От х:

Днес в x:

Строителят на канализацията в „Болярово“ покрива щетите на пострадала по трасето шофьорка

    Щетите по автомобила, който пропадна посред нощ в неделя в необозначена шахта от строителството на канализацията в хасковския квартал „Болярово“ ще бъдат покрити от изпълнителя на проекта - ДЗЗД „Стоките“.

    Маргарита Стоянова преживялата среднощния екшън с колата си, чиято задна лява гума хлътна в шахта. От фирмата строител вече са се свързали с нея и са уточнили подробностите. Колата й остана  паркирана дне на метри от отвора, в който се заклещи.

    Заради случката на ул. „Ралица“, по разпореждане на кмета на Хасково Станислав Дечев, днес на работното трасе беше изпратен за оглед инж. Красимир Герджиков, главен инспектор ВиК в отдел „Архитектура, строителство, геодезия и кадастър" в община Хасково. Той се срещна с представителите на дружеството.

    „Отворен изкоп, който е оставен през нощта или за определен период от време и по който се работи, задължително е ограден“, посочи управителят на дружеството Калин Манолов. А за шахтата, в която колата пропадна, той обясни, че в петък е била затворена с временен капак. Подобни се поставят докато вървят строителните дейности. Тези капци обаче са по-скоро за предпазване на пешеходците.

    Вероятно до инцидента се е стигнало, ако преди това върху тази шахта е минал тежкотоварен камион, възможно е и той да е от работещите на терен превозни средства на фирмата, и е счупил капака, смятат работещите по проекта.

    На всички подобни шахти, по които все още се работи, занапред ще бъдат слагани капаци с по-голяма дебелина, които фирмата строител вече е поръчала, обещаха от там. „Капаците са подменени, където са счупени още преди обед днес, ще бъдем по-наблюдателни за пропуквания по тях, за да няма втори инцидент.“, увери строителят.

    Пропадането на метри по-надолу от злополучната шахта е заради ВиК авария, по която днес се е работило. Тя пък се е получила заради компрометиранитес годините  етернитови водопроводни тръби, които непрекъснато се пукат.

    „Проектът е сериозен и няма как такъв строеж да се случи без да бъде засегнат комфорта на населението“, коментира управителят на дружеството  изпълнител. Той призова местните за повишение на вниманието при преминаване на трасетата, по които се работи.

    По разпореждане на кмета обектът трябва да бъде надеждно обезопасен и да не се допуска техническите проблеми да застрашават живота и здравето на хората от квартала.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      00
      007
      13 -1
      18:25, 17 авг 2020
      Дясна лява гума ...... Без коментар
      • Ха
        хахаха
        7 -2
        19:22, 17 авг 2020
        Хахааххахахахахаххахахахаххахаах нямам думи ахаххахаха
    • 2
      Ре
      Ремонт на ремонта ли ще има???
      11 -2
      18:29, 17 авг 2020
      Пишман изпълнителя замазва ситуацията с ремонт на потърпевшата. Дали е имало поставен капак на шахтата следовател може да каже,а не да се опрвдават ,че имало ама сега била изчезнала. За подобна ситуация ще осъдят изпълнителя за липса на отговорно отношение. Взел поръчката и ще прави ремонт , а колко ще е качествен времето ще покаже. Дано качеството на ремонта не е за сметка на рушвета за спечелената поръчка. Успех и дано останете доволни.
      • 1
        1
        0 -1
        09:47, 18 авг 2020
        Къде прочете, че е изчезнал капака?
      • Ка
        Капак на шахта
        1 -1
        21:16, 18 авг 2020
        Щом сте сложили временен капак и при инцидента с шофьорката е липсвал значи или не сте го сложили или е изчезнал сам от мястото на инцидента. Прочети още веднъж статията и ще разбереш къде го пише!
      • 1
        1
        0 0
        09:19, 19 авг 2020
        Ти, прочети! Аз съм я чел.....хората са ти написали - има капак, на всички щахти са били сложени капаци.
    Последни новини