От х:

Днес в x:

27 °C

Дечев прие международна младежка делегация по иновативна програма

Изображение 1 от 4

  Областният управител на Хасково Станислав Дечев и заместничката му д-р Стефка Здравкова приеха младежи от Местната математическа гимназия и гостите им от Италия и Испания днес следобед. Заедно младите хора работят по Проекта за трансгранично сътрудничество за иновативни подходи и неформални методи за насърчаване на креативния потенциал и предприемаческите умения на младите хора по Програма „Еразъм“. Всички участници в този проект са членове на различни младежки организации. Миналата година хасковските ученици са били на гости на връстниците си, които посрещат сега в България.

  „Радвам се, че ми гостувате в този прекрасен формат-млади хора от различни държави, успяващи да работят заедно“, приветства гостите си областният управител на Хасково, който през последните две години все по-често демонстрира подкрепата си към различни младежки инициативи в региона.

  „Подкрепата и отношението на внимание на местната власт са много важни за младите хора“, благодари за приема от името на групата координаторът на програмата Гергана Петрова, която е и преподавателка по информационни технологии в Математическата гимназия.

  „Бъдещето е в младите хора. Това, което ние сме изградили дотук, пожелавам вие да надградите и доразвиете, като използвате всички новости и възможности на съвременния технологичен свят“, пожела на младежката делегация областният управител.

  Гостите от двете държави, партньори по проекта на учениците от хасковската математическа гимназия са в града от три дни. През това време те участват в различни инициативи и уоркшопове. Работейки в симулативна среда те ще направят видео материали, които ще презентират в неделя. Гостите споделиха, че харесват Хасково и хората тук и подчертаха, че очакват с нетърпение утрешното си гостуване в Минерални бани. Именно в Националния курорт те ще изпълнят и една от задачите си: да заснемат видеокадри, от които да направят рекламни клипове на Минерални бани. Най-добрият от тях ще бъде презентиран на Деня на отворените врати на ПМГ и ще бъде предоставен и на Областна администрация за реклама на една от общините в региона-Минерални бани. 

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Ко
   коста
   14 -5
   21:15, 13 апр 2018
   Тоя герберастки ********* и за туй ли взима пари?????
  • 2
   Ма
   мастикаджия
   15 -4
   07:13, 14 апр 2018
   Ей, че умно гледа това момче ,областния..........!Ако имаше и висше образование,щеше да е върха!Пу,пу,пу!Красавец ни е той!
  • 3
   Да
   Данчо
   11 -1
   14:19, 14 апр 2018
   Тоя Дечев няма ли вече да го махнат?! Само харчи държавни пари и за пет стотинки работа не върши. Изобщо тази длъжност областен управител да я закрият, аман от храненици.
   • Чи
    Читател
    1 -5
    23:23, 14 апр 2018
    Откъде такава злоба! Не коментирайте хора, които е... Виж коментара

  Още новини

  Хороскоп за 15.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Дребни неприятности в определени моменти ще блокират дейността ви или ще внасят затруднения в ежедневните ви задължения. Не допускайте друг освен вас да определя ритъма ви на работа или задачите, които имате през деня. Печелите доверието на важен за вас сътрудник. Помощта му в бъдеще ще ви е много полезна.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес едва ли ще сте много съсредоточени върху работата си, защото ви вълнуват въпроси от личен характер. Държите се странно с околните и не трябва да се изненадвате от реакциите им. Преценете кое е по-важно за вас и се заемете с него.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес ще се натъкнете на нещо, което ще се окаже особено полезно за работата ви, особено за в бъдеще. Имате достатъчно търпение, за да развиете възгледите си докато започнат да носят желаните от вас резултати. Стараете се да не обръщате внимание на поведението на определен човек, който ви е неприятен и това е наистина най-доброто което можете да направите.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят е характерен с непрекъснатата смяна на онова, с което ще се занимавате. Трудно ви е да се концентрирате за дълго, но едва ли ще е и нужно. Заети сте с приятни неща, като повечето от тях са свързани и с хора, на които държите. Предстои ви пътуване по работа, което ще ви отвори много възможности.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Напрегнати сте, въпреки, че ви се иска да си починете и да се заемете с нещо разтоварващо. Бъдете готови на промени и в личен план. Очаква ви сериозен разговор с интимният ви партньор. Подготвяте изненада за свой близък, от която всички ще останат наистина очаровани. Семейството ви ще застане зад всяко ваше решение.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Мотивирани сте да започнете нещо ново и с конкретни действия ще се заемете с реализацията му. Насърчавайки у себе си този плам, много скоро ще материализирате намеренията си. Не пропускайте да изразите уважението и обичта си към хората, които осмислят живота ви. Пътуванията ще са приятни.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Възможни са разногласия с колегите и началниците ви днес. Бъдете по-дискретни по отношение на нещата, които са ви поверени и не злоупотребявайте с доверието им. Вие също не изпадайте в излишна сантименталност, не е нужно да разголвате душата си пред всеки. Други от вас ще пътуват, най-често по служебни дела.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Погрижете се за интересите си, като не пречите на другите да мислят за своите. Много неща ще се променят, не пестете усилия и се старайте да останете добри хора. Любовта ще ви помогне по-лесно да се справите със затрудненията си, срещайки ви с подходящия за вас помощник.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Започвате с много хъс новия работен ден и както може да се очаква имате доста работа за вършене. Успехът ви във всяко едно начинание до голяма степен зависи от собствената ви организация, затова подредете по важност ангажиментите си.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Бизнесът ви изисква сили и средства, които не винаги имате в наличност. В тази връзка ще търсите съдействие от кредитни институции и хора, имащи по-големи възможности от вас. Категорични сте в намерението си да подобрите бита си.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Можете да спечелите вниманието и готовността за съдействие и на най-търсените хора, ако проявите искрен интерес към тях. Всеки харесва човека, който му се възхищава. Ще спечелите приятели, ако правите за тях неща, които изискват време, енергия, безкористност и внимание, ако ги поздравявате сърдечно и с ентусиазъм. Бъдете целенасочени днес и ще успеете.
  15 юли 2020
  Последни новини