От х:

Днес в x:

Езиковата гимназия помага на Ники с хапки за Коледа

    Благотворителен базар “5 хапки до Коледа” се проведе днес във фоайето на хасковската Езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров”. Инициативата е на Ученическия съвет на училището, а събраните средства ще отидат за лечението на 17-годишната Николета Корондилева, която миналата седмица претърпя поредна операция в истанбулска клиника. Ники страда от Саркома на Юинг (рак на костите) и премина успешно лечение през годината, но през декември състоянието й се влоши и се наложи нова интервенция. Така кампанията за Ники в Хасково бе рестартирана.

    Днешният благотворителен базар в Езиковата започна още в 8 часа и до голямото междучасие повечето от лакомствата бяха изкупени. В приготвянето им се включиха повечето класове на гимназията, а тези, които не са имали възможност, са дарили парични суми, информира председателката на Ученическия съвет Георгия Кинева. Учениците са приготвили традиционни лакомства за Коледа – сладкиши, курабийки, сарми, бисквити.

    Базарът има състезателен характер. Най-активният клас ще получи награда, каза още Георгия Кинева. Най-активен в благотворителната инициатива се оказал 8 А клас, който щял да получи “сладка изненада”.

    Кутия за дарения в помощ на Ники бе поставена и срещу масите на базара, някои от учениците предпочетоха да пуснат там дарението си.

    Размерът на събраната от базара сума ще стане ясна следобед.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини