От х:

Днес в x:

Започва приемът на документи за финансиране на процедури ин витро и ин виво в Хасково

Приемът на документи за финансово подпомагане на процедури ин витро и ин виво на семейства, лица и двойки, живеещи на семейни начала, с репродуктивни проблеми от Хасковска община, започва от 15-ти март.

От местната администрация обявиха, че крайният срок за кандидатстване е до 16 април. Документите се подават в Центъра за административно обслужване в Общината.

Финансирането е осигурено от собствени средства в Бюджета. От 2020-та година общата сумата за подкрепа на опитите на двойките да имат дете, е двойно по-голяма и възлиза на 100 000 лева.

Право на финансово подпомагане за извършването на ин витро и ин виво процедури имат само тези лица и двойки, които живеят на територията на община Хасково с постоянен или настоящ адрес през последната една година и са здравно осигурени. В документацията се изисква и прилагането на медицинското състояние на кандидатстващите.

За одобрените ще бъде финансиран един техен опит в рамките на текущата година, което не ограничава правото и възможността за кандидатстване за финансово подпомагане и от Център „Фонд за асистирана репродукция".

Средствата, които могат да бъдат отпуснати на заявител,, са в размер до 3000 лева. Входираните искания за финансово подпомагане на процедурите се разглеждат и одобряват от комисия, назначена със заповед на кмета на общината. Тя е в състав от 5 членове, като 3-ма от тях са общински съветници, избрани от Общински съвет Хасково.

Община Хасково подпомага семейства и двойки с репродуктивни проблеми от 2013 година. До сега, благодарение на тази инициатива, са се родили над 20 бебета.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Къ
    Късмет!
    14 0
    12:04, 12 мар 2021
    На всеки Господ да даде детски смях у дома!
  • 2
    См
    Смукача
    3 -3
    13:50, 12 мар 2021
    Някой ще кандидатстват за процедурата ин вино. Обаче лятото си приляга повече студена биричка и мастичка.
Последни новини