от нашите добри сърца.

    „Благодаря, че сте сред нас, за да подкрепим Ели и нейното семейство именно днес-на Игнажден. Радостен съм да ви посрещна в нашия дом, защото поверието гласи, че какъвто е първия гост, който влезе на този ден в дома ти, такава ще и годината ти. А днес в нашата къща -областната администрация първи влязоха децата на Хасково-позитивни и чисти“, емоционално се обърна с благодарност към всички участници в базара и програмата, областният управител на Хасково Станислав Дечев.“

    Майката на Ели също се обърна към хората, които подкрепят детето и семейството. “Благодаря на всички. Това, което вие правите означава много за нас и Елена. Тази ваша подкрепа ни дава сили да продължим напред и да се борим“.

    А през това време бащата на Ели, който беше неотлъчно до момиченцето, трудно удържаше поривите на синеочката да се включи в изпълненията на децата от ОДЗ “Звънче“, които поздравиха с песни и танци присъстващите.

    Когато Ели стана и се присъедини към танца на джуджетата, 200 сърца в зала “Марица“ затуптяха в едно, а сълзите бяха от радост.

    През цялото време момиченцето, почти връстничка на децата от детската градина, ги аплодираше за песните.

    Когато базарът беше открит, кметът на Хасково Добри Беливанов направи спонтанен жест към децата от градината и към Ели. Той купи от базара изработено от гимназистите от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство в Хасково дървено конче люлка и го остави пред групата, а Ели получи от него красив ръчно изработен снежен човек.

    Дечицата дадоха възможност първа на кончето да се полюлее Ели. А тя им даде важни уроци по воля и по толерантност.

    Базарът в зала "Марица" на Областната управа продължава до края на деня. Всеки, който има желание и възможност да помогне на семейството на Елена, може да дари средства и по банковите й сметки:

    Елена Димитрова Минкова

    7000 1522327873 BG32 UNCR 7000 1522 3278 73 BGN

    7000 1522327877 BG21 UNCR 7000 1522 3278 77 EUR

    BIC : UNCRBGSF

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини