От х:

Днес в x:

Болни учители, ученици и служители в социални центрове сред 88-те новозаразени с Ковид

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 88 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, има трима починали, 38 са вече здрави. През денонощието  са поставени 342 дози ваксина. 

Разпределението на положителни лица по общини е: Хасково – 39; Димитровград – 9; Харманли – 4; Свиленград – 22; Любимец – 9; Тополовград – 2; Симеоновград – 1; Ивайловград – 2.

Сред положителните лица, диагностицирани през изминалите дни, има учители, ученици, възпитатели и служители в социални центрове.

Позитивен е учител от ОУ "Св.Иван Рилски" в Хасково, поради което под карантина ще бъдат поставени ученици от I Е клас и 1 учител. С инфекцията е доказан и възпитател от ОУ "Любен Каравелов"  в Димитровград, поради което под карантина ще бъдат поставени ученици от IV Б и IV В клас. С позитивен тест е и ученик от ПМГ "Иван Вазов"-Димитровград, поради което под карантина ще бъдат поставени съучениците му  от XII В клас. Двама учители от Дневен център за деца с увреждания в Димитровград също са позитивни. Това налага което под карантина да бъдат поставени 6-ма потребители и 5-ма от персонала. Педагогически персонал от Дневен център за деца с тежки множествени увреждания в Свиленград също е доказан с инфекцията, поради което под карантина ще бъдат поставени 10 души потребители и 8 души от персонала.

23 деца  от ДГ №3 "Зорница" в  Хасково са под карантина заради болен учител.

През изминалото денонощие са починали  жена на 60 години от Хасково, жена на 84 години от община Любимец и  мъж на 69 години от община Харманли.

 Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 6344. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 239.

На домашно лечение са 1276 души, починали са 381 и напълно излекувани - 4438 души.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ее
    Еее
    29 -8
    08:44, 12 мар 2021
    То е ясно че не можем да се пазим и мерки няма поне ги накарайте да ходят с маски по магазините бе!
    • Да
      да
      9 -17
      08:54, 12 мар 2021
      И аз те обожавам ако може и с памперси и презерват... Виж коментара
    • Ба
      Бат Желяз
      1 -1
      10:51, 12 мар 2021
      Ми що да ги карат с маски да ходят? Нека се заразяват, щом така са си решили за себе си да не се пазят. Щом искат ковид нека си го получат, от къв зор някой да седи и да ги кара насила?
  • 2
    Гр
    Гражданин
    8 -8
    09:16, 12 мар 2021
    Важно съобщение: „Здравните власти в Дания взеха решение да преустановят имунизирането на населението с препарата на Астра Зенека. Така списъкът на страните, които взимат подобно решение, се увеличава. Причината е, че има потенциално опасна партида от ваксината.“
    Важното обаче е, че герберастката в евроарламента Ева Мейдал, чиято майка е официален представител на тази фирма, яко си напълни джоба с пари и този на Бате й **** *******.
  • 3
    Ма
    Мария
    8 -4
    09:26, 12 мар 2021
    Не търсете логика в историята с Ковида! Там има безумие и психопатия.
    Почти навсякъде медиите повтарят нелепи призиви. Само езиците са различни. Ще дам пример с „чужденците“ от Югозападно-Северната Македония.  Най-повтаряната мантра е: „Остани дОма- бИди жив!“
    Е, как е възможно в 21в. да кажеш на човек, че само ако си стои вкъщи, ще бъде жив? Умът ми не го проумява. В живота е така- излизаш от вкъщи и не знаеш (на 100%) дали ще се прибереш. Всеки ден може да е последен, никой не знае какво му е отредено.
    И все пак се излизаше, нали така? Не се стоеше само „дОма, за да бИдеме живи“. Апропо- вкъщи също може да се случи всичко, ако му е писано на човек…
    За какво става дума тогава? (Реторичен въпрос.)
    • Да
      да
      5 -3
      09:36, 12 мар 2021
      То тъпото и У дома как си седи може да го тресне тока ке бъде жив таратанци ще се превърне в затъпял плъжак
  • 4
    Из
    Изтрит коментар
    2 0
    12:51, 12 мар 2021
    И да ми изтривате коментара, в който няма нищо обидно към никого, и да го оставяте:
    ежедневните ви дописки и сводки за орз-та са само във вашите глави!
Последни новини