От х:

Днес в x:

25 учебни заведения подкрепиха базара за създаване на кабинет по репродуктивна медицина

    25 учебни заведения и граждани подкрепиха традиционния Благотворителен коледен базар, организиран от Областна администрация-Хасково. Той се провежда в навечерието на най-светлия християнския празник Рождество Христово, със съдействието на Регионалното управление на образованието-Хасково и фондация „Искам бебе“.

    Децата от училища, специализиран център и детска градина с помощта на учители и родители бяха изработили сувенири, играчки, сурвачки, дървени и сладкарски изделия, картички, които бяха подредени на щандове пред и във фоайето на държавното ведомство.

    Базарът беше официално открит в 11 часа днес от областния управител на Хасково инж. Минко Ангелов. Той благодари на участниците, които подкрепиха благотворителната кауза и я приеха като своя.

    На откриването на базара присъстваше и заместник-областният управител на Хасково Виолета Желева. Тя каза, че за поредна година каузата е насочена към раждаемост на повече деца в България. Със събраните средства ще бъде подпомогнато създаването на кабинет по репродуктивна медицина в областния град по проект „Събуждане“ на фондация „Искам бебе“. Желева обясни, че това ще бъде единствения такъв кабинет в областта. Той ще бъде оборудван като обикновен гинекологичен кабинет, в който двойки с репродуктивни проблеми ще могат да получат навременна подкрепа и насоки за решаване на проблемите, които напоследък са доста често срещани.

    „Ще се радваме тук в област Хасково двойките да получат тази подкрепа и насоки, които ще са им нужни да имат така желаното бебче“, каза Желева.

    Събитието уважи и началникът на РУО-Хасково Веселина Павлитова, която поздрави благодеятелите. „Аз смятам, че с днешната среща с вас и с това, което вие сте подготвили, ще дадем възможност за една щастлива промяна в някои семейства в област Хасково“, каза тя. Павлитова изказа възхищението си от работата на учителите и родителите, които възпитават децата в доброволчество.

    Базарът ще продължи до утре.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Па
      Паржу
      10 -3
      13:48, 22 дек 2021
      За един приятел от чужбина питам що няма хора от Общината или поне Станко Кмета да са показва тука. И нито един доктор не са види.
    • 2
      Ан
      Андрей
      5 -5
      14:28, 22 дек 2021
      Щото да питаш и да не ти кажат. Ей затва. Ай ся да знаеш
    • 3
      Ан
      Андрей и Андреа
      6 -3
      14:29, 22 дек 2021
      Голям глупак си Андрей! Смотльо!
      • Aндрешко
        2 -4
        14:59, 22 дек 2021
        Ела да те видим колко си ербап е кавал. Много знаеш да лаеш по цял ден пред монитора. Ама се насираш винаги наживо а?
    • 4
      Ве
      Весели празници
      9 -2
      14:32, 22 дек 2021
      Минко нали се кипри там. Защо я няма Златева до руото.
      • Ки
        Киро жарта
        8 -1
        14:45, 22 дек 2021
        В тая връзка, знаете ли кога ще сменят съученика на президента. И аз за един приятел питам.
    • 5
      До
      До Андрешко
      2 0
      17:16, 22 дек 2021
      Аз э кавал а ти дупка без кавал кажи къде да дойда бе духльо

    Случаен виц

    Последни новини