От х:

Днес в x:

Дечев прие международна младежка делегация по иновативна програма

Изображение 1 от 4

    Областният управител на Хасково Станислав Дечев и заместничката му д-р Стефка Здравкова приеха младежи от Местната математическа гимназия и гостите им от Италия и Испания днес следобед. Заедно младите хора работят по Проекта за трансгранично сътрудничество за иновативни подходи и неформални методи за насърчаване на креативния потенциал и предприемаческите умения на младите хора по Програма „Еразъм“. Всички участници в този проект са членове на различни младежки организации. Миналата година хасковските ученици са били на гости на връстниците си, които посрещат сега в България.

    „Радвам се, че ми гостувате в този прекрасен формат-млади хора от различни държави, успяващи да работят заедно“, приветства гостите си областният управител на Хасково, който през последните две години все по-често демонстрира подкрепата си към различни младежки инициативи в региона.

    „Подкрепата и отношението на внимание на местната власт са много важни за младите хора“, благодари за приема от името на групата координаторът на програмата Гергана Петрова, която е и преподавателка по информационни технологии в Математическата гимназия.

    „Бъдещето е в младите хора. Това, което ние сме изградили дотук, пожелавам вие да надградите и доразвиете, като използвате всички новости и възможности на съвременния технологичен свят“, пожела на младежката делегация областният управител.

    Гостите от двете държави, партньори по проекта на учениците от хасковската математическа гимназия са в града от три дни. През това време те участват в различни инициативи и уоркшопове. Работейки в симулативна среда те ще направят видео материали, които ще презентират в неделя. Гостите споделиха, че харесват Хасково и хората тук и подчертаха, че очакват с нетърпение утрешното си гостуване в Минерални бани. Именно в Националния курорт те ще изпълнят и една от задачите си: да заснемат видеокадри, от които да направят рекламни клипове на Минерални бани. Най-добрият от тях ще бъде презентиран на Деня на отворените врати на ПМГ и ще бъде предоставен и на Областна администрация за реклама на една от общините в региона-Минерални бани. 

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ко
      коста
      14 -5
      21:15, 13 апр 2018
      Тоя герберастки ********* и за туй ли взима пари?????
    • 2
      Ма
      мастикаджия
      15 -4
      07:13, 14 апр 2018
      Ей, че умно гледа това момче ,областния..........!Ако имаше и висше образование,щеше да е върха!Пу,пу,пу!Красавец ни е той!
    • 3
      Да
      Данчо
      11 -1
      14:19, 14 апр 2018
      Тоя Дечев няма ли вече да го махнат?! Само харчи държавни пари и за пет стотинки работа не върши. Изобщо тази длъжност областен управител да я закрият, аман от храненици.
      • Чи
        Читател
        1 -5
        23:23, 14 апр 2018
        Откъде такава злоба! Не коментирайте хора, които е... Виж коментара

    Още новини

    Последни новини