От х:

Днес в x:

Благотворителният базар при Областния подпомага мечтата “искам бебе“

„Като граждани, като приятели, като родители, хубаво е да дадем надежда за сбъдване на мечтата на двойките с репродуктивни проблеми, които искат да имат дете. Затова тази година насочваме вниманието на Благотворителното събитие в Областна администрация именно към тази тема.“ С този призив областният управител на Хасково Станислав Дечев отправи покана към съгражданите си за традиционния Коледен базар, на който е организатор и домакин. Тази година той ще е тридневен. Официалното му откриване  е на 13 декември от 11 часа. 30 училища и три детски градини от целия регион са се включили в изработването на лакомствата и сувенирите, който ще бъдат изложени за разпродажба за събирането на средства за благотворителната кауза. До 15-ти декември вратите на Областна администрация ще са отворени, за да може всеки да подбере ръчно изработен подарък за своите близки и познати и в същото време да подари възможност за двойките, които бленуват да имат бебе. „Време е за проблема да се говори не само под сурдинка, а все повече хора да бъдат подкрепени в усилията си да се справят с него.“, каза още Станислав Дечев.

Хасковското школо „Васил Левски“ се включва към инициативата със собствен базар, средствата от който ще бъдат дарени към събраната сума от Областната администрация. Още средства отново в полза на каузата на Областния управител за 2017 година ще се събират на Игнажден. Тогава на Благотворителен коктейл в подпомагането на двойките с репродуктивни проблеми ще могат да се включат и всички кметове от региона, бизнеса, директорите на Областните дирекции.

Цялата събрана сума от инициативите ще бъде преведена по сметката на Фондация „Искам бебе“, от където ще разпределят парите към семейства от Хасковски регион.

Според статистиката за раждаемост през 2016 г. броят на новородените у нас е бил по-голям дори в следвоенните годините, от този през последните няколко години.. По данни на Фондацията за първото тримесечие на 2017 г. са се родили едва 4900 бебета. 1502 от новородените са се появили на бял свят с помощта на Фондацията.

От „Искам бебе“ вече са изпратили писмо за подкрепа и с готовност за съдействие в Областната управа на Хасково.  

 Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ни
    Ники
    6 -2
    13:01, 11 дек 2017
    Да разбираме ли, че базара ще бъде в сградата на Областна администрация?
  • 2
    Ба
    Баба Кера
    18 -6
    13:34, 11 дек 2017
    Страшни некадърници!!!!гонят ги и те се връщат яздейки краставо магаре!!!
  • 3
    Ма
    мастикаджия
    11 -3
    19:16, 11 дек 2017
    Ей ,ама умно гледа това момче!Направо ще кажеш че има 8-ми клас.Областен управител!Бря!
  • 4
    Ua
    uau
    11 -3
    20:29, 11 дек 2017
    Това е изкуствена усмивка ли е?
    Или е усмивка на .................. Ши...........зе.
  • 5
    Кр
    Крум
    0 0
    15:11, 12 дек 2017
    Този научи ли се поне да си казва цялото име без да се запъне?

Още новини

Последни новини