От х:

Днес в x:

Хасковската Коледа сбъдна мечтата за две бебета на семейство от Любимец

    Две момиченца носят радост за Коледа в семейство от Любимец благодарение на стотиците дарители от региона на Хасково, които станаха част от кампанията на областния управител Станислав Дечев и фондация „Искам бебе“ през 2017 година. Стеляна и Лиляна са се родили преди близо два месеца и са добре. За празниците те са си вече у дома за радост на родителите си Траяна Аргирова и Христо Къналиев. Двойката е една от двете, получили финансиране за ин витро процедура от събраните 8 600 лева миналата година на традиционния Коледен базар при областния управител на Хасково под надслов "За повече деца в България!". Добрата новина за увеличеното семейство на Траяна и Христо съобщи губернаторът Станислав Дечев днес при откриването на тазгодишния благотворителен базар.

    Има добри новини и за другата двойка, която получи финансиране от Хасковската Коледа - Диана Винева и Владимир Димитров от Димитровград, които вече се подготвят за процедурата.

    „Щастлив съм, че сме толкова много и тази година, обзети от желанието да помогнем отново на семейства от Хасковски регион да сбъднат своята съкровена мечта - да имат дете“. С тези думи областният управител Станислав Дечев откри базара. В него тази година се включиха 40 благодетели - училища, детски градини, частни пекарни и сладкари от региона. Всички те получиха благодарствени грамоти от домакина. Гостите бяха поздравени с пожелания за здраве и послание да вярват в доброто от малките коледарчета и певицата Дария от Детска градина “Слънце“.

    Ръкоделията в благотворителния базар ще останат на разположение в зала Марица на Областната администрация до края на днешния ден. Освен в помощ на двойките с репродуктивни проблеми, учениците от Хасковската езикова гимназия участват в него и с кът от картини, които разпродават в помощ на лечението на своята съученичка Адриана Андреева.

    Щастливите родители от Любимец не присъстваха на събитието, заети с грижите за малките си момиченца, но изпратиха емоционално писмо до всички дарители: „Нашето семейство тази година ще прекара най-прекрасната Коледа! Най-святото ни желание се сбъдна: Да празнуваме Рождество с пълна къща! Вие стоплихте сърцата ни! Ще ви бъдем благодарни винаги и ще предадем доброто нататък“, казват в обръщението си към благодетелите Траяна и Христо.


     

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ан
      Анелия Запрянова
      7 -13
      14:28, 19 дек 2018
      Дечев бебетата да ти са проблема иди в кв Републи... Виж коментара
    • 2
      Ра
      Рада Димитрова
      9 -6
      15:10, 19 дек 2018

      Анелия вие сте зла и комплексирана жена. Дано господ ви накаже за злите думи и за нещастното ти съществуване. как може въобще да опорочаваш нещо толкова позитивно. Срам, Позор. Едва ли ти е истинско името , но даже и с фалшивото ти вярвам че ще има възмездие за нещастниците като тебе.

    • 3
      Ан
      Антон
      4 -1
      17:22, 19 дек 2018
      Какво по-хубаво от това да се раждат българчета! Приветствам тази новина и е радостно, че някой в Общината се е сетил за подобна инициатива!
    • 4
      Ке
      Кенаския Маймун
      6 -2
      17:59, 19 дек 2018
      ГРОБ избиха 2 000 000 Българе - 2 = 1 999 998 жертви на Мутрите , Бейовете и техните ратайчета

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини