От х:

Днес в x:

Опасна шахта дебне жертви край ул. „Георги Кирков“

    За опасна шахта край блок 57-63 на улица „Георги Кирков“ в Хасково, сигнализираха читатели на Haskovo.net. Съоръжението е от две части, а капакът е отместен от преминаващи автомобили, паркиращи в близост. „Може някой да хлътне вътре или да пропадне някое дете“ опасява се Митко Иванов, живеещ в блока. Той обясни, че капакът на шахтата е подменян няколко пъти, но автомобилите го размествали. Понякога бетонните половини падали в шахтата, пълнила се и с боклуци, което пък запушвало канала и мазетата в блока се наводнявали.

    Шахтата се стопанисва от ВиК Хасково. При проверка на сигнала, служители от водното дружество поставили капака на мястото му. Новият шеф на ВиК, район Хасково Лозко Лозев обясни, че шахтата е с бетонен капак, тъй като се намира в зелена площ, а това е сред изискванията. Той поясни, че теренът не е бил предвиден за преминаване на автомобили. Лозев заяви още, че капакът ще бъде предвиден за подмяна.

    Междувременно живеещите в блока недоволстват от праха, който се вдига при преминаването на коли от проправения неасфалтиран път. Те настояват пространството да се облагороди и да се направи парк.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      00
      001
      18 -1
      17:06, 13 апр 2018
      На първо четене сложете големи камъни или бордюри за да не могат колите да местят и да чупят капака проявете малко самоинициатива стига всички сте ревали направете това направете онова бетер малки деца сте!!!!!!!!!
      • Ка
        карма
        2 0
        19:18, 14 апр 2018
        Не темата! Целта на сигнала не е капака винаги когато мине кола , някой да го намества!!! Призива е да спрат колите да минават оттам. Санираха го блока, стана красиво, раззелени се, а то прашно, не можеш да отвориш прозорец, не можеш да проснеш прането. Гледката - селски път с коловози и прахуляк. А улицата при дъжд става на кална пързалка. Така ли ще даваме пример на децата с това потребителско мислене!!!!!!!!!!! Само да искаме, да мрънкаме , че община и държава нищо не е направила за нас, а ние да рушим и потребяваме!!!!!!!!!
    • 2
      Ма
      МАНГО
      9 -4
      17:31, 13 апр 2018
      Къде е КОРЗ - да прояви инициатива относно незасонния паркинг. Дръвчета - не може. Паркинг - може.
    • 3
      Go
      gost
      2 -3
      20:13, 13 апр 2018
      Чичо, това куче ти ли ба? Голем дзвер си мама ти да е...
    • 4
      Ба
      Бай Кор
      6 -3
      22:25, 13 апр 2018
      Ми напъни го и го премести бе, аман от търсене на локална евтина слава....
    • 5
      Ке
      Кенанския Майумн
      4 -3
      22:27, 13 апр 2018
      Боклука от блока го мързи да култивира около блока и
      наоколо прилича на циганско гето
      ... обаче шахтата му виновна :))
      .. Така де :)))
    • 6
      Ка
      карма
      2 -1
      19:28, 14 апр 2018
      За какво ми е тази празна СЛАВА!!! Искахме да обърнем внимание на проблема, не сме искали да ни снимат и интервюират!!! Искаме чиста и красива България!!!!Не преиначавайте темата !!!
    Последни новини